رئیس انجمن فولادسازان ایران با ارائه آمار تولید و صادرات و تشریح عملکرد صنعت فولاد در 10 ماهه اخیر از پیشنهاد وزارت انرژی به صنعت فولاد برای تامین انرژی مورد نیاز نیروگاهی احداث کند. : باید فولاد تولید کنیم نه برق! علاوه بر این، با توجه به زمان لازم برای ساخت نیروگاه تا زمان تولید، چند سال باید کار خود را برای ساخت نیروگاه رها کنیم؟
به گزارش ای بی اس نیوز، بهرام سبحانی در جلسه انجمن فولادسازان ایران که با حضور اعضای هیات مدیره این انجمن برگزار شد، برای اولین بار گزارشی از عملکرد تولید فولاد کشور ارائه کرد. وی در 10 ماهه سال جاری آن را با مدت مشابه سال گذشته مقایسه کرد و گفت: محصولات فولادی و مقاطع طویل در 10 ماهه سال 1402 بالغ بر 10 میلیون و 629 هزار تن بوده که نسبت به سال قبل 0.7 درصد کاهش داشته است. میزان تولید در مدت مشابه سال گذشته تولید محصولات تخت زنجیره فولاد نیز هفت میلیون و 586 تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 0.1 درصد افزایش داشت.
رئیس انجمن فولادسازان ایران با بیان اینکه به اشتباه به محصولات نیمه تمام مانند شمش «نیمه خام» گفته می شود، افزود: تولید شمش در 10 ماهه امسال 27 میلیون و 97 هزار تن بوده که نشان دهنده آن است. رشد 5 درصدی نسبت به سال گذشته .
وی گفت: تولید آهن اسفنجی نیز 30 میلیون و 24 هزار تن با 9 درصد افزایش و تولید گندله نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7.7 درصد افزایش داشته است.
ظرفیت 10 میلیارد دلاری ارزی صنعت فولاد/ نیازمند اصلاح سیاست های صادراتی هستیم
در ادامه امین ابراهیمی، عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان گفت: امروز ظرفیت صنعت فولاد به 45 میلیون تن رسیده و تحریم ها در بسیاری از زمینه ها ما را به خودکفایی رسانده است، اما به دلیل مشکلات زیرساختی کشور تولید بسیار کمتر از این رقم است.
وی افزود: 16 درصد بازار سرمایه را صنعت فولاد و معدن تشکیل می دهد. حدود 150 درصد از سود شرکت های این حوزه در بازار سرمایه حاصل می شود. صنعت فولاد پتانسیل تولید نزدیک به 10 میلیارد دلار ارز در حوزه صادرات را دارد و رشد بسیار خوبی در این زمینه داشته ایم. فولاد خوزستان به تنهایی به 38 کشور جهان صادرات دارد.
این عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران، مشکلات عمده صادرات فولاد را اعمال عوارض صادراتی، سیاست های چندگانه ارزی، کف عرضه در بورس مواد اولیه و پراکندگی گسترده فولاد می داند. کسب و کار.
کاهش 63 درصدی پوشش ظرفیت فولاد کشور
در ادامه این نشست، بهادر اهرمیان، یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد، ضمن اشاره به کاهش رشد فولاد در بخشهای بزرگ، گفت: این در حالی است که ایران همواره در این زمینه جایگاه قابل توجهی داشته است و رفع موانع تولید پیشنهاد میکند. فرصتی برای ارتقای رتبه جهانی فولاد کشور
وی خاطرنشان کرد: نسبت به سال گذشته نرخ رشد تولید فولاد ما تنها پنج درصد بوده و متاسفانه پوشش ظرفیت فولاد کشور کمتر از 65 درصد است (حدود 63 درصد)، رشد صنعت فولاد رو به کاهش است. و عوامل مختلفی از جمله زیرساخت های برق و گاز در بین آنها تأثیرگذار است.
صنعت فولاد را مشمول سرنوشت صنعت خودروسازی نکنید
احسان دشتیانه عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در این نشست انجمن فولاد گفت: امروز صنعت فولاد به راحتی مورد هجمه قرار می گیرد و تمام ضعف ها به کارگران فولاد نسبت داده می شود. و این در حالی است که صنعت فولاد مسیر اشتباهی را طی نکرده است.
وی افزود: در حالی که صنعت فولاد کشور تنها پنج درصد انرژی مصرف می کند، تمام مشکلات مربوط به محدودیت های برق و گاز به گردن صنعت فولاد است. در شرایطی که تحریم هستیم و مازاد تولید داریم، وضع عوارض صادراتی و اخذ پیش پرداخت برای صنعت فولاد بسیار تاسف بار است.
اهرمیان ضمن تاکید بر لزوم رسیدگی به این موضوع از سوی ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: این اتفاق در حالی رخ می دهد که وزارت اقتصاد و امنیت تا حدودی از صنعت فولاد حمایت می کند. گرانی و تورم نیز گاهی به گردن صنعت فولاد انداخته می شود.
وی در پایان هشدار داد: در صورت تداوم این شیوه برخورد با صنعت فولاد زنگ خطر به صدا در می آید و خیلی زود صنعت فولاد نیز از وضعیت خودروسازی متضرر خواهد شد.
انتهای پیام