وی گفت: در هر صورت، ما چاره ای جز پذیرش واقعیت های افغانستان نداریم. ما با طالبان مذاکراتی داشتیم و اکنون نیز وجود دارد، اما این مذاکرات باید رسمی شود. طالبان در این مذاکرات محرمانه حق آب هلمند را به رسمیت شناخته اند، اما در حال حاضر هیچ برنامه ای وجود ندارد.
مدیرکل وزارت امور خارجه غرب آسیا ادامه داد: نتیجه کشورهای منطقه رفتن به سمت طالبان است. ما 3 میلیون مهاجر افغان داریم و مرزهای زیادی با افغانستان داریم.
وی افزود: من در دهه 1970 سفیر ایران در تاجیکستان بودم و باید بگویم که در این زمینه هر چه در توان داریم انجام داده ایم و تمام تلاش خود را برای کمک به احمد شاه مسعود از طریق پایتخت انجام داده ایم. در آن زمان شهید حاج قاسم سلیمانی اقدامات لازم را در سراسر تاجیکستان رهبری می کرد. این در نهایت به 11 سپتامبر و سقوط طالبان منجر شد.
موسوی با بیان اینکه موضوع مزارشریف باید قابل انتساب باشد، افزود: مسئله امنیت شیعیان یک موضوع مهم است. شیعیان در افغانستان یک اقلیت هستند، اما امنیت آنها باید حفظ شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، «رسول موسوی» روز پنجشنبه در نشست بررسی تاثیر تحولات آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایران که به همت کمیته بینالمللی مجلس احزاب برگزار شد، اظهار داشت: همه تلاشها همواره برای جلوگیری از طالبان بوده است. از به دست گرفتن قدرت در افغانستان. در دهه 1970 و پس از آن. در سالهای اخیر تا حد امکان سعی کرده اند به قدرت نرسند.
موسوی گفت: حتی در سقوط طالبان هم میتوانم اشاره کنم که حتی در عملیاتهایی که آمریکاییها انجام دادند، بدون کمک و راهنمایی ما شکست خوردند و بیابانها را بمباران کردند.
وی گفت: دو ماه پیش در سفری که به افغانستان داشتم سقوط حکومت اشرف غنی را اعلام کردم و تلاش هایی برای دستیابی به توافق صورت گرفت، اما مغز خشک اشرف غنی باعث سقوط این حکومت شد.
او گفت: «ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، امروز طالبان در قدرت هستند و هر تغییر شدید در یک کشور قطعاً بر همسایگان آن تأثیر خواهد گذاشت». این وضعیت در کشورهای دیگر مانند کشورهای اروپایی نیز وجود دارد. و کمی ساده انگارانه است که بگوییم با استقرار طالبان در افغانستان، هیچ اتفاقی در کشور ما نخواهد افتاد.