مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در راستای حمایت از صادرات کیوی، بحث ترخیص این محصول با واردات میوه های گرمسیری (موز، انبه، آناناس و نارگیل) درخواست و پیگیری شد که در حال انجام است.
به گفته وی، با توجه به ظرفیت تولید کشور و کیفیت محصول کیوی و همچنین سلامت این محصول و ارزش غذایی آن به دلیل وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان های مختلف، بسیاری از کشورها متقاضی واردات آن هستند. که برای حفظ بازارهای موجود و توسعه صادرات ضروری است. استانداردهای بین المللی باید در نظر گرفته شود.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری گفت: در راستای حمایت از صادرات این محصول، بحث ترخیص آن از گمرک با واردات میوه های گرمسیری (موز، انبه، آناناس و نارگیل) درخواست و پیگیری شده است. و در این راستا اگر کشوری به دلیل مشکلات غیر فنی اگر محدودیتی در واردات محصول وجود داشته باشد، میوه های گرمسیری نباید از آن کشور وارد شود.
وی افزود: گیلان، مازندران و گلستان استان های تولید کننده کیوی هستند و دو استان مازندران و گیلان بیشترین سهم تولید کیوی را در کشور دارند.
جلیلی مقدم همچنین حمایت های انجام شده از این محصول را مورد تاکید قرار داد و گفت: امسال حمایت از ایجاد باغ مادر کیوی به منظور تولید نهال های اصیل، سالم و استاندارد، واردات ارقام تجاری جدید، ایجاد مناسب سازی و مدل، گواهینامه باغ های کیوی انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشورهای مهم تولید کننده این محصول را برشمرد و یادآور شد: سالانه حدود 4.5 میلیون تن کیوی در جهان تولید می شود و ایران رتبه چهارم تولید را پس از چین، ایتالیا و نیوزلند دارد. . .
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی مقدم – مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی – درباره تولید کیوی در کشور گفت: بر اساس … آخرین آمار موجود، سال گذشته بیش از 400 هزار تن کیوی در کشور تولید شده است و انتظار داریم امسال نیز این میزان کیوی تولید شود.
وی افزود: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هشت ماهه امسال حدود 103 هزار تن از این محصول به ارزش تقریبی 60 میلیون دلار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال. از نظر وزنی 31 درصد و از نظر ارزشی 33 درصد افزایش داشته است. صادرات داشته ایم البته زمان مناسب برداشت این محصول بعد از مهرماه است بنابراین بیشترین صادرات بعد از این ماه صورت می گیرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز