ما معتادهای مدرن هستیم! -ایسنا
ما از ترکیه، ژاپن، فرانسه و حتی آلمان و سوئیس سبقت گرفتیم و در رتبه ششم جهان قرار گرفتیم، اما ای کاش در این رتبه بندی بین المللی آخرین بودیم و از نظر اعتیاد به تلفن همراه ششم نبودیم.
– میانگین سنی کودکان صاحب گوشی هوشمند به 10 سال کاهش یافته است و این نشان می دهد که وابستگی پیر و جوان به گوشی هوشمند در حال افزایش است.
مطالعه دیگری در مورد اعتیاد به تلفن همراه انجام شد و 1700 نفر در ایالات متحده به سوالاتی پاسخ دادند که نتایج جالبی داشت:
چه کار باید بکنیم؟
* این نتیجه نیز در نوع خود جالب است زیرا 19 درصد از پاسخ دهندگان می گویند که حاضرند هیچ ارتباط انسانی نداشته باشند اما اینترنت همراه داشته باشند.
* ایران در این مطالعه بر اساس بیشترین میزان استفاده از گوشی هوشمند در رتبه ششم قرار گرفت و از ما به ترتیب چین، عربستان سعودی، مالزی، برزیل و کره جنوبی بالاتر بودند. کشورهایی مانند سوئیس، فرانسه و آلمان نیز در انتهای لیست 24 قرار دارند و کمترین مشکل را دارند. همچنین در این فهرست، ترکیه در رتبه هشتم، ژاپن پانزدهم، بریتانیا در رتبه شانزدهم، آمریکا در رتبه هجدهم و سوئیس در رتبه 22 قرار گرفتند.
فاصله کوتاه ما تا چین و عربستان سعودی
* و در نهایت بر اساس این مطالعه استفاده مشکل ساز از تلفن همراه از سال 2014 تا 2020 به طور کلی در جهان افزایش یافته است.
– یکی دیگر از یافته های قابل توجه این است که افرادی که به شدت به تلفن همراه معتاد هستند به سادگی و حتی با خوشحالی آداب اجتماعی را زیر پا می گذارند.
نوجوانانی که به گوشی های هوشمند خود معتاد هستند بیشتر در معرض اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب هستند.
* این اعتیاد به حدی است که 72 درصد از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی می گویند حتی زمانی که به دستشویی می روند باید گوشی هوشمند خود را چک کنند. علاوه بر این، 11 درصد گفتند که حتی هنگام شرکت در مراسم تدفین به آن نیاز دارند و نمی توانند تلفن خود را نادیده بگیرند.
اما اکنون بیایید مشکلات، عوارض و پیامدهای شخصی و اجتماعی فراوانی که اعتیاد به گوشی های هوشمند دارد و خواهد داشت را بشنویم. محققان دانشگاه مک گیل و دیلی میل اطلاعاتی را در این زمینه منتشر کرده اند که اگرچه قبلاً در مورد آن شنیده بودیم، اما اکنون در یک مطالعه بین المللی برجسته شده است:
* در مجموع 61 درصد از این افراد گفته اند که امکان ندارد اینترنت و تلفن همراه آفلاین نداشته باشند، در حالی که تنها 41 درصد گفته اند که نمی توانند آن را ترک کنند.
بر اساس این تحقیق، یکی از دلایل تفاوت کشورها در این زمینه احتمالاً تفاوت هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی در مورد اهمیت استفاده مداوم و ارتباط منظم از تلفن یا تلفنی بودن است و به نظر می رسد. کشورهایی مانند آلمان و فرانسه با توجه به روحیه فردگرایی و فرهنگشان شرایط بهتری دارند که الزامی برای رعایت استانداردهای حاکم در کشورهای دیگر ندارد.
تحقیقات کره جنوبی نشان می دهد که این اعتیاد مدرن حتی می تواند اثرات مخربی بر روی مغز برخی از نوجوانان داشته باشد.
absnews
مشکلات و پیامدها
* دو سوم از این افراد می گویند وقتی تلفن همراهشان به اینترنت وصل نیست احساس اضطراب می کنند و در کمال تعجب بسیاری از آنها می گویند که حاضرند کارهای زیادی برای دریافت اینترنت انجام دهند.
* موضوع مطالعه در این تحقیق استفاده مشکل ساز از گوشی هوشمند و اعتیاد روانی و رفتاری به آن است که در واقع همان اعتیاد به تلفن است و در این تحقیق نمره ای بین 10 تا 60 برای آن در نظر گرفته شد. بر این اساس چینی ها با امتیاز 36.18 بدترین و آلمانی ها با امتیاز 18.44 بهترین وضعیت را داشتند. امتیاز ما 31.52 بود.
نتایج نظرسنجی جالب؛ اینترنت را به ارتباطات انسانی ترجیح دهید
این گزارش بینالمللی بار دیگر ثابت میکند که نه تنها ما، بلکه بسیاری از کشورها تحت سلطه تلفنهای هوشمند هستند که اگرچه در دنیای امروز واقعاً نمیتوانیم بدون آن عمل کنیم، اما استفاده اعتیادآور آن عواقب عمیقی در پی خواهد داشت. برای حل این مشکل، کشورهای مختلفی از جمله چین، ژاپن و حتی هند برنامه هایی را برای ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در مدارس برای حفظ سلامت نوجوانان اجرا کرده اند که البته یکی از بدترین پیامدهای کرونا برای بسیاری از کشورها از جمله ما افزایش یافته است. استفاده از تلفن های هوشمند توسط دانش آموزان کنترل را حتی دشوارتر کرده است. به هر حال این سوال برای پرهیز از مشکلات فردی و اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد و نمی توان آن را نادیده گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، دفتر خاطرات خراسان محققان دانشگاه مک گیل کانادا اخیراً نتایج یک مطالعه بینالمللی را در مورد اعتیاد مردم سراسر جهان به گوشیهای هوشمند منتشر کردهاند که با متاآنالیز و تجزیه و تحلیل 81 مطالعه قبلی بین سالهای 2014 تا 2020 انجام شده است. علاوه بر این، در یک مطالعه جدید 34000 نفر در 24 کشور (60 درصد زن، 40 درصد مرد) به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. نکته حائز اهمیت این است که محدوده سنی این افراد بین 15 تا 35 سال و میانگین سنی آنها 28.8 سال بوده است که نشان می دهد جمعیت مورد مطالعه جوان بوده و نتیجه آن چیزی است که در زیر می خوانید:
اعتیاد به گوشی های هوشمند می تواند «پیامدهای روانی و پیامدهای روانی» بسیاری داشته باشد.