به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمد علیا مدیرعامل گروه مپنا در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خودروسازی بر عهده خودروسازان است و اقداماتی نیز انجام شده است. گرفته شده است. در زمینه تولید یا واردات خودروهای برقی گرفته شده است. در تهران تعداد برق خودروها رو به افزایش است و پیش بینی می شود تا پایان امسال 10 هزار خودرو در خیابان ها فعال شوند که تعداد زیادی از این خودروها وارد و بخشی از آنها در کشور تولید می شود.
وی افزود: مپنا خودروساز نیست اما شریک صنعت ملی و تامین کننده زیرساخت شارژ خودروهای برقی هستیم.
علیا خاطرنشان کرد: برای این موضوع دو قرارداد داریم، با کرمان موتور که هم اکنون در حال ساخت خودروی عقاب است قرارداد داریم.
مدیرعامل گروه مپنا با بیان اینکه 1000 دستگاه از این خودرو در حال ساخت است که تا پایان سال تحویل می شود، گفت: تعداد زیادی جایگاه شارژ در حال ساخت و تحویل است که باید به دو سوال توجه شود. کشور وسیع و پوشیده است. این محدوده زمان بر است، موضوع بعدی تامین مصالح و قطعات لازم از نظر مالی، تخصیص ارز و حل مسائل حمل و نقل و گمرکی است تا با توجه به وارداتی بودن برخی قطعات، کار ساخت داخل به پایان برسد.
وی ادامه داد: این روند در شرایط فعلی کشور طولانی است، بنابراین روند کار مدتی طول می کشد، اما اصل خط تولید مجدد در دو کارخانه مپنا بسیار پررونق و فعال برای رفع نیاز جاری است.
علیا گفت: در بحث تامین برق خودروهای برقی، وزارت نیرو همکاری زیادی دارد و تامین آن انجام می شود. لازم به ذکر است که تامین برق خودروها در ابعاد موجود بسیار کم بوده و در برخی نقاط می تواند از طریق ذخیره سازی به تامین برق کشور کمک کند.
وی افزود: در ساعات اوج مصرف که تعداد خودروهای برقی زیاد است می توان خودرو را شبانه شارژ کرد و در روز نه تنها برای حمل خودرو بلکه در مکان هایی که مشکل برق دارند نیز استفاده کرد. برق ذخیره شده در خودروی مستعمل
مدیرعامل گروه مپنا اذعان داشت: خودروهای برقی به شرط توسعه می توانند مزایای متعددی در حوزه حمل و نقل، محیط زیست و تامین برق داشته باشند.
اولیا در خصوص اقدامات مپنا برای جبران بی تعادلی برق در سال آینده گفت: وزارت نیرو 14 اقدام را تعریف کرده است که شامل بخش های مهمی مانند تولید با نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر و مدیریت مصرف است. مپنا نقش مهمی دارد. و او نقش کلیدی دارد. به طور کلی می توان گفت که مپنا برای تابستان سال آینده حدود 6000 مگاوات پروژه در دو بخش نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در دست اجرا دارد. سهم انرژی های تجدیدپذیر حدود 300 مگاوات خواهد بود.
وی افزود: سایر پیمانکاران نیز پروژه هایی را در دستور کار خود دارند و با این توصیف پیش بینی می شود در تابستان سال آینده میزان عدم انطباق کمتر شود.
مدیرعامل گروه مپنا از حضور فعال این شرکت در پروژههای نفتی خبر داد و گفت: مپنا یکی از چهار شرکتی است که برای طرح افزایش استخراج در پارس جنوبی فعال بوده و قرارداد اولیه آن اسفندماه گذشته منعقد شد. سال، قرارداد اصلی در شرف امضای است و در این مدت شرکت مپنا و سایر شرکت ها فعال بوده اند. همچنین اقدامات قابل توجهی برای ایجاد امکانات لازم انجام داده ایم. بخش دوم مربوط به تجهیزات توربوشارژر و توربو ژنراتور است. در کارخانههای مپنا تولید میشود و قرار بود در بهار امسال قرارداد منعقد شود که شهادت رئیسجمهور فقید قطع شد و اکنون در ماههای اخیر وزارت نفت و شرکت ملی نفت این روند را تسریع کردهاند. به توافق خواهد رسید.
وی ادامه داد: این تجهیزات از سال 2027 مورد نیاز است، ابتدا به تدریج و با تعداد کمی در سال تحویل می شود و در سال 2028 به ظرفیت اسمی می رسد.
absnews