مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین نهاده های دامی نداریم، گفت: کاهش دام، به هم خوردن تعادل ترکیب دام و حذف کلی گله های مولد مشکل ساز است. هشدار
افشین صدر دادرس در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با بیان اینکه مشکلی در تامین نهاده های دامی وجود ندارد، گفت: از بهمن ماه سال گذشته شرایط بازار نظام دام تغییر کرده و فضای رقابتی برای واردکنندگان و تولیدکنندگان ایجاد شده است. . ایجاد فضای رقابتی نیز منجر به این شد که قیمت نهاده های وارداتی در سیستم بازار کاهش یافته و حتی برای برخی اقلام به زیر قیمت مصوب کاهش یابد.
وی افزود: تامین نهاده های دام خانگی از قبیل چوب علوفه، آرد، ذرت محلی مشکلی ندارد و قیمت آنها بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین می شود.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور افزود: موضوعی که در حال حاضر حائز اهمیت است و دست اندرکاران حوزه کشاورزی باید به آن توجه کنند بحث دام سبک است. بر اساس اعلام مرکز آمار، تعداد دام سبک در پایان تابستان نسبت به پایان بهار 8 میلیون راس کاهش یافت.
به گفته وی، در اصلاح نژاد، تقسیم بندی سنی گله ها شامل بره های کمتر از 5 ماه (نر و ماده)، بره های 5 ماهه تا یک ساله (نر و ماده) و گله های نر و ماده بالغ می شود که متاسفانه این ترکیب شکسته است. یعنی با تغییر فصل گاوها باید به گروه سنی بعدی منتقل شوند اما طبق آمار نه تنها این انتقال انجام نشد و به جمعیت اضافه نشد بلکه تعداد ماده های بالغ نیز کاهش یافت.
صدر دادرس با تاکید بر اینکه کاهش تعداد دام و به هم خوردن تعادل ترکیبات دامی باید به عنوان یک هشدار تلقی شود، گفت: این دام ها به دلیل افزایش هزینه های تولید و کمبود نقدینگی برای پرورش دهندگان تلف شدند. اخلال در شرایط بازار به دلیل توجه یک سویه برای واردات گوشت، پرورش و پرواربندی دام مقرون به صرفه نبوده است.
وی افزود: زیرساخت های تولید گوشت پرورشی سنگین و سبک را گله های مولد تشکیل می دهند که حذف این گله ها باعث کاهش تولید بره و گوساله بدون چربی می شود. کاهش تولید این دسته از حیوانات منجر به افزایش قیمت آنها می شود. اگرچه طبق آنچه گفته شد قیمت نهاده ها کاهش یافته است، اما قیمت دام پرواربندی که یکی از اقلام اصلی قیمت پرواربندی است، افزایش یافته و در نتیجه باعث افزایش قیمت تمام شده گوشت می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام کشور در پایان گفت: تا زمانی که تولید و نگهداری گله های مولد تشویق نشود و گله پروارکننده افزایش نیابد، قیمت گوشت با رشد همراه خواهد بود، بنابراین اگر مسئولان واقعا به دنبال کاهش قیمت باشند. در رابطه با گوشت حاصل از زنجیره تولید داخلی، باید سیاستهایی اتخاذ کنند که اولاً سرمایهگذارانی را که از این صنعت خارج شدهاند تشویق به کار مجدد کرده و سرمایهشان را به این بخش برگردانند، ثانیاً تولید و پرورش. گله های مولد دوباره رونق خواهند گرفت که تنها از طریق احیای بازار داخلی و صادرات دام و گوشت تولید داخل امکان پذیر است.
انتهای پیام