اخبار سیاسی روز

مجازات سرپیچی از مقامات دولتی و افترا به افراد چیست؟

1- هر گاه شورشی سلاح خود را به قصد تهدید نشان دهد به حبس از شش ماه تا دو سال.

فصل چهاردهم و پانزدهم از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به بررسی مجازات های نافرمانی از مأموران حکومتی و افترا به افراد می پردازد.

نظر مجلس 10/04/1379:
از نظر مقررات کیفری، توهین و توهین و غیره به معنای استفاده از الفاظ صریح یا ظاهری یا ارتکاب اعمال و حرکاتی است که با توجه به عرف جامعه و در نظر گرفتن شرایط زمان و مکان و موقعیت مردم، منجر به کاهش می شوند و باید آنها را تحقیر کرد و اگر کلمات ظاهر نشود، توهین محسوب نمی شود. را

از نظر مقررات کیفری، توهین و توهین و غیره به معنای استفاده از الفاظ صریح یا آشکار یا ارتکاب اعمال و حرکاتی است که با توجه به عرف جامعه و در نظر گرفتن شرایط زمان و مکان و موقعیت مردم باعث تخفیف و تحقیر می شود و در صورت عدم وجود کلمات توهین محسوب نمی شود.

تبصره – اگر متمرد در حین قیام مرتکب جرم دیگری شود به مجازات هر دو جنایت محکوم می شود.

فصل 15 – افترا به اشخاص

ماده 609- هرکس حسب وظیفه یکی از روسای قوای سه گانه یا معاونین رئیس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان شورای اسلامی یا نمایندگان شورای خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارمندان وزارتخانه ها، مؤسسات و شرکت ها مأمورین کشوری و شهرداری در حین انجام وظایف یا توهین به آنها به حبس از چهل و پنج روز تا سه ماه یا تا (74) محکوم خواهند شد. ضربه شلاق یا جزای نقدی از دو تا بیست و پنج میلیون ریال.

به گزارش ای بی اس نیوز، فصل چهاردهم و پانزدهم از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازات های بازدارنده) مصوب 1375/02/13 با اصلاحات و الحاقات بعدی مواد 607 به 609 به شرح زیر است:

ماده 608 – توهین به اشخاص از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک در صورتی که منتهی به غزاف نشود به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.

فصل چهاردهم – نافرمانی از مقامات دولتی

بررسی مجلس:

3- در سایر موارد حبس از سه ماه تا یک سال.

ماده 607 – هرگونه تعرض یا مقاومتی که آگاهانه و آگاهانه علیه مأموران حکومتی در انجام وظایفشان صورت گیرد، طغیان محسوب می‌شود و مجازات آن به شرح زیر است:

2- اگر متمرد در حین اقدام اسلحه بگیرد به حبس از یک تا سه سال.

انتهای پیام