رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ماهواره چمران-1 در مدار ثابت شده و به سفر خود ادامه می دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، امیر دریادار رستگاری عصر امروز شنبه 3 شهریور در گفت و گوی تلویزیونی گفت: ماهواره چمران 1 امروز در مدار قرار گرفت و از صبح تا امروز 4 بار آن را رصد کردیم و این ماهواره در اختیار کنترل زمینی قرار گرفت همکاران و در مدار است. رفع می شود و به راه خود ادامه می دهد.
امیر رستگاری خاطرنشان کرد: ما اولین کشوری در جهان اسلام هستیم که میتوانیم طراحی ماهوارهها، گیرندههای ماهوارهای و انواع سیستمهای کنترل زمینی را در داخل کشور توسط متخصصان و دانشمندان خود مکانیابی و بسازیم. افتخار ما این است که به تنهایی و در سخت ترین شرایط و تحریم ها به این موفقیت دست یافته ایم.
در ادامه سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه گفت: ماهواره بر قائم 100 با موفقیت ماهواره چمران 1 را در مدار 550 کیلومتری قرار داد. کارفرمای این پروژه سازمان فضایی بود و سپاه حامل ماهواره و ماهواره را صایران ساخت. پژوهشگاه فضایی ناظر بود و شرکت های دانش بنیان در ساخت ماهواره ها و زیرسیستم های ماهواره ای حضور داشتند.
وی ادامه داد: ما با وجود همه تحریم ها و تهدیدها به این موفقیت دست یافتیم و تهدیدها باعث کاهش فعالیت فضایی ما نشده است، اما اکنون شاهد پیشرفت در این بخش هستیم. این موفقیت نشان داد که می توانیم در میان تنوع به وحدت برسیم. در این زمینه همکاری های خوبی بین بخش های مختلف حاصل شده است.
سردار جعفرزاده خاطرنشان کرد: ماهواره قائم 100 یک ماهواره تاکتیکی سوخت جامد سه مرحله ای است که در اولین پرتاب ماهواره ثریا را در مدار 750 کیلومتری قرار داد. اولین موتور این ماهواره در 7 ثانیه جدا می شود. ما می توانیم این ماهواره را از هر نقطه ای از کشور پرتاب کنیم. این ماهواره کمتر از یک ماه دیگر آماده پرتاب می شود. مرحله بعدی ساخت ماهواره عمودی 105 است که سال آینده آزمایش می شود و می توانیم ماهواره 200 کیلومتری را در مدار قرار دهیم. مرحله بعدی ساخت ماهواره قائم 120 در چهار مرحله است که امیدواریم خواسته مقام معظم رهبری محقق شود و ماهواره در مدار 36 هزار کیلومتری قرار گیرد.
** شهید رئیسی چرخ فعالیت فضایی کشور را به حرکت درآورد/ تاکید پزشکان بر ادامه فعالیت فضایی با تمام قوا
وی ادامه داد: شهید رئیسی پس از یک دوره رکود، چرخ فعالیت فضایی را به حرکت درآورد. راه اندازی امروز را به آقای مدزیکیان تقدیم می کنیم و امیدواریم این دستاوردها در دولت چهاردهم ادامه داشته باشد. سردار حاجی زاده با رئیس جمهور دیدار کرد و آقای بیزیکیان تاکید کرد که فعالیت فضایی کشور باید با قوت ادامه یابد.
** نقطه قوت این پرتاب این است که در روز اول ماهواره در مدار ثابت شد
امیر رستاگری در ادامه با تاکید بر اینکه نقطه قوت این پرتاب در این است که ماهواره از روز اول در مدار ثابت بود و گفت: با پرتاب چمران 1 به هدف خود رسیدیم. ریزماهواره ها
** قیمت چمران 1 کمتر از 300 هزار دلار / سفارش آن 6 میلیون دلار است
وی خاطرنشان کرد: چمران 1 شصت کیلوگرم وزن دارد و 230 هزار نفر ساعت در این پروژه کار کرده اند. هشت شرکت دانش بنیان با وزارت دفاع همکاری کردند و کمتر از 300 هزار دلار هزینه داشتند. اگر بخواهیم این ماهواره را سفارش دهیم 6 میلیون دلار قیمت دارد.
امیر رستاگری تاکید کرد: ایران تاکنون 18 ماهواره ساخته که از این تعداد 12 ماهواره با موفقیت پرتاب شده است.
معاون وزیر دفاع در خصوص استفاده از ماهواره چمران-1 گفت: تنها متخصصان در زمینه پیشرانه و تغییر مدار از اطلاعات چمران-1 استفاده می کنند. از فردا اصلاح مدار چمران 1 و مانور آن را آغاز می کنیم. این ماهواره تصویربردار نیست و اطلاعات خاصی ندارد و از داده های آن برای هدایت، کنترل و تثبیت موقعیت استفاده می شود.
** ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است
وی افزود: ماهواره طلوع 3 آماده پرتاب است. این ماهواره 150 کیلوگرم وزن دارد و اولین ماهواره مینی کلاس کشور است. طلوع 3 یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری 5 متری سیاه و سفید و 10 متری رنگی است که در کشاورزی، اقلیم شناسی، تشخیص تغییر گسل، سیل و بیابان زایی استفاده می شود. برنامه بعدی پرتاب ماهواره طلوع 4 نیز در دستور کار است و تا یکی دو سال آینده آماده می شود.
**ماهواره نور 4 را سال آینده پرتاب خواهیم کرد
سردار جعفرآبادی همچنین گفت: سپاه تا کنون 5 ماهواره از پایگاهی که امروز ماهواره در آن پرتاب شد، پرتاب کرده است. ماهواره های نور 1، 2 و 3 متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که همراه با ماهواره به قاصد پرتاب شد. ماهواره های ثریا و چمران 1 نیز با قایم 100 پرتاب شدند. سال آینده ماهواره نور 4 قائم 100 را اولین پرتاب ایرانی از پایگاه فضایی چابهار خواهیم بود. از این پایگاه می توانیم ماهواره را با زاویه ای پرتاب کنیم که به مدار خورشید برسد که این یک مدار مفید است. در برنامه ما همچنین تست جستجوی ماهواره عمودی 105 را داریم.
انتهای پیام