مبلمان؛ صنعتی پر رونق که شغل ایجاد می کند
با وجود ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی، رقم صادرات فعلی 70 میلیون دلاری در صنعت مبلمان، فرصت رشد و شکوفایی بیشتر در بازارهای بین المللی را فراهم می کند.
به گفته آقای علیرضا عباسی، رئیس اتحادیه نجاران و تولیدکنندگان مبلمان؛ در حال حاضر 60000 واحد شرکتی و 2000 واحد صنعتی در صنعت مبلمان فعال هستند.
حسن احمدیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان نیز با بیان اینکه صنعت مبلمان یکی از بزرگترین صنایع کشور است، گفت: این صنعت پس از صنعت خودرو بیشترین گردش مالی را در بخش اشتغال زایی در صنایع کوچک و متوسط دارد. کسب و کار. صنایع متوسط
به گفته آقای نجفی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران؛ گردش مالی صنعت مبلمان در ایران 200 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
تولیدکنندگان مبلمان در ایران به توانایی خود در رقابت با برندهای اروپایی و حتی توانایی خود در صادرات این محصول پی می برند و به گفته حسن احمدیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران؛ در سال های اخیر بیش از 70 تا 80 میلیون دلار صادرات داشته ایم و در صورت حمایت وزارت امنیت این فرصت را خواهیم داشت که در سال های آینده این میزان صادرات را به بیش از 500 میلیون دلار برسانیم.
احمدیان همچنین می گوید: کشورهایی مانند امارات، عمان، قطر، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان و قزاقستان بیش از 13 هدف صادراتی هستند که همراه با ایران بیش از 400 میلیون مصرف کننده دارند.
یکی از صادرکنندگان مبلمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با اشاره به افتتاح نمایشگاه دائمی 2000 متری در اربیل عراق گفت: در حال حاضر تمامی محصولات خود را برای نمایش در این نمایشگاه ارسال می کنیم. و در حال بررسی صادرات به کشورهای عربی و روسیه هستیم.
استفاده و استقبال مردم از مبلمان ایرانی به حدی رسیده است که قطب های تولید مبلمان در مناطق مختلف کشور ایجاد شده و به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایرانی؛ مراکز تولیدی در اکثر شهرها مانند اصفهان، همدان، شیراز، تبریز و مشهد فعال هستند و بازار مبل یافت آباد، چهاردانگه، دلاوران و سایر مراکز تجاری تهران این محصول را عرضه می کنند.
آقای حسنلو مدیر شهرک صنعتی خوی می گوید: در این شهرک صنعتی ظرفیت تولید سالانه بیش از 50 هزار دست مبل وجود دارد.
ملایر یکی دیگر از قطب های تولید مبل و خیمه شب بازی است و به گفته آقای مجید فرجی شهردار ملایر، مبل و خیمه خانه جایگاه ویژه ای به این شهرک داده است.
در ادامه آقای مالمیر مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: حدود 10 هزار کارگاه مجسمه سازی در استان همدان فعال است که نرخ اشتغال مستقیم این کارگاه هاست. نزدیک به 20000 نفر است.
یکی از تولیدکنندگان مبلمان در استان آذربایجان شرقی به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: محصولات خود را با کیفیت محصولات ترکیه و با 5 سال خدمات پس از فروش (گارانتی) تولید و عرضه می کنیم.
مبلمان در ایران تنها به تولید قاب و بدنه محدود نمی شود و لوازم جانبی آن مانند پارچه های رومبلی نیز اهلی شده است.
نجفی عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در نشست با تحریریه خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به رونق تولید پارچه رومبلی مبل در کشور گفت: واحدهای صنعتی و کارگاهی در یزد. تولید پارچه تاروپودی رومبلی، همچنین با ورود فناوری های جدید در تولید پارچه های دایره ای شکل، سرمایه گذاری خوب برخی از شرکت ها بوده و تاج موفقیت آمیزی را کسب کرده است.
یکی از تولیدکنندگان مبل با بیان اینکه 90 درصد پارچه های تولیدی مبل را از تولیدات استان یزد تامین می کند، به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این پارچه ها مرغوب و رقیب پارچه های ترکیه هستند.
آقای علیرضا نوری رئیس کمیته بافندگی انجمن صنعت نساجی با اشاره به تاریخچه نساجی در ایران گفت: مشتریان خارجی از برند ایرانی در حوزه نساجی استقبال می کنند هرچند برخلاف سایر محصولات کمی گرانتر است. مشتریان داخلی که در برخی موارد مواد خارجی را ترجیح می دهند.
وی ادامه داد: محصولات ایرانی با کسب استاندارد اروپایی و استاندارد ملی ایران از نظر کیفی با محصولات خارجی برابری می کند و کمبودی در تولیدات اروپایی وجود ندارد.
بر اساس این گزارش؛ ماشین آلات این صنعت نیز اهلی هستند و با نگاهی به کارخانه های تولیدی ماشین آلات داخلی با برچسب ساخت ایران متمایز می شوند.
به گفته آقای نجفی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران؛ یک سری ماشین آلات سنتی و قدیمی از دیرباز در کارخانجات حضور داشته اند و امروزه از ماشین آلات با تکنولوژی CNC (برش صنعتی) و هوش مصنوعی در این صنعت استفاده می شود.
در ایران هم اکنون مبلمان نه تنها یک شیء مدرن و تزئینی بلکه یکی از ملزومات اولیه محسوب می شود و سازمان هایی مانند استاندارد در نظر دارند برای اطلاع مشتریان از کیفیت و نوع متریال استفاده شده، شناسنامه روی مبلمان بگذارند. در مبلمان تولید کاهش یافت.
میشم شکوری مدیرکل دفتر استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد گفت: در تولید مبلمان برخی از قطعات به صورت مستقیم توسط مردم خریداری نمی شود. به عنوان مثال، هنگام خرید مبلمان، خریدار هزینه آن را پرداخت می کند. اجزای مورد استفاده در تولید مبلمان، مانند پارچه خشن یا اسفنج. تا حدی پلی اورتان نمی دهد اما هزینه نهایی را می پردازد. از این نظر، مسئولیت ما پیچیده تر است: در واقع، برای احترام به حقوق مصرف کننده، ما باید با چیزهایی روبرو شویم که مردم، به عنوان مصرف کنندگان نهایی، مستقیماً آن را نمی بینند.
کیفیت، طراحی متفاوت و قیمت های رقابتی از مزیت های صنعت مبلمان ایران در بین تولیدات جهانی است و با ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی، رقم صادرات کنونی 70 میلیون دلاری این صنعت فرصت ادامه رشد و شکوفایی خود را دارد. در مقیاس بین المللی بازارها
گزارش هدی ذکاء قاضی خبرنگار خبرگزاری صنعت