شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

مستندسازی 52 درصد اراضی کشاورزی استان مرکزی/ بهره برداری از 44 واحد صنایع تبدیلی در سال گذشته


ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: تولید گوشت قرمز، شیر خام، مرغ و تخم مرغ بیش از نیاز استان است و مازاد تولید خود را به استان های دیگر صادر می کنیم.

علی صفری روز شنبه 30 خرداد در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: 21 تا 27 خردادماه هفته جهاد کشاورزی است که بهانه ای برای انعکاس عملکرد و گزارش هایی است که در حوزه کشاورزی وجود دارد. زیربنای فرهنگ و مدیریت جهادی جهاد کشاورزی است که همواره در راستای محرومیت زدایی و خدمت به روستائیان و کشاورزان گام برداشته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی رویکرد اصلی جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی کشور دانست و تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به تولید، اشتغال، صادرات و تامین امنیت غذایی معروف است. اگر امنیت غذایی تامین نشود، امنیت ملی پایدار وجود نخواهد داشت.

صفری با تاکید بر اینکه اولویت اول سازمان افزایش بهره وری است، گفت: اولویت های دیگر نیز در مسیر توسعه و افزایش بهره وری است. با وجود اینکه در چند سال گذشته در مسیر بهره وری بوده ایم اما به دلیل محدودیت ها سرعت ما پایین است و با برنامه های مختلف سعی در افزایش سرعت داریم.

صفری با اشاره به برنامه های هفته جهاد کشاورزی گفت: از 36 طرح، تجلیل از 64 کشاورز، پیشکسوتان و موسسان جهاد کشاورزی، اردوی جهادی، دیدار با امام جمعه، گلدسته های مزار شهدا، برپایی سفره خدمت در نماز جمعه اراک برپایی نمایشگاه توانمندسازی بانوان و مسابقات مهارتی در سطح شهرستان از مهمترین برنامه های هفته جهاد کشاورزی استان مرکزی است.

وی با اشاره به اقدامات جهاد کشاورزی در سال گذشته بیان کرد: یکی از اولویت های ما در سازمان صدور اسناد زمین کشاورزی است. تا اوایل سال 1401 تنها 4 درصد از اراضی کل کشور واگذار شد. هدف از مستندسازی زمین، هویت بخشی و جلوگیری از تغییر کاربری زمین بوده است. خوشبختانه در حال حاضر 52 درصد از اراضی استان از تداخل پاک شده و به همین میزان نیز اسناد ثبت شده است و رتبه 5 تا 10 در این زمینه در کشور را داریم.

صفری با اشاره به طرح کشاورزی پیمانی تصریح کرد: در بخش کشاورزی یک زنجیره تولید وجود دارد که باید خوب کار کند تا زنجیره به خوبی کار کند. هدف ما از کشاورزی قراردادی این است که این حلقه ها را به هم نزدیک کنیم. همچنین از سال گذشته اجرای الگوی کشت را آغاز کردیم. در این طرح پتانسیل ها و زیرساخت های استان و نیازهای استان و کشور را سنجیدیم و به کشاورزان برای کشت انواع محصولات پیشنهاد دادیم. در این طرح اهرم ها و مشوق های مختلفی از جمله عدم دادن کود یارانه ای به محصولاتی که مورد توجه ما نیست، استفاده می شود.

وی با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند مدیریت آب در استان، افزود: در سال گذشته مشکلی برای تولید کالا در استان نداشتیم. 280 هزار تن گندم پارسال در استان مرکزی و 200 هزار تن به صورت وثیقه از کشاورزان خریداری شد و پیش بینی می شود تولید و خرید تضمینی این محصول امسال نیز مانند سال گذشته باشد. همچنین مصرف سالانه گندم در این استان 200 هزار تن است و خرید این محصول در سال گذشته در استان 80 هزار تن بیشتر از مصرف آن در استان بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: کیفیت و کمیت گندم برای ما مهم است. میانگین استاندارد پیری گندم 2 درصد است اما سال گذشته برای اولین بار میزان سن زدایی در استان یک درصد بود تا گندم سالم در اختیار مردم استان قرار گیرد. نهضت نان کامل نیز برای ارتقای سلامت مردم و تامین غذا اجرا شد و استان ما پیشرو و پیشگام جنبش احیای نان کامل در کشور است.

وی با اشاره به بهبود نظارت بر نانوایی های استان در سال گذشته گفت: هفته گذشته برای 50 نانوایی که به صورت خودسرانه تعطیل شدند پرونده تشکیل دادیم.

وی استان مرکزی را یکی از قطب های تولید گوشت کشور دانست و گفت: در تولید گوشت قرمز از 56 هزار تن به 67 هزار تن، در تولید شیر خام از 361 هزار تن به 409 هزار تن، گوشت مرغ از 67 هزار تن به 69 هزار تن به 69 هزار تن رسید. و تخم مرغ از 42 هزار تن به 48 هزار تن که بیشتر از نیاز استان است و مازاد آن را به استان های دیگر صادر می کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی در پاسخ به اینکه چرا گاهی گوشت مرغ در استان مرکزی کمیاب می شود، افزود: مرغ به میزان لازم و بیش از حد نیاز در استان پرورش می یابد و در صورت کمبود مرغ، دلیل آن این است که تولیدکنندگان به دلیل گرانی مرغ گوشت مرغ را به اندازه کافی نمی فروشند و در سایر استان ها مرغ های خود را به استان های دیگر می فروشند. راه حل این مشکل افزایش جوجه ریزی در سراسر کشور است تا حجم گوشت مرغ و بازه قیمتی آن در همه استان ها یکسان باشد.

صفری با بیان اینکه کشاورزی باید صنعتی و مکانیزه شود، گفت: کشاورزی سنتی یعنی بهره وری پایین و هدر رفت منابع. طی یک سال گذشته نرخ مکانیزاسیون کشاورزی در استان از 1.9 به 2.11 افزایش یافته است که برای آن بیش از 300 میلیارد تومان هزینه کرده ایم.

وی با بیان اینکه بیشتر کشت گندم در استان دیم است، گفت: طرحی را اجرا کردیم که بر اساس آن در مناطق خشک افزایش تولید خواهیم داشت و 130 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مشمول این طرح شده است. .

ارائه ادوات کشاورزی با تسهیلات 4 درصدی، ارائه 50 درصد حق بیمه کشاورزان و سنجش های کارشناسی از مشوق های ما برای مشارکت کشاورزان در این طرح بود. سال گذشته عملکرد ما در این طرح 20 تا 30 درصد بهتر از زمین های خارج از طرح بود که نمونه ای از افزایش بهره وری است.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: توسعه کشت گیاهان دارویی در استان به 2900 هکتار و داربست انگور نیز به 300 هکتار رسیده است و در مقایسه با رشد 66 درصدی داشته ایم. به سال قبل همچنین مساحت گلخانه های استان به 756 هکتار رسیده است و 57 هکتار سایه اندازی باغات انار احداث کرده ایم. همچنین حدود 90 هزار تن کود شیمیایی به موقع در استان تامین و توزیع شد که ما را جزو سه رتبه اول کشور قرار داد.

صفری با بیان اینکه در بین استان های غیرساحلی کشور در زمینه تولید آبزیان رتبه چهارم را داریم، گفت: سال گذشته 168 تن ماهیان خاویاری در استان تولید کردیم و در تولید ماهی زینتی با رشدی رو به رشد بود. 15 درصد در صادرات ماهیان زینتی رتبه چهارم و اول را به خود اختصاص دادیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 6 هزار تن ماهی در استان تولید کردیم، گفت: سرانه مصرف ماهی در کشور 13 کیلوگرم است و متاسفانه در استان 9 کیلوگرم است. ما باید مردم را به خوردن بیشتر ماهی تشویق کنیم. همچنین در نظر داریم تولید خود را به 7000 تن در سال برسانیم و در تیرماه جشنواره پخت غذاهای دریایی را در دیلیجان برگزار خواهیم کرد تا مردم را به خوردن ماهی تشویق کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان 2 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار در حوزه کشاورزی مصوب شد که قرار بود به مدت سه سال تخصیص یابد و علاوه بر آن 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی تخصیص یابد. تصویب شده اند.

وی گفت: سال گذشته وام های ما سه برابر شد و 80 واحد راکد در حوزه کشاورزی را احیا کردیم. همچنین سال گذشته 390 میلیارد تومان وام برای خرید ادوات کشاورزی به واحدهای تولیدی و کشاورزان استان مرکز اعطا شد.

صفری با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی در چرخه تولید بسیار حائز اهمیت است، گفت: سال گذشته عملیات اجرایی 44 واحد صنایع تبدیلی در این استان آغاز شد و بستر جذب 353 هزار تن مواد اولیه کشاورزی در استان تامین شده است. همچنین برای ارتقاء، مروجین و اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی را برای دیدار با کشاورزان به مناطق مختلف استان اعزام می کنیم.

صفری با اشاره به هزینه 180 میلیارد تومانی برای اجرای طرح های زیربنایی کشاورزی استان در سال گذشته گفت: از جمله این پروژه ها می توان به آبیاری نوین، لایروبی قنوات، احیای آبیاری قنوات، انتقال آب با لوله و احداث آب انبار اشاره کرد. حوضچه ها . یکی دیگر از مشکلات عمده در بخش کشاورزی بحث بیمه است و متاسفانه فرهنگ بیمه به کشاورزی سرایت نکرده است که بیشترین ضرر و زیان به بخش کشاورزی وارد می شود. پارسال ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان استان بر اثر خشکسالی، سرمازدگی، سیل و طوفان خسارت وارد شد که اکثر آنها فاقد بیمه بودند.

وی افزود: 120 هزار هکتار از مزارع کشاورزی را ایمن کرده ایم که از برنامه ما جلوتر است اما در باغداری عقب هستیم و تنها 24 درصد برنامه محقق شده است. در برنامه هفتم توسعه مقرر شده است که بیمه دام، طیور و آبزیان اجباری شود و پیشنهاد ما این بود که این موضوع در حوزه کشاورزی نیز اعمال شود.

امسال کشت بهاره در 67 هزار هکتار معادل 80 درصد از اراضی زراعی استان مرکزی آغاز شده و مابقی در حال انجام است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *