رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اگرچه اتفاقات خوبی در حوزه نفوذ فناوری در بخش کشاورزی و امنیت غذایی افتاده است، اما هنوز راه زیادی برای مرور داریم. در زمینه مواد غذایی فعالیت می کنند، اما با ظرفیتی که کشور ما در حوزه کشاورزی دارد، هنوز با نفوذ مطلوب فناوری در بخش کشاورزی فاصله داریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدصادق خیاطیان امروز وی در رویداد تبادل فناوری صنایع غذایی که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از برقراری ارتباط بین بنگاه های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و صنایع بزرگ تبدیلی مواد غذایی، گفت: امروز موضوع دانش بنیان در کشور یک موضوع داغ و یک باور است و فرهنگ عامه تبدیل شده است. وقتی به وضعیت فعلی در چند سال گذشته نگاه می کنیم، این بهبود در باور عمومی در مقوله دانش بنیان کاملاً چشمگیر و قابل مشاهده است.
وی افزود: این توجه روزافزون به حوزه فناوری در همه سطوح جامعه رخ داده است. امروزه مقوله دانش بنیان چه در سطح مسئولان کشور و چه در سطح نخبگان، صنعتگران و کارآفرینان جامعه، دیگر امری تزیینی و تجملی محسوب نمی شود، بلکه یکی از ضروریات اقتصادی اجتناب ناپذیر کشور به شمار می رود. و نقش بسیار مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی ایران دارد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: چنین نگرشی جز با تلاش شرکت های دانش بنیان امکان پذیر بوده است. این شرکت ها برای اثبات نقش خود سال ها در میدان جنگ می جنگند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: امروزه شاهد پیشرفت فناوری و مفاهیم دانش بنیان در صنایع مختلف در کشور هستیم، به طوری که حوزه تجهیزات دارویی، فناوری اطلاعات، نفت و گاز و سایر بخش ها تحت تاثیر قرار گرفته است. از طریق فعالیت های دانش محور و جنبش های مبتنی بر فناوری.
فعالیت حدود 5 درصد از بنگاه های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه اگرچه در حوزه ضریب نفوذ فناوری در کشاورزی و امنیت غذایی اتفاقات خوبی افتاده است، اما هنوز راه زیادی در پیش داریم، گفت: طبق آمار، تقریباً 5 درصد از بنگاه های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی هستند، اما با ظرفیتی که کشورمان در حوزه کشاورزی دارد، هنوز با نفوذ مطلوب فناوری در بخش کشاورزی فاصله داریم. در واقع امروزه حدود 400 بنگاه دانش بنیان در بخش های مختلف کشاورزی فعال هستند. این رقم به ما نشان می دهد که از نظر آماری تعداد کمی از شرکت ها هنوز در این زمینه فعال هستند.
وی سپس موضوع «امنیت غذایی» را نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان یک موضوع راهبردی برشمرد و گفت: امروز گزارش های زیادی در زمینه مطالعات آتی منتشر می شود که حاکی از آن است که موضوع غذا امنیت یکی از بزرگترین چالشهای جهان در سالهای آینده خواهد بود.» بنابراین چنین سوالی همه ما را به فعالیت بیشتر در این حوزه وادار می کند.
این استاد دانشگاه همچنین به ظرفیت بالای کشور در حوزه نیروی انسانی اشاره کرد و آن را فوق العاده توصیف کرد و گفت: نیروی انسانی مهم ترین سرمایه کشور به ویژه در حوزه فناوری است. تنها در حوزه مهندسی آمارها نشان می دهد که ایران در زمینه آموزش مهندسی جایگاه بسیار خوبی در دنیا دارد. در حوزه کشاورزی این نیروی انسانی ظرفیت بالایی دارد.
خیاطیان ادامه داد: از طرفی زیرساخت طبیعی منحصر به فردی در حوزه کشاورزی داریم. از جمله این احتمالات این است که ما کشوری با چهار فصل هستیم و شرایط آب و هوایی زمینه را برای کارهای نوآورانه در صنایع غذایی فراهم کرده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز به برکت فعالیت شرکت های خصوصی قدرتمند در صنایع غذایی، زمینه های رقابت پذیری کشور فراهم شده است، گفت:
وی افزود: امروز شاهد فضای رقابتی در این حوزه هستیم که می تواند الگویی برای سایر بخش های صنعتی نیز باشد. از طرفی بازار بزرگ داخل کشور، منطقه و سایر بازارهای بالقوه صادراتی، فضا را برای توسعه تجارت صنایع غذایی باز می کند و می توان امیدوار بود که این ظرفیت ها در توسعه دانش نقش داشته باشد. مشاغل مبتنی بر کشاورزی
خیاطیان گفت: تلاش رویداد تبادل فناوری صنایع غذایی ایجاد فضای ارتباطی بین صنایع غذایی و بنگاه های دانش بنیان فعال در حوزه ایمنی مواد غذایی است تا ارتباط بین صنایع بزرگ و کسب و کارهای دانش بنیان برقرار شود. تا حد امکان با چنین پیوندی بومی سازی بسیاری از فناوری های مورد نیاز در این حوزه رخ خواهد داد. توسعه صادرات نیز از دیگر نتایج این ارتباط و همکاری است. یکی از ثمرات دیگری که در این زمینه قابل پیش بینی است، تکمیل زنجیره ارزش صنایع غذایی چه در بخش تولید، چه در بخش ماشین آلات و تجهیزات و چه در توزیع و مصرف است. در تمامی بخش های این زنجیره ارزش، نمونه های موفقی از کسب و کارهای دانش بنیان وجود دارد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: ما در صندوق نوآوری وظیفه خود می دانیم که از این توانمندی های کسب و کار دانش بنیان حمایت کنیم. در این زمینه بر خود و وظیفه خود می دانیم که بیش از گذشته حوزه تامین مالی شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه ایمنی مواد غذایی را تقویت کنیم.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این مراسم برخی از گروه های بزرگ صنعتی فعال در زمینه تولید مواد غذایی حضور داشتند و نیازهای خود را به شرکت های دانش بنیان ارائه کردند. در حاشیه این رویداد نمایشگاهی از توانمندی ها و محصولات 58 شرکت دانش بنیان فعال در صنایع غذایی در محل صندوق نوآوری برپا شد. همچنین پنج بنگاه از گروه های صنایع غذایی در این نمایشگاه غرفه داشتند.
انتهای پیام