مرعشی خاطرنشان کرد: در سال 92 آقای هاشمی رد صلاحیت شد. اما به لطف همکاری ایشان با آقایان خاتمی و ناطق و از خودگذشتگی آقای عارف، البته با اصرار آقای خاتمی توانستیم در انتخابات پیروز شویم. آنجا باید تکلیفمان را با آقای روحانی روشن می کردیم. معنی نداشت که کشور برای ما مهم باشد و کاری به قدرت نداشته باشیم. بنابراین آقای هاشمی بعد از انتخابات از آقای روحانی خواست که آقای عارف را به عنوان معاون اول و آقای جهانگیری به وزارت کشور برود، اما ایشان نپذیرفتند! آقایان هاشمی، خاتمی، سیدحسن خمینی و ناطق از آقای روحانی خواستند که آقای رحمانی فضلی را به عنوان وزیر کشور منصوب نکند، اما ایشان نپذیرفتند. قضیه به جایی رسیده بود که متاسفانه اگر آقای هاشمی با آقای روحانی تماس می گرفت پشت خط نمی رفت و آقای نهاوندیان را می فرستاد تا پیام آقای هاشمی را بشنوند و به ایشان منتقل کنند. چرا بعد از انتخابات آقای روحانی نباید با آقایان هاشمی و خاتمی همکاری نزدیک داشته باشد؟ چرا اصلاح طلبان از ابتدا به او شغل ندادند؟ سیاست جای تعارف نیست! منافع کشور و ملت که نباید فدای تعارفات فردی شود.
دبیرکل همچنین گفت: در خصوص انتخاب شهردار تهران، من، آقایان کرباسچی، قوچانی، عطریانفر و فائزه هاشمی به دیدار آقای خاتمی رفتیم و چهار دلیل خود را برای آقای محسن به ایشان ارائه کردیم. انتظار می رود هاشمی شهردار شود. در پاسخ از ما نظر ما را در مورد آقای حناچی جویا شدند! همه اینها را توضیح دادم تا بگویم شرایط امروز فقط نتیجه اقدامات طرف مقابل نیست. اشتباهات ما هم دخیل بود.
وی ادامه داد: در سال 96 نظر آقای خاتمی این بود که یکی دو نفر دیگر در کنار آقای روحانی نامزد می شوند اما ایشان مخالف بودند. من و آقای موسوی لاری و آقای کمالی به آقای روحانی پیوستیم و آقای جهانگیری را به ایشان معرفی کردیم. آقای روحانی گفت که آقای نوبخت نیز باید منصوب شود که او با آن موافقت نکرد. در نتیجه، جهانگیری در بسیاری از تصمیمات کلیدی از جمله انتخاب وزرا مورد هدف قرار گرفته است. باید آرزو می کردیم که آقای جهانگیری در اعتراض به این نگرش از دولت استعفا می داد.
وی ادامه داد: نمی خواهیم از شرایط موجود برای کسب یا عدم کسب چند کرسی مجلس غافل شویم. ما باید با عدالت، درایت و در جهت درست عمل کنیم. ما شکاف بین مسئولیت و قدرت را در قانون اساسی درک می کنیم، اما هوشمندانه متوجه شده ایم که کسانی که خواهان بازنگری در قانون اساسی هستند باید اراده و انتخاب مردم را محدود کنند. بنابراین باید با همین قانون اساسی کشور را جلو ببریم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران گفت: آقای هاشمی بعد از انتخابات 92 از روحانی خواست که عارف را معاون اول و جهانگیری به وزارت کشور برود، اما روحانی نپذیرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسین مرعشی در بخشی از سخنان خود در اولین اجلاس فصلی و با حضور دبیران اول استان ها با بیان اینکه نه از جمهوری اسلامی، نه از ولایت فقیه و نه از قانون اساسی عبور خواهیم کرد، گفت: ما از جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و قانون اساسی عبور نمی کنیم. ما بر این عقیده تأکید می کنیم که حذف مردم در نظریه حکومت اسلامی نزدیک است.
مرعشی همچنین گفت: پس از پیروزی در انتخابات مجلس، یک بار هم از آقای عارف سوال نشد که سابقه شما در حوزه انتخابیه تهران چیست؟
وی در پایان گفت: من به این آیه اعتقاد راسخ دارم: «برو قوی شو اگر عزم زندگی کردی/ که در نظام طبیعت ضعیف است. اگر می خواهیم زندگی سیاسی داشته باشیم باید قوی شویم. یکی از ویژگی های تقویت، اخلاص است. اگر نجاستی در نیت و انگیزه او باشد، خداوند به کسی کمک نمی کند. ویژگی دوم توانایی علمی و فنی و سومی اراده! “در” همیشه روی یک پاشنه نمی چرخد. نیروی سیاسی باید همیشه منتظر تغییرات سیاسی باشد. متأسفانه، تمامیت خواهی از ویژگی های بارز چپ در ایران بوده است. همانطور که دوستان ما وقتی مجلس و دولت را گرفتند دنبال ادامه بودند! اما کارگزاران به عنوان یک نیروی مدرن در سیاست ایران نباید اینگونه باشند. اگر روزی اکثریت را با خود بیاوریم، باید به اقلیت هم احترام بگذاریم. ما باید مدرن فکر کنیم و مدرن و منصفانه عمل کنیم.
دبیرکل حزب کارگزاران افزود: در مسیری که تاکنون به آن دست یافته ایم اشتباهات زیادی صورت گرفته و ما نیز در آن سهیم بوده ایم. دوستان شما چندین بار در انتخابات مهم پیروز شده اند. اما واضح است که ما نتوانسته ایم تعامل لازم را با این نهادها برقرار کنیم.
انتهای پیام/