متقاضیان اجاره در بورس باید مدارک خود را به سامانه افشاگر تحویل دهند
مشاور رئیس سازمان بورس:
حاجیوند مشاور رئیس سازمان بورس گفت: افرادی که چند روزی است در فضای مجازی مدعی اجاره بها هستند مدارک خود را به سامانه سود تحویل دهند.

حاجیوند با اشاره به اخبار منتشر شده در 72 ساعت گذشته در خصوص اجاره بهای بازار سرمایه، گفت: تصویری از ابلاغیه ای با امضای معاون اول رئیس جمهور بدون تاریخ و شماره در فضای مجازی منتشر شده است. در این اطلاعیه به جلسه 27 اردیبهشت 1402 اشاره شده است که در آن پیشنهاد و تصمیم به افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها گرفته شد.
او اضافه کرد: اینکه آیا این نامه و در چه تاریخی تحویل شده است جای بحث دارد و هنوز هیچکس شکل و تصویر این نامه را با تاریخ و شماره ندیده است.
مشاور رئیس سازمان بورس گفت: عده ای این نامه را دروغ تلقی کردند. گفتند تو نشسته ای! در بورس افرادی هستند که رانت می گیرند و می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد نه بورس و نه اقتصاد و نه پتروشیمی را می شناسند و اطلاعات کافی در این زمینه ندارند.
حاجیوند گفت: انتشار تصویر این اطلاعیه شرایط بدی را در فضای مجازی ایجاد کرده و فضای مجازی را با این حاشیه پر کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اظهار نظر وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر سوء تعبیر از اطلاعات رانت بورس، تاثیر این ابلاغیه بر بورس را برجسته کرد و گفت: بسیار مهم است که وقتی ابلاغیه ای به سازمان بورس و شرکت های پتروشیمی ارائه می شود، اما تاکنون این اطلاعیه نه به سازمان بورس و نه به شرکت های پتروشیمی پذیرفته شده در بورس ابلاغ نشده است. بنابراین این نامه در حال حاضر جز هیجانی که عده ای ایجاد کرده اند نمی تواند تاثیری در بازار سرمایه داشته باشد.
مشاور رئیس سازمان بورس با بیان اینکه با وجود اینکه بورس رشد کرده و عده ای قبلا پورشه و بنز سواری کرده اند، گفت: متاسفانه گاهی اوقات بلوغ لازم را ندارند. بازار سهام تحت تاثیر یک سری اتفاقات است. با فرض اینکه در مورد نرخ خوراک پتروشیمی ها چه کارشناسی و چه غیر کارشناسی تصمیم گیری شود و بر بازار اثر منفی بگذارد، کسانی که در فضای مجازی سروصدا می کنند و فضاسازی می کنند و فضای رسانه ای اقتصاد و بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می دهند. . به آنها اطلاع دادند که اگر طرفدار بازار سرمایه هستند، بروند و علت را تشخیص دهند.
وی راه اندازی شبکه جاده ای از سال گذشته را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سازمان بورس و بازار سرمایه از سال گذشته سامانه افشاگری راه اندازی شد و سازمان بورس پیشقدم شد و گفت هرکس با سند به ما رانت و تخلف را گزارش کند، مقداری از آن رانت را به آن فرد می دهیم. به عنوان جایزه. .
حاجیوند در گفتگوی تلفنی با رادیو دیاز گفت: افرادی که در چند روز گذشته در فضای مجازی مدعی اجاره بها بودند، قانونا، عرفا و شرعی موظف به پیگیری از مجاری قانونی بودند. حالا که این موضوع را رسانه ای کردند، بیایند و مدارک خود را به سامانه سودجو ارائه کنند. اگر تخلفی صورت بگیرد از نظر مأموریت انسانی، اخلاقی و قانونی کار را انجام داده اند و ثواب آن را می گیرند و اگر نخواهند این ثواب را به نیازمندان بدهند.
وی به آسیب شناسی بازار سرمایه پرداخت و گفت: در بورس های دنیا 70، 80 و گاهی 90 درصد مردم یک کشور در بورس فعال هستند و این نسبت به دلیل وجود سهام در کشور ما اهمیت پیدا کرده است. آنها از ابزار سرمایه گذاری غیرمستقیم استفاده می کنند و خود را درگیر ریسک ها و هیجانات بازار سرمایه نمی کنند و برعکس در کشور ما همه به صورت مستقیم سهام معامله می کنیم و در بازار سرمایه فعال هستیم. بیشتر اوقات ما هیجان زده هستیم و برخی از ما زمانی برای تجزیه و تحلیل نداریم.
مشاور رئیس سازمان بورس خاطرنشان کرد: کاری که باید در بازار سرمایه با مردم انجام دهیم این است که در مورد مسائل اساسی و موثر در بازار سرمایه فرهنگ سازی کنیم و سپس سرمایه گذاری غیرمستقیم را ترویج کنیم.
او اضافه کرد: اگر مردم وقت، آموزش، حوصله و دقت ندارند، نباید مستقیماً درگیر معاملات شوند و اگر مستقیماً درگیر معاملات هستند، نباید درگیر احساسات شوند.
حاجیوند در خاتمه پرسید: مردم صدا و سیما را مبنای اخبار رسمی قرار دهند و به هیچ رسانه ای گوش ندهند.