مربیگری فوتبال «امنترین» شغل دنیا نیست؛ «پراخراجترین» لیگ کنونی اروپا کدام است؟
کم صبری رهبران لیگ اسپانیا؛

اگرچه لیگ برتر انگلیس با کیفیت ترین و جذاب ترین رقابت باشگاهی اروپای غربی به حساب می آید، اما در این فصل از نظر اخراج مدیران، لیگ “کم اخراج” بود و کاملاً در نقطه مقابل لالیگا اسپانیا قرار داشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بسیاری از فوتبالیست ها پس از پایان مسابقه و آویختن کفش های خود علاقه مند هستند تا به جرگه مربیگری بپیوندند، زیرا آرزوهای زیادی در سر دارند. آنها فکر می کنند روزی می توانند به یک مربی مشهور و موفق تبدیل شوند.
همانقدر که شور و شوق تبدیل شدن به «کریستیانو رونالدو» یا «لیونل مسی» در بین نوجوانان و فوتبالدوستان جوان در نقاط مختلف جهان زیاد است، به همان اندازه احساس تبدیل شدن به مربی بزرگی مانند «پپ گواردیولا»، «یورگن کلوپ» بیشتر است. هم هست یا “کارلو آنچلوتی” نیز در بین فوتبالیست ها وجود دارد.
حتی اگر به صحبتهای فوتبالیستهای ناشناس گوش کنید و از آنها در مورد آینده و اینکه چه زمانی بازی را متوقف میکنند بپرسید، در مورد مربیگری صحبت میکنند و میگویند که میخواهند مانند ژوزه مورینیو باشند، کسی که هرگز یک بازیکن فوتبال نبود، نقش اصلی، اما تبدیل به یک بازیکن شایسته شده است. مربی ورزشی. یک مسیر هیجان انگیز و دشوار
خطاب به این افراد و حتی کسانی که بازیکنان معروفی بودند، البته باید گفت: اینکه یک چهره پس از پایان دوران بازی خود به یک نابغه مربیگری تبدیل شود، اتفاق بسیار دلگرم کننده ای است، اما این شغل خطرات و تهدیدهای بی شماری را نیز در بر دارد!
در واقع، اگر همه این بازیکنان معروف و ناشناخته رویای به دست آوردن یک “شغل” با امنیت بالا را دارند، هرگز نباید به پست مربیگری دست یابند. زیرا فارغ از رتبه و مقام، حتی اگر برای خود «رزومه» جمع آوری کرده باشند، نمی توانند از رفتن «فردا» سر کار مطمئن باشند.
زیرا در لیگ های حرفه ای فوتبال، «صبر و بردباری» رهبران باشگاه ارزش چندانی ندارد. آنها سرمایه گذاری زیادی می کنند و منافع تیم خود را در نظر می گیرند. حتی تحت فشار هواداران و رسانه ها. بنابراین اگر متوجه شوند که تیم در حد بودجه تخصیص یافته به نتیجه مطلوب نرسیده است، در اسرع وقت نسبت به تعویض مربی اقدام می کنند. در این صورت «حکم اخراج» به مربی برکنار شده داده می شود و جایگزینی پیدا می شود.
با این توضیحات فکر می کنید در 5 لیگ معتبر اروپای غربی از جمله لیگ برتر انگلیس، لالیگا اسپانیا، بوندسلیگا آلمان، سری آ ایتالیا و لیگ قهرمانان چقدر تغییر مربی صورت گرفته است؟فرانسه؟
در این گزارش نگاهی داریم به تغییرات و تحولاتی که در نیم فصل جاری روی نیمکت های مربیگری شکننده تیم های این لیگ ها رخ داده است:
تغییرات مکرر مربیگری در تمام لیگ ها
با یک نگاه سطحی مشخص می شود که در 5 لیگ یاد شده از ابتدای فصل تغییرات مربیگری چشمگیری داشته است. مثل تمام فصول اخیر، بسیاری از تیمها در این لیگها تنها با یک سرمربی شروع کردند، اما بعد متوجه شدند که با چنین کادر فنی به نتیجه نمیرسند. بنابراین آنها تغییر مربی را انتخاب کردند. البته بیشتر این اتفاقات به اخراج مربیان و در مواردی استعفا برمی گردد.
حالا به نظر شما لیگ برتر یا لیگ برتر انگلیس به دلیل کیفیت برتر و سرازیر شدن پول و سرمایه به باشگاه هایش بیشترین تغییر و تحول را از نظر مربی داشته است؟ پاسخ به این سوال باید “خیر” باشد.
چرا که طبق آمار منتشر شده توسط روزنامه معتبر انگلیسی گاردین، لیگ برتر از ابتدای فصل تاکنون کمترین تغییر کادر فنی (3 مورد) را داشته است. در حالی که در لیگ اسپانیا است که بیشترین تعداد اخراج مربی (6 مورد) را شاهد بوده ایم.
ظاهرا مدیران باشگاه های لیگ برتری در فصل جاری بیش از پیش سیاست «تحمل» با مربی را در پیش گرفتند و تا حد امکان به مدیر فنی خود اعتماد کردند!
خبرنگار این نشریه افزود: اریک تن هاخ سرمربی هلندی منچستریونایتد مصداق بارز «تحمل» سران باشگاه است. چرا که از ابتدای فصل به دلیل کسب نتایج ضعیف، نام این شخصیت و همچنین مربی اخراج شده بارها توسط رسانه ها مطرح شد، اما “مدیریت” شیاطین سرخ همواره به او اعتماد داشته و … به همکاری با او ادامه داد.
**لیگ برتر با 3 تغییر مربی
همانطور که گفته شد، لیگ برتر انگلیس از ابتدای فصل تاکنون شاهد 3 تغییر کادر فنی بوده است. قبل از سوت آغاز فصل، جولن لوپتگی اسپانیایی تصمیم گرفت که نمی تواند با ولورهمپتون کار کند. بنابراین در 8 اوت (17 مرداد 1402) با توافقی که با مدیران انجام داد از سمت خود استعفا داد. گری اونیل، مدیر فنی سابق بورنموث جایگزین او شد. پس از او، «پل هکینگباتوم» در تاریخ 5 دسامبر از سرمربیگری شفیلد یونایتد برکنار شد. پس از شکست سنگین 5-0 مقابل برنلی، باشگاه حکم اخراج او را صادر کرد و “کریس وایلدر” را جایگزین او کرد.
استیو کوپر تا 19 دسامبر هدایت ناتینگهام فارست را برعهده داشت. وقتی مسئولان دیدند که این تیم یک برد را از دست داده و در انتهای جدول قرار گرفته است، او را اخراج کردند و نونو اسپریتو سانتوس را جایگزین او کردند.
** تغییرات در بوندسلیگا
در بوندسلیگا امسال، مدیران آلمانی نسبت به گذشته صبورتر بودند و صبر و حوصله بیشتری از خود نشان دادند که تنها 4 نفر اخراج شدند. در واقع اولین اخراج این مربی مربوط به “انریکو ماسن” از آگسبورگ بود که در 10 اکتبر رخ داد. . .
باشگاه “بو اسونسون” را به جای او به خدمت گرفت، اما وضعیت تیم با این مربی بهتر نشد و تا پایان همکاری با او در تاریخ 2 نوامبر (11 نوامبر) از انتهای جدول دور نماند. این بار باشگاه آلمانی به سراغ Dane Jes Torup رفت که تا حدودی شرایط را بهبود بخشید.
یکی دیگر از اخراجی ها از لیگ آلمان، “اورس فیشر” سوئیسی است که سال گذشته تیم کوچک اویون برلین را به لیگ قهرمانان اروپا رساند، اما در این فصل با وجود سرمایه گذاری خوب، تیمش تا 15 نوامبر وضعیت اسفناکی (رتبه هفدهم) را تجربه کرد. (24 نوامبر) برکنار شد و نناد بلیکا کروات جایگزین او شد.
آخرین مربی اخراج شده “اشتفن باومگارت” از اف سی کلن بود که یک هفته پیش خانه نشین شد و ماریوس لاکس جایگزین او شد.
**لالیگا با بیشترین تغییرات سرمربی
فصل جاری لالیگا با 6 اخراج بیشترین تعداد اخراج ها را به خود اختصاص داده است. همه افراد کشته شده نتوانستند خواسته های خود را برآورده کنند. اولین مربی اخراج شده در این فصل، “ککه ستین” ویارئال بود که در تاریخ 5 سپتامبر (15 شهریور) دستور جدایی او صادر شد و “پکتا” جایگزین او شد.
پس از او «وینسنت مورنو» اهل آلمریا کار خود را از دست داد و «گازیکا جاریتانو» جایگزین او شد. سپس نوبت به «خوزه لوئیس مندی بار» از سویل رسید که در 8 اکتبر (16 مهر) راهی درب خروجی شد و دیگو آلونسو اروگوئه ای جایگزین او شد. اما چهارمین اخراج شده پاستا از ویارئال بود که به عنوان ناجی آمد اما کاری از دستش برنمی آمد و در 10 نوامبر اخراج شد. ویارئال این بار به سراغ مارسلینیو 58 ساله رفت.
بعداً پاکو لوپز از خارانادا (5 دسامبر) و دیگو آلونسو از سویا (25 دسامبر) برکنار شدند و الکساندر مدینا و سانچز فلورس جایگزین شدند.
**سری آ با 4 تغییر مربی
در رقابتهای سری آ ایتالیا امسال 4 مربی اخراج شدهاند. زیرا پائولو زانتی در 19 سپتامبر (28 سپتامبر) از مسئولیت فنی در امپولی استعفا داد و اورلیو آندرازولی جایگزین او شد تا اولین مربی اخراجی فصل شود. پس از او، باشگاه سالرنو (18 اکتبر) همکاری خود را با پائولو سوسا متوقف کرد و در عوض با فیلیپو اینزاگی قرارداد امضا کرد.
اودینزه که در شرایط بحرانی قرار داشت، در تاریخ 2 نوامبر به همکاری خود با آندره سوتیل پایان داد و گابریل سیوفی 48 ساله را به عنوان بازیکن جانشین معرفی کرد و والتر ماتزاری جایگزین او شد.
* 5 تغییر و تحول در لشامپیون فرانسه
اولین مربی اخراجی لشامپیون، لیگ معتبر فوتبال فرانسه، چهره ای معروف و شناخته شده به نام «لوران بلان» بود که در 11 سپتامبر (20 شهریور) به دلیل نتایج نامطلوب در المپیک لیون از کار برکنار شد و فابیو ایتالیایی جایگزین او شد. گروسو که خودش تاریخ ساز شد. در 30 نوامبر (9 آذر) به دلیل ادامه نتایج ضعیف از سمت سرمربیگری المپیک لیون برکنار شد و پنجمین مربی اخراج شده در این فصل شد.
البته بین تعویض بلان و اخراج او در تاریخ ذکر شده، لیگ باشگاهی فرانسه 3 تغییر دیگر مانند مارسلینیو از المپیک مارسی (29 سپتامبر جایگزین: جنارو گتوزو)، برونو گانسیو از رن (استعفای در نوامبر) انجام داد. 28). جایگزین: جولین استفان) و پیر آریستوی از نانت را دید (8 دسامبر، جایگزین: جوسلین گورونچ).