ماهیگیران و ساحل نشینان باید سمپاشی مناطق مرطوب را جدی بگیرند
14:16 – 27 اوت 1403
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مقابله با شیوع بیماری تب دنگی که این روزها در بیشتر نقاط کشور شیوع پیدا کرده است، بر لزوم پیشگیری از شیوع این بیماری تاکید کرد و از آنجایی که این پشه مکانهای مرطوب را در مکانها انتخاب میکند. با تخم گذاری لازم است صیادان و ساحل نشینان به سمپاشی و اجرای اقدامات بهداشتی توجه بیشتری داشته باشند.
پشه آئدس که عامل تب دنگی است، تخمهای خود را در لاستیکهای فرسوده میگذارد که اغلب به عنوان بافر در اسکلههای ماهیگیری، مکانهای مرطوب و حتی آب زیر گلدانهای گل استفاده میشوند. در این راستا توجه به توصیههای بهداشتی وزارتخانه ضروری است و سمپاشی دورهای مکانهای مذکور باید انجام شود.
از علائم این بیماری می توان به تب بالا، لرز، سردرد، درد پشت چشم و درد شدید در عضلات و استخوان ها اشاره کرد.
قابل ذکر است که این بیماری توسط یک ویروس ایجاد می شود که از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود اما توسط پشه آئدس قابل انتقال است و اگر پشه ناقل ویروس نباشد فقط از خون تغذیه می کند و این کار را نمی کند. که مشکل خاصی ایجاد کند.
تب دنگی برای مقابله با آن نیاز به آموزش و مشارکت مردم دارد و تنها واکسن این بیماری واکسن اجتماعی یا آموزش بهداشت نام دارد.
جلوگیری از تجمع آب در مکان های راکد و بهبود محیط زیست از مهم ترین راه های مقابله با این بیماری است.
فرد مبتلا به این ویروس تا یک هفته در خون او باقی می ماند و با استراحت در منزل و نوشیدن مایعات فراوان قابل درمان است، اما در صورت تشدید علائمی مانند استفراغ شدید، درد قلب و درجه حرارت بالا، وجود دارد. نیاز به پزشک و سرم درمانی است.