به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز، منوچهر متکی روز پنجشنبه در همایش مجلس احزاب با موضوع منافع ملی ایران در مذاکرات وین، اظهار داشت: ما از دولت در فعالیت های مسالمت آمیز آن حمایت کردیم. جالب اینجاست که طراحان پروژه از تمامی جریانات سیاسی، قومی و مذهبی کشور بوده و به عنوان طراح آن را امضا کرده اند.
وی تاکید کرد: به نظر من همان مسیری که دولت سیزدهم در رابطه با برجام طی کرده، مسیر درستی است که هم مذاکرات را جدی می گیرد و هم پیشنهادات و اسنادش را روی میز می گذارد و هم به دنبال حل مشکلات اقتصادی در داخل است. . “امروز غربی ها برای دستیابی به توافق با ایران عجله دارند، چرا؟ حزب بایدن در انتخابات میان دوره ای شکست خورد. در افغانستان، عراق، سوریه، یمن، لبنان و جاهای دیگر، ایالات متحده شغل خود را از دست داد و خود بایدن بیمار است. آمریکا و غرب در مذاکرات علیه ایران شرایط خوبی ندارند.
متکی گفت: البته اگر در آن زمان تعلیق فعالیت های هسته ای را نمی پذیرفتیم، امروز این بیانیه مطرح می شد که اگر آن روز تعلیق را می پذیرفتیم، می توانستیم تحریم ها به طور کامل لغو شود و کشور انجام نمی شد. یک دهه است که درگیر مسائل هسته ای بوده اند». بنابراین ما تعلیق دو ساله را پذیرفتیم، اما در عین حال در ماه های پایانی دولت هشتم بود که اروپایی ها به این حسن نیت ایران پاسخ دادند و در این پاسخ همه چیز وجود داشت جز به رسمیت شناختن حق فعالیت صلح آمیز هسته ای. برای ایران از این رو در ماه های پایانی دولت اصلاحات بود که موضوع انفجار تاسیسات هسته ای مطرح و اجرایی شد.
سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب گفت: همه دولتها از سال 82 بهدنبال حل موضوع هستهای و تحقق منافع ملی در این زمینه بودهاند، اما به نظر من به دلیل اختلاف دیدگاههای سیاسی دولتها، جهتگیریهای ما متفاوت بوده است. شرق.
متکی تاکید کرد: اگر غربی ها معتقد باشند که ما معتقدیم مشکلات کشور بدون مذاکره و تعامل با غرب حل نمی شود، بدون شک شرایط برای تیم مذاکره کننده کشورمان بسیار سخت تر خواهد شد. نتیجه این اشتباه این بود که اعمال تحریم های جدید در دولت اوباما و پس از برجام آغاز شد نه در دوره ریاست جمهوری ترامپ.
وی با بیان اینکه در طول این 16 سال فراز و نشیب به این نتیجه رسیده ایم که دشمن به دنبال کار بر روی برنامه هسته ای ایران است، امیدوار است بتواند منافع ملی را تامین کند.
متکی با تاکید بر اینکه همه بر سر منافع ملی کشور موافق هستیم، گفت: به نظر من حمایت خانه احزاب از مذاکرات با تاکید بر حقوق هسته ای و رفع تحریم ها می تواند اقدام خوب این صنفی – سیاسی باشد. سازمان.” مذاکرات امروز از موضع خویشتن داری پیش می رود. البته همیشه دو نتیجه قابل پیش بینی وجود دارد که محقق می شود یا نمی شود، اما شرایط امروز منطقه ای و بین المللی از جمله وضعیت نابسامان داخلی دولت بایدن در آمریکا نشان می دهد که اگر احزاب و تشکل های سیاسی در ایران متحد شوند و آنها بر حق مسلم ایران برای غنی سازی صلح آمیز هسته ای تاکید می کنند، می توان امیدوار بود که تحریم ها برداشته شود.
وی یادآور شد: می گویند برخی از دولت ها غیرقابل پیش بینی هستند و در دنیا به دولت های غیرقابل پیش بینی می گویند فتنه گر، اما به نظر من در مذاکرات نباید پیش بینی کرد و طرف مقابل باید بداند که گزینه های مختلفی داریم. هر بار که این سوال مهم را نادیده گرفته ایم، به نتیجه ای نرسیده ایم. فکر می کنم مذاکرات خیلی خوب پیش می رود. البته ما از جزئیات مذاکرات اطلاعی نداریم اما می دانیم که دولت اقتصاد را مقید به مذاکره نمی کند چون رهبر معظم انقلاب فرمودند اقتصاد را مشروط نکنید. و آن را به برجام ضمیمه نکنید.
وزیر امور خارجه سابق ادامه داد: همان موقع بود که غربی ها اعلام کردند که اگر تعلیق را بشکنید، پرونده شما را به شورای امنیت خواهیم برد، اما ایران به درستی تسلیم تهدیدهای قهری نشده است و این روند منجر به درگیری بیشتر شد. در روزهای آغازین دولت نهم ما.» از غرب در مورد فعالیت های هسته ای بپرسید. بنابراین، ما باید همیشه در نظر داشته باشیم که آمریکایی ها و غربی ها قصد دارند پرونده هسته ای را برای اهداف دیگری طولانی کنند.
سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب افزود: بعداً در زمانی که وزیر امور خارجه بودم مستقیماً درگیر امور بودم و همیشه تاکید داشتیم که موضوع هسته کشور یک مسئله و پروژه ملی است و باید از طریق داخلی حل شود. اجماع خروج از کشور توسط دولت.
متکی گفت: مهم ترین دستاورد دولت قبل از برجام لغو تحریم های شورای امنیت بر روی کاغذ بود، اما لغو تحریم ها بدون انجام این کار برای ما یکسان بود. دوم، ما باید با یک صدا صحبت کنیم. همه دولت ها خواستار حل مسئله هسته ای بودند، اما جهت گیری ها متفاوت بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز