شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

محصول جهانی محبوب Tarem از کمبود صنایع تبدیلی رنج می برد

ای بی اس نیوز/زنجان انار با دانه های یاقوت مانندش یکی از محصولات باغی است که در فصل پاییز در سبدهای میوه ایرانیان به چشم می خورد. میوه ای که در فرهنگ و باور ایرانیان ریشه دوانده و طارمی ها نیز آن را به خوبی می شناسند و باغ های شهر این روزها شاهد برداشت این محصول ملس هستند.

ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انار در جهان است و حدود 30 درصد انار جهان توسط باغداران ایرانی تولید می شود. این میوه تقریباً مقاوم به خشکی از قدیم الایام در مناطق مختلف از جمله شهرستان طارم کشت می شده و برخی از درختان آن ده ها سال قدمت دارند که نشان می دهد طول عمر و ماندگاری این میوه طولانی است و می تواند جایگزین مناسبی برای برخی باشد. مناطق حساس از جمله طارم. 1800 هکتار از باغات شهرستان طارم به کاشت درختان انار اختصاص دارد که 1600 هکتار آن مثمر و 200 هکتار آن فاقد محصول است.

انار از معدود میوه هایی است که حتی پوست آن ارزشمند است و در صنعت رنگرزی کاربرد دارد. با وجود اینکه طارم زنجان یکی از مناطق تولید کننده انار است، اما نتوانسته ایم از این مزیت خدادادی برخوردار شویم و به دلیل مشکلات صنایع بسته بندی، تبدیلی و تبدیلی جایگاه واقعی خود را در بازار نداریم. از سوی دیگر به دلیل کمبود صنایع تبدیلی. ضایعات این محصول در منطقه افزایش یافته و ارزش افزوده این محصول را نادیده گرفته ایم که می تواند ارز خوبی برای ما به همراه داشته باشد.

محصول جهانی محبوب Tarem از کمبود صنایع تبدیلی رنج می برد

این امر به این دلیل است که به گفته سیروس پناهی، کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان طارم، میانگین تولید انار در هر هکتار 15 تن است و 80 درصد این محصول به صورت تازه در کشور مصرف می شود. و خارجی بازارها علاوه بر این، 20 درصد انار تولید شده در شهر طارم به طور سنتی برای تهیه خمیر استفاده می شود.

برخی از ارقام مختلف انار کشت شده در شهر طارم شامل ملاس شیرین، ملاس ترش، پوست سیاه، شاه بار، پوست کدو، ترشک جنگلی و ترشک محلی است که در مناطق مختلف این شهرستان کشت می شود. درآمد حاصل از کشت انار در سال جاری نیز 200 میلیارد تومان پیش بینی می شود و این محصول در حال حاضر با قیمت 12 تا 17 هزار تومان از باغداران خریداری می شود.

نبود صنایع تبدیلی یکی دیگر از عواملی است که در عدم افزایش صادرات انار و فرآورده های آن توضیح می دهد. انار میوه ای است که علاوه بر خواص فراوان، تمامی اجزای آن قابل فرآوری است و با تبدیل آن به رب انار، دانه انار و کنسانتره می توان ارزش افزوده بیشتری به دست آورد. وجود آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی باعث شده است که در صنایع آرایشی و بهداشتی و داروسازی بسیار مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه از پوست آن در صنایع رنگرزی نیز استفاده می شود.

محصول جهانی محبوب Tarem از کمبود صنایع تبدیلی رنج می برد

صنایع تبدیلی با ضایعات محصولات کشاورزی رابطه معکوس دارند و در حال حاضر در هر استانی که صنایع تبدیلی در این بخش بیشتر باشد میزان ضایعات کمتر است.

تاکید بر تولید انار در منطقه ای مانند طارم که آب و هوای مطلوبی دارد به این دلیل است که انار میوه ای مقاوم به خشکی است. انار نسبت به میوه هایی مانند سیب و زردآلو آب کمتری جذب می کند.

انار ایرانی یک محصول پرطرفدار در دنیا محسوب می شود و بیشترین صادرات انار به کشورهای ارمنستان، امارات، عراق، عمان، ترکمنستان، قطر، آلمان، سوئیس، روسیه، اتریش، هند، فرانسه، پاکستان و جنوب انجام می شود. کشور کره.

عرضه انارهای برداشت شده در حاشیه جاده نشان می دهد که هنوز برنامه مدونی برای این محصول در استان وجود ندارد و باغداران همچنان به سود اندک مصرف تازه خوری راضی هستند، در حالی که با کمی دقت می توان درآمدهای چندگانه را برای منطقه به ارمغان آورد. و چرخ تولید را تقویت کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *