تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که می تواند بین انسان و حیوان منتقل شود، این بیماری به دلیل ویروسی است که از طریق نیش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت حیوانات آلوده در محل عفونت منتقل می شود. زمان ذبح دام یا بریدن گوشتی که قبلاً در یخچال نگهداری نشده و به انسان منتقل می شود.
با توجه به اینکه ویروس به گرما حساس است. بنابراین به افراد توصیه می شود از خوردن جگر خام و نیم پز پرهیز کنند.
با رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از دستکش و ماسک در هنگام دست زدن به حیوانات، ذبح آنها و بریدن گوشت، پرهیز از له کردن کنه ها با دست یا بدن حیوان و رعایت اصول ایمنی در محل کار به منظور جلوگیری از خراش پوست و تماس با ترشحات. جابجایی غیرمجاز دام، انجام سمپاشی دوره ای دام و منازل، جمع آوری و حذف کود و فضولات دامی، اصلاح و اصلاح ساختار دامداری ها توسط دامداران، ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، تهیه گوشت از مراکز مورد تایید دامپزشکی خودداری از خرید و مصرف گوشتی که معاینه نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی است از خرید و نگهداری دام های ناشناس و قاچاق خودداری کنید از ذبح دام بدون مجوز و خارج از کشتارگاه خودداری کنید و گوشت تازه نگهداری کنید. برای کشتارگاه 24 روز و جگر 48 روز یک ساعت در یخچال با دمای 4 درجه سانتیگراد راه پیشگیری از تب کریمه کنگو محسوب می شود.
همچنین لازم به ذکر است که با رعایت توصیه های بهداشتی به راحتی می توان از این بیماری پیشگیری کرد.