مدیر بازارچه مرزی خراسان رضوی گفت: راه اندازی بازارچه مرزی سرخس در کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکمنستان به تصویب رسیده و اکنون مذاکرات برای راه اندازی آن وارد مرحله جدیدی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هادی حقیقی با بیان اینکه بازارچه مرزی مشترک ایران و ترکمنستان در باجگیران از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: با راه اندازی بازارچه مرزی سرخس کمک زیادی به توسعه اقتصاد کشور خواهد کرد. . روابط بین دو کشور. .
وی گفت: راه اندازی بازارچه مرزی سرخس در نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکمنستان مطرح و درباره جزئیات راه اندازی آن تصمیم گیری می شود.
حقیقی بهبود وضعیت اشتغال در قوچان و فعالیت 160 نفر به صورت مستقیم و 1000 نفر غیر مستقیم در این بازار را از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه برشمرد.
وی گفت: از زمان افتتاح بازارچه مرزی باجگیران (پاییز سال گذشته) به طور میانگین روزانه بیش از 300 ترکمن وارد این بازارچه شده اند که طی ماه های فروردین و اردیبهشت امسال در مجموع 7 هزار و 638 ایرانی و 19 هزار و 136 ترکمن به این بازارچه سفر کرده اند. بازارچه باجگیران.
مدیر بازارچه های مرزی خراسان رضوی درباره تبادل کالا و تجارت در این بازارچه گفت: در دو ماهه نخست امسال 780 تن کالا به ارزش یک میلیون و 500 هزار دلار از بازارچه باجگیران صادر شد و در همین مدت. 32 تن کالا به ارزش 61 هزار دلار صادر و وارد بازار شد.
وی عمده اقلام صادراتی به بازار باجگیران در دو ماهه نخست امسال را فرش و موکت، مواد غذایی بدون یارانه، ابزارآلات صنعتی، پلاستیک و کریستال و عمده محصولات وارداتی به این بازار را پارچه هایی از نوع متقال، کتان عنوان کرد. ، کتانی و وی ویترین را ذکر کرد.
استان خراسان رضوی دارای 2 بازارچه مرزی مشترک با کشورهای افغانستان و ترکمنستان است. این استان با سه مرز رسمی سرخس، لطف آباد و باجگیران به کشور ترکمنستان متصل است، باجگیران از شهرستان های شهرستان قوچان است و فاصله آن تا مشهد حدود 200 کیلومتر و تا عشق آباد ترکمنستان 55 کیلومتر است.