امین کلحدوزان با تاکید بر موضوع تخصصی و حیاتی سلامت مردم گفت: ما پزشکی را یک موضوع تخصصی می دانیم و به هر حال داروخانه های معتبر و مجازی دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند و این فرد دارای آن است. – به متخصص واجد شرایط نسخه نویسی و آشنا به قوانین گفته می شود و مجوزی که به نام وی صادر می شود، مسئولیت تشخیص نسخه و مشاوره به بیمار در مورد استفاده از آن و … را دارد.
وی افزود: پلتفرمهای توزیع آنلاین دارو، نسخه دریافتی از مشتری را بین داروخانههای موجود در آدرس مشتری توزیع میکنند، زیرا ممکن است داروخانه شامل تمام موارد نسخه کامل بیمار نباشد قیمت و شرایط دارو، بیمار از آنها مطلع می شود و در نهایت بیمار تصمیم می گیرد این دارو را تهیه کرده و به آدرس خود ارسال کند.
کلهدوزان با اشاره به دستورالعمل پلتفرم ها گفت: بر اساس دستورالعمل های مربوطه که از سال گذشته ابلاغ شد، در ابتدای سال جاری تفاهم نامه ها منعقد شد و دستورالعمل های نظارتی هفته گذشته ابلاغ شد، فعالیت بسترهای اینترنتی به صورت قانونی اجرا می شود.
وی با اشاره به موضوع محرمانه بودن اطلاعات بیماران بیان کرد: در این دستورالعمل تمامی موارد با کمک سایر نهادها به ویژه وزارت بهداشت و همچنین از انجمن های مختلف طی جلساتی مطرح شده است.
بسیاری از آنها به طور کامل مورد توجه قرار گرفته اند، از جمله حفظ محرمانه بودن و قوانین و مقرراتی که باید رعایت شوند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تایید کرد: پلتفرمها اجازه دریافت نسخه الکترونیکی را ندارند و آن را به داروخانه ارسال میکنند نکته بسیار مهمی است که طی چندین جلسه از دستگاه های مربوطه ارائه شده است.
وی به بحث و تفاهم با وزارت بهداشت در این زمینه اشاره کرد و گفت: ملاحظات اختصاصی حوزه درمانی در کشور کاملا مورد توجه قرار گرفت و دستورالعمل های مربوط به آن به امضای وزیر بهداشت رسید، بنابراین این موارد ملاحظاتي كه گاهي صحيح است، در دستورالعمل لحاظ شده و ريسك وجود ندارد.
کلهدوزان با اشاره به نحوه کار پلتفرم های توزیع دارو گفت: انحصاری وجود ندارد چرا که داروخانه باید تنها با یک بستر اینترنتی قرارداد داشته باشد و هر داروخانه ممکن است با چند بستر همکاری داشته باشد و منع و محدودیتی وجود ندارد. این یک سرویس اختیاری برای افراد است، بنابراین افراد می توانند به صورت حضوری به داروخانه مراجعه کرده و مانند قبل نسخه خود را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که در دوران پرتلاطم و پرتنش کرونا، این سکوها خدمات رسانی به مردم بوده و ماهیت آن ها تغییر نکرده است و دستورالعمل هایی که در حال حاضر ایجاد شده دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای است. بحث های بسیار مفصلی بین کارشناسان در این باره در سطح شورای دولت و نه در سطح وزارتخانه انجام شد و به هر حال اتفاق نظر وجود داشت.
کارشناسان و نهادهای نظارتی به گفته این مرکز، این دستورالعمل ها را قانونی مطلوب می دانند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی در این زمینه گفت: بحث تولید و ساخت دارو نیست، بلکه بحث توزیع و توزیع دارو است. دارو برای مشتری.»
وی ادامه داد: مرجع رسیدگی به موضوع، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است که در جلسات کمیته اقتصاد دیجیتال در کشور حضور داشتند.
کلهدوزان تائید کرد: آیین نامه این امر در تیرماه 1401 هجری شمسی در هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد بر این اساس قرار بود دستورالعملی برای توزیع دارو نوشته شود که در سال جاری ابلاغ شده و در حال اجراست که به این معناست که مقررات قانونی. مسیر به طور کامل دنبال شده است و باید در این زمینه احتیاط کرد.
وی با اشاره به بخش هایی از بخشنامه گفت: این بخشنامه قوانین جدید و سخت گیرانه تری را برای پلتفرم ها وضع می کند و بر اساس دغدغه هایی است که مطرح شده و گاهاً دغدغه های بجا وجود داشته و اجرایی شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک افزود: ابتدا این بخشنامه به صورت آزمایشی در یک استانداری معین به مدت شش ماه تا یک سال اجرا می شود و بر اساس نتایج و دستاوردها می توان اصلاحات بیشتری در بخشنامه مذکور انجام داد. آیا این در مورد سختگیرانه تر شدن است یا در مورد ملایم تر شدن توافقی است که در کمیته انجام شده است.
وی در پایان با اشاره به فرصتی که به سکوها داده شده است، تصریح کرد: سکوها فرصت محدود چند ماهه ای برای تطبیق با شرایط جدید مقرر در این بخشنامه دارند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16720/%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%81%D9%82%D8%B7-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز