رئیس کل بانک مرکزی:
رئیس کل بانک مرکزی بر ضرورت تسهیل در پرداخت تسهیلات خرد توسط بانک ها تاکید کرد و گفت: تامین مالی از مردم از طریق سیستم بانکی انجام می شود، بنابراین زمانی که مردم برای تاسیسات خرد به بانک ها مراجعه می کنند، با مشکل مواجه نشوند. .
به گزارش حوزه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در نشست ماهانه با مدیران عامل شبکه بانکی، تسهیلات خرد را نقش مهمی در حل مشکلات مردم و اینکه بانک ها در این مسیر مردم را دچار مشکل نکنند. وی گفت: بانک ها نسبت به پرداخت سهمیه های ابلاغی تسهیلات اعتباری و همچنین تسهیلات خرد بر اساس قانون متعهد شوند.
فرزین با اشاره به سخت گیری برخی از دستگاه های بانکی در اخذ ضامن های بیش از حد برای پرداخت تسهیلات اعتباری، گفت: طبق قانون، پرداخت تسهیلات اعتباری باید با ضامن باشد، بنابراین اگر بانکی راه های پرداخت را نداشته باشد. اعتباری که باید اعلام کند اما مردم را معطل می کند در بانک ها به بهانه ضامن اعتبار ندارد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به التهاب و اضطراب در بازارهای پولی و مالی کشور طی ماه های پایانی سال گذشته گفت: انتظارات منفی نقش مهمی در ایجاد این التهابات داشت که باعث ایجاد حباب در بازار شد. اما خوشبختانه پس از گذشت 2 ماه از سال جاری وضعیت بهبود یافته و بازارها اعم از ارز، بورس، طلا و … به سمت صلح و ثبات پیش رفتند.
فرزین افزود: با بسته اقدامات اتخاذ شده، شاهد ثبات در بازار ارز هستیم و حباب ارز در حال کاهش است و با ادامه این روند، حباب در سایر بازارها نیز کاهش می یابد، انتظارات تعدیل می شود و خواهیم داشت. وضعیت بهتر در آینده
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به هدف گذاری 25 درصدی رشد نقدینگی در سال جاری گفت: تقویت انضباط پولی از اولویت های اصلی بانک مرکزی در طول سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی برای رفع عدم تعادل هر بانک برنامه اصلاحی تهیه کرده است، گفت: بانک ها نقش مهمی در کنترل تورم و رشد تولید دارند و بر این اساس بانک مرکزی بر اجرای برنامه های اصلاحی برای رفع عدم تعادل بانک ها نظارت دارد. و تعیین تکلیف بانک های غیرتعادلی که تا شهریور ماه سال جاری انجام می شود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: کنترل اضافه برداشت بانکی از برنامه های جدی بانک مرکزی در سال جاری است و بانک ها باید با افزایش سرمایه، فروش دارایی ها و تنوع بخشیدن به روش های تامین منابع مطابق با انضباط پولی و کاهش عدم تعادل اقدام کنند.
فرزین همچنین نظارت بر شعب بانک های خارج از کشور و تدوین راهکارهای جدید برای افزایش کارایی آنها را مهم دانست و خاطرنشان کرد: این شعب می توانند به موسساتی برای جذب سرمایه های خارجی تبدیل شوند و لازم است پیگیری های دقیق و جدی تری در این زمینه صورت گیرد. ماموریت ها و شرح وظایف و پرسنل. انسانیت آنها باید انجام شود.
وی همچنین بر لزوم نظارت بانک مرکزی بر واحدهای وابسته به بانک ها تاکید کرد و گفت: هر جا از پول سپرده گذاران استفاده می شود، بانک مرکزی نیز باید وارد شود و نظارت داشته باشد؛ در حالی که بانک مرکزی باید نظارت کند. بر این اساس ضوابط خاصی برای نظارت بانک مرکزی بر شرکت های تابعه این بانک تدوین خواهد شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه برخی از مدیران عامل بانک ها نیز به بیان دیدگاه های خود در خصوص اصلاح نظام بانکی پرداختند.
محمدرضا فرزین در جلسه مدیرعامل بانک گفت: بیشتر تسهیلات اعتبارات خرد در مجلس تصویب شده است، البته امسال میزان تسهیلات اعتباری نسبت به کل تسهیلات بانکی زیاد نیست.
وی افزود: ابتدا تاسیسات خرد پیش بینی شده برای بانک ها باید توسط بانک پرداخت شود و بانک مرکزی نظارت دارد و بانک ها باید پاسخگو باشند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بیشتر انتقادات و گلایه هایی که مردم دارند مربوط به تاسیسات خرد است و انصافا تاسیسات خرد و قرض الحسنه گره های بزرگی در زندگی مردم باز می کند. مردم و دارند. تاثیر زیادی بر رضایت مردم دارد.”
فرزین بیان کرد: اولین مشکل این است که برخی از شعب بانک ها برای پرداخت نکردن تسهیلات خرد به مردم می گویند سه ضامن ارائه کنند که بسیار سخت است در حالی که برای تسهیلات اعتباری فقط یک ضامن نیاز است. حتی برخی شعب می گویند سند را از خانه بیاور تا ببینیم و چیزهای تعجب آور از مردم می پرسند.
وی افزود: تامین مالی خرد معمولا 50 تا 100 میلیون تومان است، باید با ضامن پرداخت شود و مردم را به بیراهه نکشاند. اگر منابع ندارید، راحت بگویید منابع ندارید، اما کاری نکنید که نارضایتی مردم بیشتر شود، چون ضامن دادن خیلی سخت است.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین تجربه برخی بانک ها از جمله قرض الحسنه رسالت را برجسته کرد و گفت: بدون مراجعه به شعبه می توان مشکلات مردم را حل کرد.
فرزین یکی از مشکلات شبکه بانکی خارج از کشور را برشمرد و گفت: در حالی که شعب بانک های خارج از کشور می توانند به عنوان یک موسسه مالی بسیاری از مشکلات را حل کنند و حتی می توانند سرمایه گذاری خارجی را به کشور جذب کنند، زیرا بازار کشور را می شناسند، اما گاهی اوقات افراد را به خارج می فرستند. شاخه ها بعد از بازنشستگی و گذراندن یک دوره استراحت.
وی افزود: باید در شعب خارجی افرادی با انگیزه و متخصص باشند که ریسک را بپذیرند و اگر کسی نمی خواهد کار کند باید برگردد، زیرا کشور پول اضافی برای خرج کردن دلار یا دلار ندارد. . ارز برای این مردم می پردازند