عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی گفت: اگر شفافیت ایجاد شود و مردم بدانند قیمت تمام شده تولید چقدر است، قیمت تمام شده کالاهای اساسی چقدر است، هزینه های تولید بر این اساس تعیین می شود و می توان هزینه نیروی انسانی را تعیین کرد.
گزارش خبرگزاری رادیو رادیو اقتصاد در برنامه بهارستان برای صحبت کردن با جناب حجت الاسلام والمسلمین سید جواد حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
سوال: هفته گذشته در مورد سیستم قیمت گذاری محصولات تولیدی در کشور، چرایی تغییر روش محاسبه مواد اولیه تولیدکنندگان محصولات اساسی و تفاوت ریالی و دلاری در محاسبات بحث و گفتگو داشتیم. پتروشیمی و فرآورده های فولادی همچنان ادامه دارد، علیرغم اینکه ما به دستور حکیم الخبال رهبر انقلاب در دیدار با دلالان شاهد نظامی بودیم که به وضوح بر این نکته تاکید کردند. چرا مواد اولیه را ریالی دریافت می کنند و به دلار در بازار می فروشند؟
حسینی کیا: یکی از مشکلاتی که وجود دارد همین نکته ای است که شما اشاره کردید. یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در کشور داریم، انرژی ارزان موجود برای واحدهای تولیدی بزرگ است و از یک طرف نیروی کار ارزانی که وجود دارد نیروی انسانی است، اما وقتی محصول تولید می شود، می توان آن را در سطح جهانی عرضه کرد. اگر باید باشد، بیایید این را از دیدگاه جهانی و به دلار بفروشیم. مابقی زیرساخت ها و آماده سازی آن با نیروی کار یکسان است و انرژی همه باید با آن محاسبه شود. این وسط، آن که سود می برد خود واحد تولیدی است، بیشترین سروصدا را واحد تولیدی می کند، اینطور نیست، باید به سمت حاکمیت واحدی برویم که از یک طرف حافظ منافع باشد و حقوق ملت که نباید نادیده گرفته شود، از سوی دیگر. دیگر. لازم است بخشی از آن در صورت نیاز قانون در کمیسیون صنایع تهیه شود تا حکم قانون شود و یا همه مقدمات بر اساس بازار جهانی محاسبه شود و یا به فرض ریالی باشد عرضه کنند. کشور با ریال، نه دلار. در حال حاضر هر چیزی که در بورس عرضه می شود، خود بورس عرضه و تقاضا است، گاهی زیاد می دهند، گاهی کمتر می دهند، شرکت های اقماری موجود دلال می شوند، محصولات را می خرند چون نرخ بالاست، اما برای رهبران صرافی برای تنظیم قیمت و پایین نیامدن آن، مجوزهای متنوع، بخشی از معافیت های مالیاتی که در ابتدای زنجیره وجود دارد یکی از مشکلاتی است که متاسفانه در حوزه قیمت گذاری وجود دارد کمیسیون صنایع ورود جدی دارد. قبلا گزارشی تهیه کرده ایم و این گزارش به دادستانی شورای اسلامی ارسال شده است.
سوال: نکته جالب این است که عمده این صنایع در حوزه فولاد، پتروشیمی، دولتی یا خصوصی است؟
حسینی کیا: بیشتر مشکل در همین ویژگی ها نهفته است. چون شرکت های اقماری دارند و در نهایت با حواشی بالا به راحتی تسلیم این ماجرا نمی شوند، آن که زجر می کشد نیروی انسانی است که زحمت می کشد و تولید می کند و برخی از آنها عزیزان هستند. برای این کار باید شفافیت وجود داشته باشد، یعنی یک اتاق شیشه ای که هزینه ها با درآمد و هزینه های تولید محاسبه شود و مردم بتوانند این را ببینند و در سطح جهانی بفروشند.
سوال: نکته محاسبه سود حاصل از تولید این کالاهای اساسی این است که تمامی عوامل تولید از جمله نیروی انسانی از این سود بهره مند می شوند.الان این اتفاق نمی افتد، برای حل این مشکل چه باید کرد و آیا مجلس برنامه ای برای حل این مشکل دارد یا خیر؟
حسینی کیا: به نظر من اگر شفافیت وجود داشته باشد و مردم قیمت تمام شده تولید کالاهای اساسی را بدانند، هزینه های تولید بر این اساس تعیین می شود و می توان هزینه نیروی انسانی را تعیین کرد. در حال حاضر هزینه کل نیروی کار کمتر از 5 درصد است، بنابراین نیروی کار هزینه مهمی برای تولید نیست.
سوال: آیا با توجه به سابقه ای که از مجموعه خصولتی داریم، معتقدید این شفافیت اتفاق می افتد؟
حسینی کیا: یعنی باید به سمتی برویم که قانون با قانون جرم انگاری شود و اگر در جایی شفافیت وجود ندارد، عاملان را با مجازات کیفری مجازات کنیم تا شفافیت ایجاد شود و غیر از این وجود نداشته باشد. مسیر. با اجرایی شدن قانون، هرکس از این قانون شکایت کند، مثلاً درجه سوم و چهارم قانون، از مقام خود عزل، حبس، محکوم می شود تا هیچ حاکم متخلفی جرات دور زدن قانون را نداشته باشد.