معاون میراث فرهنگی استان ایلام از آخرین اقدامات این استان در زمینه تحدید مرزها و پهنه ها خبر داد: امسال «تپه گوران» و «قلعه چوار (قلعه)» مناطق تعیین شده و مرزها، و “قلعه فرماندار” نیز تجدید نظر شده است.
معاون میراث فرهنگی ایلام با تشریح وضعیت آخرین کاوش ها، مرمت ها، مطالعات تاریخی و اقدامات ثبتی میراث فرهنگی جهانی این استان، از مرمت چندین اثر تاریخی در این استان با اعتبارات شرکت نفت خبر داد.
ناصری فر همچنین اقدامات مطالعاتی اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام را برجسته کرد و در این خصوص گفت: مطالعه «کاخ-موزه فلاحتی» از نظر موزه کشاورزی منطقه ای انجام شد و احیای باغ ایرانی است. همچنین در دستور کار ما است. همچنین بررسی تاریخی زیرساخت های شهر تاریخی «سراب-کلان سیروان» را انجام داده ایم که اکثر مشکلات این شهر تاریخی حل خواهد شد.
ناصری فر درباره اقدامات انجام شده برای ثبت آثار تاریخی این استان در فهرست جهانی یونسکو نیز گفت: مراحل ثبت جهانی در یونسکو ممکن است زمان بر باشد، اما از ابتدای امسال شروع کردیم، اولین مورد چشم انداز فرهنگی «شهرک تاریخی سیمره» مربوط به این است که آن را به وزارتخانه ارسال کردیم و دیگری ضبط منظر فرهنگی تپه های پیش از تاریخ «پشتکوه» با محوریت شهرهای دهلران، مهران و هلیلان است. که کارهای مقدماتی انجام شده است.
«سراب کلان» یکی از روستاهای استان ایلام است که بر روی شهر تاریخی سیروان قرار دارد و سال هاست در انتظار کاوش باستان شناسی است. به همین دلیل اهالی این روستا اجازه فعالیت ساختمانی را ندارند. در روستای خود و همین موضوع باعث ایجاد چالش هایی بین مردم و میراث فرهنگی شده است. .
رائد ناصری فر، معاون میراث فرهنگی استان ایلام به ای بی اس نیوز گفت: برای اولین بار با حمایت استانداری از محل اعتبارات شرکت نفت اعتبارات مسئولیت اجتماعی دریافت کرده ایم که مرمت حیاط پایین به نفع آن است. “قلعه والی” و نمای “موزه درشهر” در حال انجام است. همچنین ایجاد راه دسترسی «شیخ ماخو»، «درختان کهنسال بانسرو»، «آبشار چامائو» و مقاوم سازی سازه «قنات صالح آباد» با این بودجه انجام می شود.
انتهای پیام
ناصری فر با اشاره به آخرین کاوش های باستان شناسی در استان ایلام گفت: این کاوش ها مربوط به شهر تاریخی «دره شهر» است که توسط شورای استانداری به ریاست مهندس شیخی انجام می شود. این کاوش برای بررسی محدوده و صمیمیت شهر تاریخی دره شهر ادامه دارد.
معاونت میراث فرهنگی استان ایلام در ادامه ثبت پنج مورد از میراث ناملموس شامل «دسر سنتی ملسه»، «چوب بازی عزاداری»، «هبر» را ثبت کرد. سرپوش ایرانی»، «سوخمه; تاپ های بانوان ایلامی» و «بازی محلی پارکوچ (مشتکی)» و افزود: در حال حاضر منتظر اعلام شماره ثبت این اقلام ناملموس هستیم همچنین توانسته ایم ثبت 9 اصله از 16 اصله درخت قدیمی «قاجار» را در سال 1388 تایید کنیم. میراث طبیعی
وی ادامه داد: همچنین برای احیاء و ایجاد راه دسترسی به شهرک تاریخی «گم گام» و «غارطلسم» با وزارتخانه نامه نگاری شده و قرار است بودجه ای برای احیای آن اختصاص دهند.
وی همچنین از تهیه کتاب مردم شناسی ایلام که شامل مجموعه ای متشکل از 100 اثر ناملموس ثبت شده از استان ایلام است خبر داد و افزود: برای چاپ این کتاب منتظر بودجه هستیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز