بیش از 14000 بازرسی واحد معدنی در سال گذشته انجام شده است
به گفته مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در راستای ارتقای ایمنی معادن و حمایت از کارگران، در سال گذشته بیش از 14 هزار مورد بازرسی از واحدهای معدنی انجام شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از پیامدهای توسعه ضعیف فناوری در جوامع بشری، وقوع حوادث مختلف از جمله حوادث صنعتی و بیماری های شغلی است که هر ساله تعداد زیادی از کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی را دچار مشکلات و مصائب فراوان می کند. .
در ماده 60 قانون تامین اجتماعی، حوادث ناشی از کار به حوادثی اطلاق می شود که در حین انجام وظایف خود و در صورت انجام کار بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و اماکن آن یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه آن اتفاق می افتد. کارگاه، در ماموریت
معاون وزیر کار آمار حوادث کار در کشور را کمتر از میانگین جهانی اعلام کرد و از انجام 14 هزار و 500 بازرسی از واحدهای معدنی در سال گذشته خبر داد.بر اساس آمار، در کنار حوادث ساختمانی، حوادث معدن بیشترین تعداد حوادث کار را به خود اختصاص داده است و بیشترین مشکلات آسیب ناشی از کار مربوط به کارگاه های معدن بوده است.
همانطور که علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه گفت، معادن باید مکانیزه شوند و ارتقای ایمنی در آن لحاظ شود.
وی می گوید: به روز رسانی ابزار و امکانات مورد استفاده در معادن با هدف ارتقای ایمنی کارگران معدن و کاهش نگرانی خانواده های آنان اولویت وزارت کار است.
معاون روابط کار، تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد حوادث کار در کشور را کمتر از میانگین جهانی اعلام کرد اما گفت: باید به تقویت ایمنی محیط کار بیشتر توجه شود.
رعیتی فرد بر لزوم ارتقای امنیت معادن و حفاظت نیرو تاکید کرد و گفت: در سال گذشته 14 هزار و 500 مورد بازرسی از واحدهای معدنی انجام شد که امسال این تعداد افزایش می یابد.
در حال حاضر کار در معدن یکی از مشاغل طاقت فرسا محسوب می شود و طبق نظر وزارت کار باید قانون کارهای سخت و زیان آور در معادن کشور اعمال شود. بر اساس بررسی ها و پایش های مستمر در معادن کشور، آمار تصادفات در این حوزه 2 درصد حوادث شغلی اعلام شده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی اداره کار در مقایسه حوادث معدنی در سالهای 1397 و 1398، بیش از 930 معدن در سال 1398 دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیطزیست بوده که نسبت به سال قبل افزایش داشته است، اما علیرغم راهاندازی واحد ایمنی و بهداشت در معادن مذکور، تعداد تصادفات و مجروحان معدن نسبت به سال 1396 افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، بیشترین حوادث مربوط به معدن زغال سنگ خشک و پس از آن معدن سنگ و شن و ماسه بوده است.
وزارت کار با نظارت و تشکیل دوره های تخصصی برای تشکل های صنفی و کارفرمایی و آموزش ایمنی در واحدهای اقتصادی و با استفاده از ظرفیت سازمان ها و نهادها در حوزه کارهای حفاظتی سعی در پیشگیری از حوادث ناشی از کار دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اعلام اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه دولت سیزدهم، تا پایان سال گذشته بیش از 360 هزار بازرسی برای کنترل ضوابط ایمنی خودروها انجام شده است. این کارگاه ها و بیش از 1500000 ساعت آموزش ایمنی در مرکز آموزشی و پژوهشی حفاظت فنی و بهداشت کار انجام شد.
انتهای پیام