سایر موضوعات

مزیت مبارزه با فساد ایران نسبت به کشورهای منطقه و گلوگاه های فساد باید خشک شود

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی شفافیت، ایران در سال 2022 رتبه 148 را در حوزه ادراک فساد کسب کرده است، گفت: گلوگاه‌های «خفه‌ی فساد» باید خشک شود. مفسدان همیشه در همه کشورها حضور داشته اند اما راه رشد و تولید آنها باید بسته شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمود نجفی عرب در نهمین همایش روز جهانی مبارزه با فساد با بیان اینکه دولت همواره به دنبال مبارزه با فساد بوده اما موفقیت چندانی نداشته است، گفت: دلیل اصلی این امر این است که همواره با فساد برخورد می کنم. اثر به جای علت

وی گفت هیچ کشوری بدون چهار عنصر کارآمدی، اقتصاد عاری از فساد، رقابت پذیری و حضور موثر بخش خصوصی در عرصه اقتصادی موفق نمی شد. توسعه تنها در صورتی تسهیل می شود که اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی در جامعه ای عاری از فساد و مبتنی بر رقابت ظهور کند. اما اتفاقی که افتاد این است که اقتصاد ایران با وجود مزیت های فراوانی که برای قرار گرفتن در زمره کشورهای توسعه یافته آماده بود، اکنون گرفتار پدیده نگران کننده فساد شده و در نتیجه به کندی و گاه کند در مسیری حرکت می کند. پیش رفتن. سختی؟

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در طول یک قرن گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت مدرن، مبارزه با فساد همواره یکی از مهمترین دغدغه های کشور بوده است. از زمان اجرا تا اجرایی شدن، شاهد ایجاد سیستم حاکمیت شرکتی شبه دولتی و سپس قوانین پیچیده و بوروکراسی اضافی بوده ایم که وظیفه ناخواسته آن ایجاد مشکل برای شرکت های خصوصی برای تکیه بر مردم است.

وی افزود: دوم اینکه در دهه 80 با وفور درآمدهای نفتی و گسترش و پیچیدگی ساختار دولت، نوعی فساد آمیخته با تاریکی نفت در کشور به وجود آمد. نفرین منابع در این دوره اتفاق افتاد و نفت که می‌توانست منبع آبادانی این سرزمین‌ها باشد، عامل فساد شد.

نجفی عرب با بیان اینکه در حال حاضر برخی نهادها خارج از کنترل و رقابت با بخش خصوصی هستند، تصریح کرد: مهمترین اصل در مبارزه با فساد توسعه عنصر رقابت و کاهش اختیارات دولت است. اما دولت هر روز از جایگاه نظارتی دور می‌شود، در حالی که بخش اساسی مبارزه با فساد، بازگشت دولت به جایگاه تنظیم و نظارت بر روابط است. از سوی دیگر امضاهای طلایی ظاهر شد و بوروکراسی های زائد ایجاد شد تا پای فعالان اقتصادی سنگ اندازی شود.

وی تصریح کرد: مرکز پژوهش های مجلس اخیراً در گزارشی اعلام کرد که اگرچه نهادهای مختلف به طور مستقیم و غیرمستقیم مسئولیت مبارزه با فساد و تامین شفافیت و سلامت اداری و اقتصادی کشور را بر عهده داشته اند، اما سازوکار مشخصی برای برقراری ارتباط سیستمی و ایجاد ارتباط سیستمی در نظر گرفته شده است. آنجا. هیچ حکومت قانونی بین آنها وجود ندارد. به این ترتیب، هم اکنون 19 سازمان و نهاد در زمینه مبارزه با فساد فعالیت می کنند.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی تهران، بر اساس اعلام سازمان بین المللی شفافیت، ایران در سال 2022 در زمینه ادراک فساد در رتبه 148 در بین 180 کشور جهان قرار دارد. در این رتبه بندی، امتیاز ایران در مبارزه با فساد 25 از 100 است. در عین حال، میانگین امتیاز کشور در مبارزه با فساد 43 است. همچنین نکته مهم این است که رتبه ایران در این جدول نسبت به اکثر کشورها پایین تر است. کشورهای منطقه مانند قطر، عربستان سعودی، عمان، کویت و ترکیه.

نجفی عرب با بیان اینکه راهکارهایی برای مبارزه با فساد در اقتصاد وجود دارد، گفت: البته باید گلوگاه های فساد خشکانده شود و راه رشد و تولید آنها بسته شود.
انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا