مرگ روزانه دو کارگر ساختمانی / تعلیق سه ساله رسیدگی به حق مسلم در مجلس
وی با اشاره به اینکه با اجرای این بخشنامه حدود یک میلیون کارگر ساختمانی تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفتند، افزود: حدود پنج سال است که سازمان تامین اجتماعی در بحث برداشت از سوی کارفرما با چالش جدی مواجه شده است. در مورد پروانه های ساختمانی که متاسفانه باعث قطع بیمه حدود 300000 کارگر ساختمانی شد. علاوه بر این تعداد بیش از 300 هزار نفر دیگر در انتظار بیمه هستند و در مجموع حدود 700 هزار خانواده کارگر ساختمانی بدون بیمه هستند.
شوکت بر الزام کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی تاکید کرد و افزود: برای کارفرمایانی که موارد ایمنی را رعایت نمی کنند و باعث بروز حوادث ناشی از کار می شوند باید اقدامات تنبیهی در نظر گرفته شود و کارفرمایان و کارگران ساختمانی ملزم به گذراندن دوره های آموزشی هستند. حداقل هر دو سال یکبار
انتهای پیام
وی در خصوص بیمه کارگران ساختمانی نیز گفت: قانون بیمه کارگران ساختمانی در سال 1385 به تصویب شورای اسلامی رسید و پس از رفع ایرادات شورای نگهبان، نهایتاً یک سال بعد به تصویب رسید و دستورالعمل اجرایی این قانون به تصویب رسید. در 29 اردیبهشت 1388 صادر شد و کار اجرایی آن از همان تاریخ آغاز شد.
چالش سازمان تامین اجتماعی در وصول سهم کارفرما از محل پروانه های ساختمانی
شوکت افزود: میانگین جهانی تصادفات در بخش ساختمان 17 درصد کل حوادث است، اما در ایران 50 درصد حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است و این نشان می دهد که ایران رکورددار حوادث ناشی از کار در جهان است. .
سه سال تاخیر در رسیدگی به حق مسلم در مجلس
ایران رکورددار حوادث کار در جهان است!
وی افزود: نزدیک به 50 درصد حوادث ناشی از کار مربوط به حدود 16 میلیون نفر در کشور و 50 درصد دیگر حوادث مربوط به یک میلیون و 500 هزار نفر شاغل در بخش کار است که ساخت و ساز کمتر از 10 درصد جمعیت شاغل کشور و این آمار نشان می دهد که کار کارگران ساختمانی سخت و زیان آور است.
وی گفت: متاسفانه حداقل دو نفر و در اوج حوادث سه کارگر ساختمانی در پروژه های ساختمانی بر اثر حوادث مختلف کار جان خود را از دست می دهند. بر اساس اعلام پزشکی قانونی، قطع عضو و قطع نخاع مشابه در کشور وجود دارد.
سقوط از ارتفاع شایع ترین حادثه در پروژه های ساختمانی است
اکبر شوکت در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یک میلیون و 400 هزار کارگر ساختمانی در کشور مشغول به کار هستند، گفت: اجرای سالانه حدود 100 میلیون مربع ساختمان در کشور توسط استادکاران و کارگران تحت پوشش. انجمن ها اتحادیه کارگران ساختمانی در سراسر ایران حضور دارد.
50 درصد حوادث کار سهم 10 درصد کارگران کشور است
وی تاکید کرد: مجلس باید تعداد طرح هایی را که زندگی نزدیک به یک میلیون و 500 هزار خانوار را تحت تاثیر قرار می دهد افزایش دهد و علاوه بر آن در اتاق ملت به فوریت رسیدگی شود تا حق اساسی این افراد که این است بیمه اجتماعی داشته باشید، نتیجه را بگیرید
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس به وظیفه ذاتی خود در این زمینه عمل کرده و اصلاح ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در انتظار پیشنهاد در قانون است. صحن علنی مجلس و امیدواریم پس از سه سال تأخیر، این قانون بر زمین بماند. خانه ملت نیز باید برای احقاق حق یک میلیون و 400 هزار خانواری که هفت درصد حق بیمه خود را پرداخت می کنند و کارفرمایانشان جزو صاحبان توان مالی بالا در جامعه هستند، مطرح و مطالعه شود.
وی گفت: اتحادیه های کارگری ساختمانی از سال 1384 در کشور تاسیس و فعال شده اند و با فعالیت بیش از 500 اتحادیه در اقصی نقاط ایران بزرگترین تشکل های کارگری کشور محسوب می شوند.
ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس کنفدراسیون عالی انجمن های صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: در حال حاضر حدود 700 هزار خانواده کارگران ساختمانی کشور فاقد بیمه اجتماعی هستند.
راهکارهایی برای کاهش حوادث کار
وی کاهش آسیب های ناشی از کار را منوط به سیاست گذاری صحیح و نظارت بر اجرا، وضع قوانین مؤثر و کارآمد و اقدام قاطع قوای سه گانه دانست تا ایران از رکود حوادث ساختمانی در جهان خارج شود.
شوکت همچنین به آمار بالای حوادث ناشی از کار در بین کارگران ساختمانی اشاره کرد و گفت: بیش از 20 میلیون کارگر در بخش های دولتی، کارگری و لشکری در کشور وجود دارد که نزدیک به 14 میلیون نفر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند. .
وی تصریح کرد: با توجه به آنچه گفته شد نیمی از 50 درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان در بین کارگران ساختمانی رخ می دهد که باید برای کاهش این آمار برنامه ریزی علمی صورت گیرد.
وی بیشترین حوادث شغلی را سقوط از ارتفاع دانست و افزود: برخورد با اجسام سخت و برق گرفتگی پس از سقوط از ارتفاع در دسته دوم و سوم حوادث شغلی قرار می گیرد که نشان دهنده نیاز به تولید و نصب داربست در کشور است. متأسفانه داربست هایی که در حال حاضر در ساخت و ساز استفاده می شود قدمت 50 تا 60 سال دارد و بیشتر آن ناایمن است و بر این اساس باید روی ساخت و تولید داربست ایمن تمرکز کرد تا از حوادث ناشی از کار به ویژه سقوط از ارتفاع بکاهد. بالا رویدادها واقع شده اند، اقدام کردند.