اخبار سیاسی روز

مسئله انقلاب اسلامی چیزی فراتر از کارآمدی/دموکراتیزه شدن کانون اصلی انقلاب بوده است

در اینجا اجرای یک مرحله و سپس مرحله مدیریت است. بنابراین حکومت و نوع حکومت قطعاً بر جنبه های مختلف پدیده ای مانند انقلاب اسلامی تأثیر می گذارد که می توان گفت در طول قرون گذشته منحصر به فرد بوده و مختص جهان اسلام نبوده است. بنابراین از این زاویه می توان این سوال را تحلیل کرد.

در واقع موفقیت بیشتر یک انقلاب در بهبود وضعیت یک کشور پس از سرنگونی یک نظام سیاسی به توانایی آن در ایجاد یک نظام حکومتی بستگی دارد. برای بررسی این پرسش به سراغ سعید آجرلو، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی رفتیم تا از این منظر به بررسی وضعیت حاکمیت، الزامات و اهداف آن در دوران پس از انقلاب بپردازیم. مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

انقلاب اسلامی یک جریان هویتی است که عزت و استقلال مسلمانان و سرزمین های اسلامی را از بینش استعماری و استبدادی غرب منطقه می طلبد. در این راستا، تبیین مبانی این انقلاب و رهبری انقلاب اسلامی، جنبه هویتی، گفتمانی و هویتی بالایی دارد و آثاری فراتر از مرزها دارد و انقلابی الهام‌بخش است.

ای بی اس نیوز: رابطه انقلاب اسلامی و عدالت را چگونه تعریف می کنید؟

گروه فایل ویژه مریم عاقلی: یکی از نظریه‌پردازان شوروی سابق در توصیف انقلاب اسلامی می‌نویسد: انقلاب اسلامی شعار اصلی جنبش‌های مختلف سیاسی و اسلامی در بسیاری از کشورهای اسلامی شرق است و مشکل مشترک این جنبش‌ها اسلامی‌سازی تمام ابعاد زندگی اجتماعی است. ، زندگی اقتصادی، سیاسی و خانوادگی همه شهروندان، خود کشورها و اعلام سومین راه رشد که توسط سرمایه داری و سوسیالیسم متفاوت تعریف شده است.

از این نظر، انقلاب اسلامی با رویکرد دینی خود، سیاست جدیدی را در عرصه توسعه و استقلال، آزادی و عدالت برای جهان سال 1357 و برای همه کشورها و جنبش‌های انقلابی که هنوز خودمختاری را تجربه نکرده بودند، ارائه می‌کند. این برای قدرت های جهانی آن زمان تکان دهنده بود.

در مورد سؤال اول، واقعیت این است که مسئله انقلاب اسلامی را باید در چارچوب زمانه ما قرار داد که برخاسته از جنبش‌های احیاگر اسلامی، جنبش‌های استقلال‌طلب، جنبش‌های اسلام‌گرا و… است. طبیعتاً مسئله انقلاب اسلامی به نظر من چیزی فراتر از کارآمدی است، هرچند در نهایت مسائلی مانند کارآمدی، پیشرفت و… می توان در همین نگاه و رویکرد به تحولات جهان و قطبی شدن های جهان نیز توجه کرد. یک گفتمان اسلام سیاسی وجود دارد که انقلاب اسلامی در آن شکل می گیرد و گفتمان انقلاب اسلامی همان اسلام سیاسی است که در نهایت باید نتایجی مانند کارآمدی، پیشرفت و عدالت داشته باشد.

اساساً برای تداوم کار و پیگیری انقلاب اسلامی، بنای بر این بنا و تقویت آن حائز اهمیت است که بخشی از آن به کارآمدی، پیشرفت، عدالت و… برمی گردد که باید در چارچوب کلی باشد. و گفتمان عمومی و نهضت احیای اسلامی را باید دید.

می توان گفت که سازندگی انقلاب اسلامی بیش از هر چیز استقلال طلبی، میل به مردمی سازی سیاست، مردمی شدن اقتصاد، تغییر موازنه قوا در برابر کشورهای غربی و… بود که شاید استعمار و استبداد به آن توجه می کرد. قدرت در ایران برای این.

به ویژه در این راستا موضوع صدور انقلاب و پیوند نهضت های اسلامی و آزادیبخش و حمایت از آنها در مبارزه با سلطه گران و استعمارگران دنیای سرمایه داری و کمونیسم بسیار حائز اهمیت است. فرد هالیدی، استاد برجسته و کارشناس غرب آسیا در بریتانیا می گوید: «انقلاب اسلامی در ایران جذابیت ایدئولوژیک بزرگی بین اعراب برای الجزایر و سودان دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. همچنین در جمهوری های آسیایی شوروی به ویژه آذربایجان و گرجستان، عراق، افغانستان و پاکستان به دلیل پیشینه اجتماعی این کشورها، مذهب و فرهنگ ایران بسیار تأثیرگذار است.

** انقلاب اسلامی بیش از هر چیز خواهان استقلال و مردمی شدن سیاست و اقتصاد است

** موضوع انقلاب اسلامی بیش از این تاثیرگذار بوده است

در این راستا معتقدم موضوع انقلاب اسلامی را باید فراتر از مقولاتی مانند تک بعدی بودن تحلیل کرد و جنبه تاریخی، تاریخی و الهام بخش برای آن در نظر گرفت که می تواند چهره سوال را تغییر دهد، اما چگونه این انقلاب، آرمان‌ها و گفتمان آن می‌تواند ماندگار باشد و پذیرش آن تداوم داشته باشد، قطعاً به عوامل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی، مشکلات مدیریتی و … بستگی دارد که در نهایت می‌تواند مکمل جنبه‌های معنوی، هویتی و نظری انقلاب اسلامی باشد. و اینها را می توان در کنار هم قرار داد زیرا زمانی که شما مستقر شدید وظایف دولت و قوه مجریه و قوه قضائیه و مقننه به عنوان بخشهای مختلف اجرایی کشور به ویژه دولت با مشکلات جاری و قوه مجریه و مردم مرتبط است. مشکلات اقتصادی

ای بی اس نیوز: موفقیت یک انقلاب در بهبود وضعیت یک کشور پس از سرنگونی نظام سیاسی به توانایی آن در استقرار نظام حکومتی مؤثرتر بستگی دارد، تحلیل شما در این زمینه چیست؟

اما انقلاب ۵۷ مانند همه انقلاب‌های سیاسی دو هدف داشت. اولی سرنگونی نظم سیاسی قدیم و دومی ایجاد نظم سیاسی جدید در این راستا. اما پس از فروپاشی نظام سیاسی قبلی، انقلاب ها با چالش مهم و اساسی مواجه شدند که بر مشروعیت و مقبولیت آنها در سال های بعد تأثیر می گذارد.

ای بی اس نیوز: با این تحلیل از آرمان ها و گفتمان چنین انقلابی، چگونه می توان آن را ادامه داد و پذیرش آن را ادامه داد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *