رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: 13 میلیون حساب تجاری داریم که حدود 10 هزار و 400 حساب اشخاص حقیقی و 9 هزار و 800 نفر اشخاص حقیقی و حدود 600 هزار نفر اشخاص حقیقی مشترک و حدود 2 میلیون و 600 هزار نفر نیز اشخاص حقیقی هستند. اشخاص حقوقی.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سید محمدهادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالی کشور در یک برنامه تلویزیونی گفت: افرادی که پرونده مالیاتی تشکیل می دهند برای سازمان امور مالیاتی حساب کاربری معرفی می کنند. که به بانک مرکزی نیز اعلام می شود این حساب یک حساب بازرگانی بوده و پول واریز شده در آن درآمد محسوب می شود.
وی با ادعای اینکه بیش از 50 درصد هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی انجام می شود، گفت: همه ما فکر می کنیم کشور باید با مالیات اداره شود، باید به مردم توضیح دهیم که مالیاتی که می پردازند صرف چه چیزی می شود. این سطح از سلامت، آموزش و امنیت که در کشور وجود دارد به دلیل مالیاتی است که همه ما می پردازیم.
سبحانیان با اشاره به اینکه درآمد مالیاتی در سال گذشته بیش از درآمد نفتی بوده است، گفت: درآمد مالیاتی بیش از 35 درصد منابع عمومی دولت را تامین می کند و درآمد نفتی 25 درصد تامین کننده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی اهمیت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی را در اقتصاد کشور برشمرد و روند اجرای این قانون در سازمان مالیاتی را تشریح کرد و گفت: لایحه تسهیل وظایف مودیان یکی از تسهیلات ویژه برای مشاغل کوچک است که می تواند قانون پایانه های فروشگاهی را اجرا کند و سیستم مودیان را در پذیرش کارتخوان به عنوان پایانه فروشگاهی برای این مشاغل و مشاغل کوچک گسترش دهد.
مالیات بر خانه های خالی و مجلل
وی با اشاره به اینکه طبق قانون وزارت راه و شهرسازی موظف به شناسایی منازل خالی است، گفت: طبق قانون ما در سازمان امور مالیاتی به اطلاعاتی که در اختیار ما قرار می گیرد عمل می کنیم. یک خانه خالی، یک ماشین لوکس یا یک خانه است. لوکس، سازمان مالیاتی کشور، مسئولیتی در قبال شناسایی ندارد.
وی افزود: برای 1401 خانه خالی علیرغم پیگیری های انجام شده، هنوز اطلاعات خانه های خالی در سامانه املاک و مسکن و در اختیار وزارت راه و شهرسازی در اختیار این وزارتخانه قرار نگرفته است. .
متوسط مالیات پرداختی بنگاه ها و بنگاه ها 5 میلیون تومان است
وی با بیان اینکه مالیات 50 درصدی کسانی که در حوزه صنفی و بنگاهی فعالیت می کنند به صفر رسیده است، تصریح کرد: میانگین مالیات پرداختی صنوف 5 میلیون تومان بوده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی با ادعای اینکه شرکت سهامی پزشکان نسبت به سایر مشاغل و مشاغل مالیات بیشتری پرداخت می کرد، ادامه داد: میانگین مالیات پرداختی پزشکان طبق تبصره ماده 100 سالانه حدود 35 میلیون تومان بوده است.
براساس اطلاعات مندرج در تبصره ماده 100، مالیات پرداختی سایر صنوف به ترتیب داروخانه ها حدود 22 میلیون تومان، طلا و جواهرات حدود 10 میلیون تومان، نمایشگاه های خودرو حدود 10 میلیون تومان، مشاوران حقوقی حدود 6 میلیون تومان است. هشتصد هزار تومان بنگاه های معاملات ملکی حدود 4 میلیون تومان.میلیون تومان آرایشگاه زنانه حدود 2 میلیون تومان اعلام کرد.
مالیات اینفلوئنسر 30 میلیارد تومان است
سبحانیان در خصوص مالیات اینفلوئنسر گفت: طبق قانون هرکس درآمدی دارد باید مالیات بدهد. در حوزه اینفلوئنسرها برای بیش از 500 نفر پرونده مالیاتی تشکیل شد. بیش از 120 نفر از آنها اظهارنامه مالیاتی داده اند. مالیات گزارش شده آنها حدود 500 میلیون تومان بوده است اما تشخیص مالیات این افراد توسط سازمان امور مالیاتی بالغ بر 30 میلیارد تومان بوده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بالا بودن معافیت های مالیاتی را یکی از بزرگترین چالش های نظام مالیاتی کشور دانست و افزود: معافیت های ما هدفمند نیست، معافیت های ما هدفمند نیست و این معافیت های کورکورانه ای است که درآمد مالیاتی را کاهش می دهد. بی عدالتی و فرار مالیاتی