اخبار سیاسی روز

مرندی: ایران در هیئت بین المللی که اعضای آن از تروریسم وهابی حمایت می کنند، جایی ندارد

به گزارش ای بی اس نیوز، سید محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در صفحه توئیتر خود نوشت: ایران جایی در هیاتی ندارد در واکنش به اظهارات لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل، درباره لغو عضویت ایران در کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد. هیچ سازمان بین المللی ندارد که اعضای آن از تروریسم وهابی دهه 80 و 90 باشد. [میلادی] آنها در افغانستان حمایت مالی کردند. ایران نباید با رژیم هایی که از تروریسم وهابی در سوریه و عراق حمایت مالی می کنند، دست و پنجه نرم کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ایران در ده سال گذشته (از سال 1390 تا کنون) دو دوره و در انتخابات سال گذشته با حداکثر آرا (43 رأی مخالف) عضو کمیسیون وضعیت زنان بوده است. وی افزود: از بین 54 عضو ECOSOC) برای سومین بار این موسسه را تصاحب کردند. این اقدام مغرضانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تلاشی برای تحمیل مطالبات سیاسی یکجانبه و نادیده گرفتن روند انتخابات در نهادهای بین المللی است.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: سلب اقتدار از یکی از اعضای حقوقی کمیسیون زنان بدعت سیاسی، بدنام کردن این نهاد بین المللی و همچنین ایجاد رویه یک طرفه برای سوء استفاده های بعدی از سوی نهادهای بین المللی است. و مضحک است که رژیم جعلی اسرائیل با سوابق سیاه جنایات سازمان یافته علیه ملت مظلوم فلسطین، با حمایت آمریکا و متحدانش، یکی از اعضای کمیسیون وضعیت زنان محسوب شود.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه تصویب قطعنامه غیر توافقی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) را اقدامی سیاسی و بدون مجوز قانونی و برخلاف منشور دانست. و ایجاد رویه بد در این سازمان بین المللی و این اقدام دولت آمریکا را به شدت محکوم کرد.

کنعانی با اشاره به تلاش های گسترده و طولانی مدت آمریکا برای بی ثبات کردن ایران و نقش این کشور در نقض فاحش حقوق ملت ایران، گفت: کشوری که خود ناقض بزرگ حقوق ملت ایران است. و جامعه حقوق زن، و از ابتدای انقلاب اسلامی ایران تا کنون، از آنجایی که از هیچ اقدام خصمانه ای علیه حقوق و منافع مردم ایران دریغ نکرده است، اکنون چگونه می تواند مدعی حمایت از حقوق زنان ایرانی باشد؟ بی‌تردید آمریکا نمی‌تواند با اعمال تحریم‌های چندین دهه یکجانبه باج‌گیری از جمهوری اسلامی ایران، نقض گسترده حقوق ملت به‌ویژه زنان ایرانی را سرپوش بگذارد.

انتهای پیام

گرین‌فیلد در این گفتگو گفت: «امروز نشان دادیم که ایران در کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد که یک هیئت بین‌المللی با هدف ترویج و حمایت از زنان در سراسر جهان است، جایی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران در چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در عرصه پیشرفت زنان داشته است و بدیهی است که زنان ایرانی راه پیشرفت را ادامه خواهند داد. و پیشرفت بر اساس ارزشهای اسلامی ایرانی.

در نشست روز گذشته کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل، قطعنامه خروج ایران از این کمیسیون با 29 رای موافق، 8 رای مخالف و 16 رای ممتنع تصویب شد. در پی حوادث اخیر در ایران، دولت آمریکا و متحدان غربی آن پیش نویس قطعنامه ای را به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل ارائه کردند که در آن مدعی شده بود «حقوق زنان نقض شده است» که در آن خواستار عدم عضویت ایران در سازمان ملل شده است. کمیسیون.

مشاور تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در پیامی به اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل مبنی بر لغو عضویت ایران در کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد واکنش نشان داد.

اظهارات مرندی در واکنش به مصاحبه نماینده آمریکا با ام‌اس‌ان‌بی‌سی است که پس از رای‌گیری قطعنامه لغو عضویت ایران در کمیسیون سازمان ملل متحد درباره وضعیت زنان صورت گرفت.

مرندی افزود: ایران باید از هیأت هایی که در قبال نسل کشی یمن سکوت می کنند دوری کند. ایران را ضد زن می کند.

کمیسیون سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان که مسئول حفظ استانداردها برای حمایت و ارتقای حقوق زنان است، پیشنهادهایی را برای اجرای صحیح آنها ارائه می کند. این کمیسیون متشکل از 45 کشور عضو سازمان ملل است که برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند. نمایندگی ایران در کمیسیون در سال 2026 به پایان می رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *