گفت و گو یادآور شد: شورای اسلامی شهر به دلیل حساسیت فراوان به آبرو و اعتبار خانواده از یک سو و رعایت عدالت در آزمون های سراسری و برخورد با متخلفان و متقلبان، قانون فوق را اصلاح و نوسازی کرد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سازمان سنجش آموزش کشور باید قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون سراسری را با هدف برقراری عدالت آموزشی با تشکیل آزمون مجدد از داوطلبانی که رتبه کسب شده آن ها مشکوک است، اجرا کند. . تست مجدد اما متأسفانه از داوطلبان نامبرده خواسته می شد که با تأخیر و معمولاً زمانی که ماه ها و گاه سال ها از اعلام نتیجه نهایی آزمون آنها می گذرد و وقت دانشجویی خود را تلف می کردند، مجدداً آزمون دهند. که علاوه بر تبعات وخیم اجتماعی و روانی محرومیت از تحصیل، داوطلب و خانواده وی را تحت تأثیر قرار داده و موجب هدر رفتن بخشی از سرمایه های مادی و معنوی کشور شد.
وی افزود: اگرچه این قانون با هدف تقویت عدالت آموزشی تصویب شده است، اما نزدیک به دو دهه از تصویب قانون مذکور می گذرد که نحوه اجرای آن به دلیل نحوه اجرای قانون تبعاتی را در بخش کوچکی از جامعه به دنبال داشته است. قانون را تفسیر کرده است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس خاطرنشان کرد: در صورت تصویب این طرح ضمن رفع تبعات اجتماعی نیروی انتظامی، اتلاف سرمایه ملی و تصرف ناعادلانه کرسی های مناطق پرتقاضا توسط افرادی که فاقد تحصیلات هستند. از صلاحیت ها جلوگیری می شود و شانس پذیرش متقاضیان پرتلاش و پرتلاش افزایش می یابد. .
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مرکز بر اساس اهداف و وظایف ذاتی خود در سال 1400 رسیدگی و بررسی قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون سراسری را در دستور کار خود قرار داد و اظهار داشت: جلساتی با اساتید دانشگاهی متخصص در موضوع ارزیابی و پذیرش دانشجو، ذی نفعان و نمایندگان دستگاه های اجرایی، خلأهای موجود در قانون معادن و راهکارهای ممکن برای رفع آن در نظر گرفته شده است. پس از آن با همکاری یکی از نمایندگان محترم شورای اسلامی طرح اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون سراسری و استفساریه ماده 11 قانون مذکور تهیه و به شورای اسلامی ارائه شد. . که در 2 بهمن 1400 اعلام شد.
بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در دهههای گذشته رقابت شدید برای ورود به آموزش عالی کشور، تعداد کمی از متقاضیان را به سمت استفاده از روشهای غیرمتعارف و تخلفات و تقلب برای ورود به آموزش عالی سوق داده است. کشور. و رتبه های بهتری کسب کنید. شیوع بیشتر آن منجر به تصویب قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های ملی در سال 2004 شد.
وی ادامه داد: محورهای این طرح اصلاح ماده 11 قانون با هدف الزام دولت به احراز صلاحیت علمی داوطلبانی که رتبه کسب شده آنها مشکوک است قبل از اعلام نتیجه نهایی آزمون است. ضمناً اصلاح برخی دیگر از نواقص قانون مذکور در این طرح پیش بینی شده است.
به گزارش گروه پارلمانی ای بی اس نیوز، نتایج کنکور 1401 طی روزهای اخیر منتشر و نفرات برتر این مسابقه علمی معرفی شدند. موضوعی که بیشترین خبر را در کنکور امسال داشت، موضوع تخلفات انجام شده در کنکور امسال بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز