گروه خودروسازی سایپا با بهره گیری از توانمندی های این شرکت دانش بنیان، با تامین سرمایه و راه اندازی خط تولید ریل صندلی خودرو شاهین، با صرفه جویی تقریبی یک میلیون و 700 هزار یورو، کشور را از واردات این محصول رها کرد. به ارزهای خارجی برای کشور
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اعلام گروه تولیدی سایپا، با روی کار آمدن این گروه خودروسازی در مسیر تحول طی 23 ماه گذشته، مسیر به گونه ای پیش رفت که خودکفایی واقعی محقق شود و جدید و خودروهای به روز تولید خواهد شد. بر این اساس لازم است خودروهای برقی و هیبریدی با کمک و حمایت جامعه دانشگاهی کشور، گروه های دانش و مهندسین تولید و روانه بازار شوند و بومی سازی برخی از قطعات تمامی محصولات سایپا با سرعت بیشتری ادامه یابد. .
بنابراین در این مدت ریل صندلی خودروی شاهین داخلی سازی شد. این دستاورد مهم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال «کنترل تورم، رشد تولید» محقق شد. گروه سایپا با افزایش بهره وری و داخلی سازی قطعات وارداتی سعی در جلوگیری از تورم خرید دارد.
طبق اعلام سایپا، از اواخر سال 1398 که خودروی شاهین به بازار عرضه شد، ریل صندلیهای آن به صورت هوایی و دریایی از چین وارد شد. از آنجایی که این امر پرهزینه بود و مقدار قابل توجهی ارز از کشور خارج شد، گروه سایپا تصمیم گرفت در بخشهای مختلف این خودروی جدید به خودکفایی کلی دست یابد. در همین راستا با دستور مدیرعامل گروه، داخلی سازی مجموعه ریل صندلی در دستور کار یکی از زیرمجموعه های سایپا قرار گرفت.
به این ترتیب شرکت قالب های بزرگ صنعتی سایپا به عنوان گروه دانش بنیان در طراحی و ساخت قالب، ابزار و ماشین آلات صنعتی پروژه مذکور انتخاب شد و این گروه توانست پروژه ریل صندلی و آن را راه اندازی و آماده کند. تولید. دو برابر.
کل صندلیهای جلو و عقب خودرو در دسته مجموعههای تزئینی قرار میگیرند که اگرچه مربوط به زیبایی و ظاهر هستند، اما دارای اجزای ایمنی و مطابق با الزامات مهندسی، کیفیت و رعایت استانداردهای مرتبط هستند. از جمله اجزای یک صندلی که مجموعه ای از قطعات ساخته شده از فلز، پلاستیک، فوم و پارچه است، ست ریل صندلی یکی از مهم ترین اجزا است; به همین دلیل است که ریل صندلی تابع استانداردهای فنی و ایمنی جامع اما سختگیرانه است و باید یک سری آزمایشات استحکام و دوام را با موفقیت پشت سر بگذارد. بنابراین تست استحکام صندلی در تکیه گاه ها و پشت سر جزو استانداردهای 85 گانه خودرویی محسوب می شود.
امین حسن زاده – مدیرعامل شرکت تولیدی مذکور – در این خصوص گفت: همزمان با تعریف پروژه SP100 گروه سایپا و با توجه به سیاست تعمیق ساخت داخلی، موضوع داخلی سازی مجموعه صندلی ها واگذار شده است. مال ما این گروه با مأموریت طراحی و تولید صندلی در قالب پروژه SP100، شریک تجاری خارجی خود را شناسایی، ارزیابی و انتخاب کرد که در نهایت منجر به عقد قرارداد و قرارداد تجاری با یک شرکت کره جنوبی (در مورد طراحی و طراحی صندلی) شد. قطعات یدکی و قالب سازی قطعات) اما به دلیل تحریم های ظالمانه، شرکت کره ای از ادامه همکاری خودداری کرد و تمامی مدارک طراحی و ساخت و همچنین 2000 دستگاه قطعات یدکی صندلی را به شرکت تحویل داد. عدم امکان تامین هر یک از قطعات (ریل، تکیه و بالابر) چه از طریق تولید داخلی و چه از طریق خرید خارج از کشور، به معنای عدم توانایی در تولید صندلی بود.
وی افزود: در پی تحویل این پروژه توسط شرکت کره ای و خروج آن، این شرکت تامین کننده خارجی را شناسایی و مجموعه ای از سرسره های ریلی از چین وارد کشور شد. اما همزمان، داخلی سازی بخش ریلی در دستور کار قرار گرفت و با استراتژی برون سپاری و استفاده از ظرفیت و پتانسیل شرکت های گروه سایپا، اولین قراردادها با شرکت دانش بنیان قالب های صنعتی بزرگ سایپا به نتیجه رسید. که منجر به انعقاد قراردادی بین دو شرکت به منظور «طراحی، ساخت قالب و ابزار، یراق آلات و سایر تجهیزات و فروش قطعات مجموعه راه آهن شاهین» در مدت 12 ماه شد.
حسن زاده خاطرنشان کرد: این شرکت بر اساس دانش قالب های صنعتی بزرگ، بر اساس طرح ریل ارائه شده که شامل تغییرات فنی در جنس، ضخامت و پروفیل قطعات ریل و گاهاً تغییرات ابعادی نسبت به طراحی کره ای بود، طراحی و ساخته شد. قالب برای مونتاژ و جوش قطعات و لوازم جانبی؛ این امر با استفاده از خدمات و توانمندی های پیمانکاران داخلی برای طراحی فرآیند مونتاژ و تولید مجموعه ریلی صندلی جلو انجام شد.
این مدیر صنعتی یادآور شد: با وجود مشکلات ارزی و تحریم، توانستیم چندین محموله 60 هزار ریلی برای تولید صندلی شاهین (مراقبت در حمل و نقل، ترخیص کالا، گمرک و ارزهای هزینه تخصیص) وارد کنیم. مشکلات و موانع پیش آمده در فرآیند واردات و برنامه تخصیص ارز منجر به تحمیل هزینه هایی از جمله هزینه حمل هوایی قطعات به منظور جلوگیری از تعطیلی خط تولید صندلی و متعاقب آن توقف تولید خودرو شد. تولید؛ این امر شرایط نامناسبی را برای برنامه ریزی از جمله مدیریت مالی ایجاد کرد. با سیاست های جدید (در دی ماه 1401) و تحقق پروژه مذکور، خط تولید ریل صندلی شاهین و ایجاد خط تولید ریل تعریف شد.
حسن زاده درباره روند پروژه واگذاری خط تولید ریل صندلی شاهین و تولید ریل گفت: مدت زمان اجرای پروژه تا پایان آبان ماه سال جاری از سوی مرکز تحقیقات سایپا اعلام شد، سپس مذاکرات و هماهنگی های لازم با شرکت قالب های صنعتی سایپا و هماهنگی های لازم انجام شد. انعقاد قرارداد فروش کلیه قالب ها، یراق آلات، تجهیزات و ماشین آلات اعم از پرس و ابزار مربوط به خط مونتاژ و همچنین مدارک فنی و نقشه های دو بعدی و سه بعدی و … بین دو شرکت. این امر در مارس 1401 انجام شد. علاوه بر این طراحی، قرار دادن و نصب خط و همچنین انتقال و ترتیب بعدی مونتاژ، جوشکاری و کنترل تجهیزات و لوازم جانبی در پایان آوریل 1402 انجام شد.
وی ادامه داد: همزمان با آماده سازی خط تولید به منظور ارتقای سطح کیفی و مشخصات فنی ریل و همچنین حذف برخی عملیات جوشکاری که ضمن افزایش سطح کیفی محصول منجر به کاهش زمان تولید شد. . طرح ریل از حالت جوشی در اتصال تکیه گاه ها به حالت پیچی (در (بخشی از فرآیند اصلاح فنی) تغییر یافت که با انجام و گذراندن تست های مربوطه برای تایید اصلاحات اعمال شده موفق شد.
مدیر یک شرکت در گروه سایپا با تولید آزمایشی قطعات مجزا از قبیل براکت، لغزنده ثابت و متحرک، فنر، ریل جلو و عقب، اسپیسر و پین، پرچ و گوی در سایزهای مختلف و قطعات پلاستیکی انتخاب شده است. پیمانکاران و تامین کنندگان، در اواسط ژوئن سال جاری، تولید آزمایشی و نمونه ریل های داخلی محقق و برنامه ریزی برای افزایش تیراژ تولید با روند و شیب مناسب در تعامل با تامین کنندگان قطعات انجام شد. بنابراین در طول تولید آزمایشی، عیوب و مسائل کیفی شمارش شد و فرآیندهای اصلاحی بر این اساس انجام شد.
حسن زاده خاطرنشان کرد: خط تولید و مونتاژ ریل صندلی خودرو شاهین به بهره برداری رسید و تا پایان آبان ماه بیش از 1500 صندلی با مونتاژ ریلی تولید داخل به سایپا ارسال و بر روی خودروی محبوب شاهین نصب شد. وی اذعان داشت: این پروژه ملی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به 46 نفر کار داده است که علاوه بر آن 10 قطعه قطعه ساز به صورت مستقیم در پروژه مذکور با ما همکاری می کنند.
وی اعلام کرد: با تولید حداقل 65 هزار دستگاه خودروی شاهین در سال جاری، پروژه ریل صندلی این خودرو حدود یک میلیون و 700 هزار یورو (76 میلیون و 239 میلیون و 836 هزار و 250 تومان) برای کشور صرفه جویی کرده است. این عدد می تواند هزینه های گروه خودروسازی سایپا را کاهش دهد و از افزایش قیمت ها جلوگیری کند. تایید مشخصات ایمنی، استحکام، دوام و عملکرد مجموعه ریل صندلی شاهین با انجام آزمایشات و تست های تعریف شده در برنامه آزمایشی صادر شده توسط مرکز تحقیقات سایپا در مراکز تست معتبر در داخل و خارج از کشور به صورت آزمایش در سطح قطعات (مجموعه ریل) و سطح وسیله نقلیه (مجموعه صندلی) و با کسب نتایج مثبت در محدوده استانداردهای پذیرش همراه بوده است. آزمایشها (تستهای پویا و استاتیک) در مراکز معتبر تست خودرو در اروپا (اسپانیا) انجام شد.
انتهای پیام