اخبار اقتصادی روز

ماهواره «ناهید 2»، گام ایران در مدار 36 هزار کیلومتری/ حفظ ارتباط ایستگاه های زمینی با «مهدا»

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی ایران، مجموعه ماهواره‌های ناهید را نقطه عطفی در توسعه محموله‌های مخابراتی در مدار GEO دانست و گفت: با طراحی معماری مخابراتی که در ناهید ۲ انجام شد. ماهواره، این پتانسیل برای کاربران داخل کشور برای تبادل داده با یکدیگر وجود دارد.

دکتر نصیری در گفت وگو با ای بی اس نیوزوی در خصوص کاربردها و ماموریت های ماهواره ناهید 2 گفت: 3 مدار اصلی در فضا داریم که شامل مدارهای LEO در فاصله کمتر از 2000 کیلومتر، مدار MEO در فاصله بین 2000 تا کمتر از 36000 کیلومتر و مدار GEO می باشد. در فاصله کمتر از 2000 کیلومتر. مسافت 36000 کیلومتر

وی با بیان اینکه برای رسیدن به مدار GEO و استقرار ماهواره عملیاتی در آنجا نیازمند کسب دانش فنی و تجربیات مختلف هستیم، افزود: برای این منظور باید فناوری ها و زیرسیستم ها با ماهواره های کوچکتر و در مدار پایین تر آزمایش شوند. . در این راستا، ماهواره مخابراتی «ناهید 2» با جرم تقریبی 120 کیلوگرم یکی از مراحل برنامه راهبردی با هدف تحقق ماهواره مخابراتی زمین انگگ (مدار GEO) خواهد بود.

نصیری از جمله کاربردها و ماموریت های مجموعه ماهواره ناهید، آزمایش محموله های باند KU و گامی برای توسعه محموله های مخابراتی در مدار GEO برشمرد.

رئیس پژوهشکده سامانه های ماهواره ای پژوهشگاه فضایی ادامه داد: به عبارت دقیق تر، ماموریت های این ماهواره شامل توسعه و آزمایش فناوری های کلیدی مورد نیاز، آزمایش انتقال مداری، تعیین موقعیت مستقل از GPS، اندازه گیری تشعشعات فضایی، آزمایش است. زیرسیستم های مختلف ماهواره در فضا و برقراری ارتباط بین دو نقطه در نمای ماهواره ای هایلایت شده.

وی در پاسخ به این سوال که ایجاد و برقراری ارتباط بین دو نقطه برای «ناهید 2» چگونه برنامه ریزی شده است، توضیح داد: با طراحی معماری مخابراتی که انجام شده، این پتانسیل وجود دارد که کاربران داخل کشور و با کمک تجهیزات قابل حمل قرار است به شرطی که ماهواره در میدان دید باشد، داده ها را با یکدیگر مبادله کنند.

ماهواره مهدا

رئیس پژوهشکده سامانه های فضایی پژوهشگاه فضایی ایران همچنین به آخرین وضعیت ماهواره «مهدا» اشاره کرد و یادآور شد: ماهواره «مهدا» محموله تحقیقاتی از کلاس ریزماهواره ها با جرم کمتر از 40 کیلوگرم است. . این محموله تحقیقاتی برای تایید صحت عملکرد حامل ماهواره و همچنین تست قطعات و زیرسیستم های ماهواره برای ایجاد رکورد فضایی ساخته و به فضا فرستاده شد.

نصیری تاکید کرد: ارتباط ایستگاه زمینی با این ماهواره باند S در حال انجام است.

وی تاکید کرد: اطلاعات دریافتی گواه عملکرد عالی پرتابگر است و خود ماهواره نیز وظایف خود را انجام می دهد.

تفاوت ماهواره مهدا و ثریا

نصیری در خصوص تفاوت های ماهواره «مهدا» و «ثریا» گفت: ماهواره «مهدا» و «سوریا» از نظر وزن، اندازه و باند مخابراتی متفاوت هستند. اما این دو مرحله گام های اولیه برای رسیدن به مدار GEO هستند.

وی در خصوص اطلاعات به دست آمده از سیگنال های دریافتی از ماهواره ها گفت: به طور متعارف اطلاعات دریافتی از ماهواره ها شامل اطلاعات مربوط به وضعیت عملیاتی و سلامت زیرسیستم های ماهواره ای مانند دما، گزارش وضعیت مصرف برق هر یک از طرفین است. نسبت شارژ باتری ماهواره، وضعیت پایداری پیوند مخابراتی، سرعت چرخش ماهواره، موقعیت مداری و غیره.

وی با اشاره به اینکه از زمان تزریق سیگنال از ماهواره «مهدا» دریافت شده است، گفت: در حال حاضر ارتباط دو طرفه با ماهواره در زمان‌های ترانزیت مربوطه بر روی ایران به صورت مستمر برقرار است.

به گفته وی، بر اساس اطلاعات دریافتی، سلامت ماهواره مهدی و زیرسامانه های آن مورد ارزیابی قرار گرفت.

نصیری عادلمه گفت: همانطور که گفته شد، این ارتباط مخابراتی ابتدا در باند S توسط ماهواره «مهدا» محصول پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برقرار شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *