ما می خواهیم جوانان را از تفکر خام در سیاست دور کنیم

وزیر اقتصاد تاکید کرد: اتفاقاتی مانند شبیه سازی یا تئاتر سیاسی کمک زیادی به دور نگه داشتن جوانان به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد از تفکر خام و ساده اندیشی در عرصه سیاست می کند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری، آنا به نقل از وزارت اقتصاد، سید احسن خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم اختتامیه اجلاس و مسابقه علمی مدل شبیه سازی وزرای اقتصاد و دارایی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، گفت: جدی و قابل توجه است.
وزیر اقتصاد گفت: یکی از مهم ترین برنامه هایی که از سوی ICYF برگزار می شود، برگزاری جلساتی تحت عنوان شبیه سازی است. جلسات شبیه سازی یکی از ابزارهاست و من اصرار دارم که دیگر نخبگان و متفکران و دیگر افراد متفکر به این نقطه کانونی بیایند و تجربیات سیاست گذاران را به اشتراک بگذارند و بر منبر سیاست گذاری بنشینند تا محدودیت ها و محدودیت های سیاست های مالی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، داخلی و خارجی را به عنوان مختصاتی که سیاست گذار باید در مورد بهینه بودن سیاست ها تصمیم بگیرد و اظهار نظر کند.
خاندوزی بیان کرد: این تجربه بسیار ارزشمندی است و ما نه تنها در سطح مردم عادی کشورهای اسلامی، بلکه حتی در سطح نخبگان علمی و دانشگاهی کشورهای مسلمان از کمبود تجربه و تجربه رنج میبریم و بسیار اشتباه کردهایم، به این معنا که بسیاری از صاحب نظران در رشتههای مختلف دانشگاهی هرگز مجموعه محدودیتها و مختصاتی را که تصمیم گیرنده باید تحت آنها تصمیم بگیرد، سخت و پیچیده است، در نظر نمیگیرند. نداشتن و جدای از یک تصمیم خوب و سیاست درست، در زمینه اجرا و اجرا، ظرافت ها و موانع و مقاومت های ایجاد شده توسط جریان های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و… داستان دیگری است.
او بیان کرد؛ از این منظر، برگزاری چنین رویدادهایی مانند شبیه سازی یا تئاترهای سیاسی، به عنوان مثال، کمک زیادی می کند تا جوانان، به ویژه آنهایی که در مقطع فوق لیسانس هستند، پس از این تمرینات، به بلوغ و غنای شدید و سریع بپردازند، با تجربه و نظر صحبت کنند و با پختگی از تفکر درشت و ساده انگاری در عرصه سیاست فاصله بگیرند.
خاندوزی اضافه کرد: سپس خواهیم دید که گروه سیاستگذاران و رسانه های حوزه سیاست گذاری در موضوعات مختلف با تفاهم و پختگی اظهار نظر می کنند و این عنصر در کشورهای مختلف کم است و به همین دلیل برگزاری این نشست بسیار حائز اهمیت است.
وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: اگر بتوانیم تیمهای ملی خوبی برای تمرینات سیاسی داشته باشیم و لیگهای بینالمللی برای رقابت این تیمها ایجاد کنیم تا سالی یک یا دو بار بهترین تیمهای سیاسی در رشتههای مختلف با هم در سطح کشورهای اسلامی رقابت کنند و امتیاز بگیرند، به نظر من یکی از جذابترین رویدادهایی است که میتوان در کلاس نخبگان کشورهای اسلامی برگزار کرد.
خاندوزی بیان کرد: انشاالله با گذراندن این دوره ها در سال های آتی این گونه لیگ ها را محقق کرده و به عنوان یک رویداد بین المللی زیر چتر صندوق بین المللی پول و سایر نهادها جلو برویم. وی ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این نشست، پیشنهاد کرد که شبیه سازی های بعدی در زمانی همراه با پیش نشست انجام شود تا با تعامل و ارتباط مستقیم با سیاست گذاران واقعی، نتیجه بهتری بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: در وزارت اقتصاد از فرصت مدرسه تابستانی سال گذشته و امسال استفاده کردیم و برای تحقق این امر 100 دانشجو را از دانشگاه های مختلف وارد کردیم و در فضای موضوعاتی که در بخش های مختلف وزارت اقتصاد مطرح می شود، نحوه ارائه سیاست ها و نحوه اجرا و مدیریت آن ها را مشارکت و مشارکت دادیم.
خاندوزی بیان کرد: فکر می کنم برای دوره پیش رو که آمادگی داریم اگر 5 یا 7 روز پیش جلسه ای برگزار شود، تا کسانی که دور هم جمع می شوند، ابتدا با کسانی که در این زمینه دست اندر کار هستند صحبت کنند و شرایط واقعی را درک کنند، بعد که شروع به شبیه سازی کردند، دستاوردهای بهتری داشته باشند تا با آمادگی بهتر وارد این عرصه شوند.
وی ادامه داد: امیدواریم این تجربه را هم در کشور خودمان و هم در سایر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به شکلی جسورانه و برنامه ریزی شده با هدف مشارکت دادن جوانان و به کارگیری درایت آنها در تصمیمات مختلف مدیریتی کشور و مهمتر از آن داشتن انرژی برای آینده زندگی کنیم. یکی از بهترین روش ها در مقایسه با روش های سنتی جذب نیرو، استفاده از چنین مسابقاتی برای حضور جوانان در رویه های مختلف سیاسی کشور است.