اخبار اقتصادی روز

متهم بخش کشاورزی – ایسنا

ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که غذا و کشاورزی ما مسئول میلیاردها دلار هزینه پنهان است.

بر اساس گزارش Vifrom، نتایج یک گزارش جدید فائو نشان می‌دهد که 10 تریلیون دلار هزینه زیست‌محیطی، اجتماعی و بهداشتی در سیستم‌های غذایی و کشاورزی ما پنهان است، از جمله هزینه پنهان انتشار گازهای گلخانه‌ای که به تشدید بحران آب و هوا و سلامت کمک می‌کند. هزینه های یک رژیم غذایی ناسالم

غذا نه تنها ما را تغذیه می کند، بلکه فرهنگ کشورهای ما را نیز شکل می دهد. صنعت کشاورزی که به تولید، فرآوری و توزیع مواد غذایی می پردازد، از شغل و معیشت بیش از یک میلیارد نفر نیز حمایت می کند، اما تأثیرات منفی غذا و کشاورزی دارای امکانات بهداشتی محیطی، اجتماعی و پنهان است.

این گزارش نشان می دهد که هزینه های پنهان سیستم های غذایی و کشاورزی بیش از 10 تریلیون دلار است و حتی می تواند به 12 تریلیون دلار یا حدود 10 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی برسد.

فائو تخمین می زند که هزینه های مخفی زیست محیطی غذا و کشاورزی بالغ بر 2.9 تریلیون دلار است. بیش از نیمی از این موارد به انتشار نیتروژن مرتبط است و انتشار گازهای گلخانه ای که به بحران آب و هوا کمک می کند 30 درصد دیگر از هزینه های مخفی زیست محیطی غذا و کشاورزی را تشکیل می دهد.

تغییر کاربری اراضی و به عنوان مثال پاکسازی جنگل ها برای ایجاد زمین کشاورزی و استفاده از آب به ترتیب 14 و 4 درصد هزینه های مخفی زیست محیطی اضافی را شامل می شود.

هزینه های اجتماعی پنهان که در قیمت مواد غذایی لحاظ نشده است با فقر و سوءتغذیه، از جمله فقر در میان افرادی که در بخش های غذا و کشاورزی کار می کنند، و از دست دادن بهره وری زمانی که افراد قادر به انجام حداکثر توانایی های خود هستند، همراه است. آنها به دلیل سوء تغذیه نیستند.

این هزینه های اجتماعی در کشورهای کم درآمد نشان دهنده نیمی از هزینه های پنهان غذا و کشاورزی است که توسط فائو اندازه گیری شده است. این اثر در کشورهای با درآمد متوسط ​​کم (12 درصد هزینه های پنهان) و در کشورهای با درآمد متوسط ​​و بالا بسیار ناچیز است. در سطح جهانی، این هزینه های اجتماعی بالغ بر 500 میلیارد دلار یا 4 درصد از هزینه های پنهان غذا و کشاورزی است.

به گفته فائو، بزرگترین هزینه های پنهان که در قیمت مواد غذایی منعکس نمی شود، مربوط به سلامتی و رژیم های غذایی ناسالم سرشار از چربی ها، قندها و غذاهای فوق فرآوری شده است. این رژیم های غذایی ناسالم منجر به چاقی، بیماری های غیرواگیر و کاهش بهره وری در محیط کار می شود که بر اقتصاد کشور تاثیر منفی می گذارد.

هزینه های پنهان سلامت بالغ بر 9 تریلیون دلار است که بیش از 70 درصد هزینه های پنهان اندازه گیری شده توسط فائو است.

تغییر در سیاست دولت می تواند هزینه های پنهان کشاورزی را از طریق مالیات، یارانه و قانون کاهش دهد. این می تواند شامل تنظیم نحوه تولید، پردازش و بازاریابی محصولات خود توسط شرکت ها باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *