با اجرای طرح های آبخیزداری در مناطق سیل خیز کشور از هدر رفت بیش از 2 میلیارد متر مکعب آب در اثر بارندگی جلوگیری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اگرچه بارندگی های بهاری امسال به ویژه در اردیبهشت ماه موجب جاری شدن سیل در برخی مناطق ایلام و خراسان رضوی شد، اما بر اساس آمار سازمان منابع طبیعی، اجرای طرح های آبخیزداری بخش قابل توجهی از رواناب آب حاصله او باران ها را مدیریت کرد.
حسن واحد، معاون آبخیزداری، رشته کوه و بیابان سازمان منابع طبیعی گفت: با اجرای طرح های آبخیزداری در 9 میلیون هکتار از اراضی مستعد سیل، تقریباً 35 درصد رواناب این مناطق مدیریت شده است. . امسال.
حوضه ای که تنها در شرق استان کرمان قرار دارد بیش از 20 میلیون مترمکعب آب جابه جا می کرد.
بر اساس آمار در اردیبهشت ماه امسال بیش از 15 میلیارد مترمکعب باران بارید که از این میزان 2 میلیارد مترمکعب در پشت سدها ذخیره شد و به همین میزان آب مدیریت شد، اما حدود 5 میلیارد متر مکعب آب باران بلااستفاده ماند و گاها این به منابع طبیعی، به دریا گسترش یافت.
شکی نیست که با احداث سازه های آبخیزداری، کنترل فرسایش و رسوبات، حفظ منابع آب و خاک، پر کردن سطح آب زیرزمینی، جلوگیری از خطر سیلاب در مناطق کم ارتفاع و توسعه بخش کشاورزی و نیز تاخیر در جریان آب آب ناشی از سیل، با وسعت و عملکرد بهتری خواهد داشت.