دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

ماهواره ظفر 2 و ناهید 2 سال آینده پرتاب می شود/ماهواره خورشید انگ از پایگاه چابهار پرتاب می شود

رئیس سازمان فضایی کشور از پرتاب ماهواره‌های «ظفر ۲»، «پارس ۱» و «ناهید ۲» تا سال آینده خبر داد و گفت: سال آینده نخستین ماهواره خورشید عنگا از پایگاه چابهار به فضا پرتاب می‌شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر حسن سالاریه در مراسم روز ملی فناوری فضایی که با حضور رئیس جمهور در پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، روز چهاردهم بهمن ماه را به مناسبت راه اندازی طرح امید نامگذاری کرد. ماهواره با ماهواره «سفیر» گفت: امروز نیز در آستانه پرتاب دو ماهواره «مهدا» و «ثریا» توسط پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داریم. و دو ریزماهواره «هتف» و «کیهان» که با موفقیت در مدار قرار گرفتند.

وی با اشاره به عملکرد یک ساله سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در بهمن ماه سال گذشته ماهواره هایی از نمونه کیفی ماهواره «ناهید 2» رونمایی شد و امسال نیز پرواز آنها را منتشر کردیم. . نمونه و نمونه سوخت گیری ماهواره ای.

وی تحویل ماهواره “داون 3” را از دیگر دستاوردهای این سازمان برشمرد و یادآور شد: طراحی، ساخت و تکمیل پایگاه فضایی چابهار از دیگر دستاوردهایی است که در فاز اول 40 درصد پیشرفت داشته است و من امیدواریم این پایگاه تا سال آینده آماده راه اندازی شود.

رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات اعلام کرد: این پایگاه پرتابی در فاز اول برای پرتابگرهای ماهواره سوخت جامد برای پرتاب از مدار خورشیدانگگ و ماهواره های حسگر در نظر گرفته شده است.

سالاری تجهیز و ایجاد آزمایشگاه تا کلاس 100 برای آزمایش و مونتاژ ماهواره را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و گفت: قراردادهای ماهواره «ناهید 3» و «پارس 3» نیز منعقد شد.

وی اقدام این سازمان برای انعقاد قرارداد با بخش خصوصی فضایی را در تاریخ فضایی کشور بی‌نظیر توصیف کرد و یادآور شد: این قراردادها در حوزه خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای بوده و خرید این تصاویر پیش‌پرداخت شده است.

به گفته سالاریه، حجم قراردادها با بخش خصوصی در دولت فعلی بیشتر از حجم قرارداد با بخش خصوصی تاکنون است. البته این سازمان 10 میلیون دلار با دانشگاه ها قرارداد دارد.

وی با اشاره به مدار چرخش ماهواره نور 3 در مهرماه امسال، خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از این ماهواره توسط بخش خصوصی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه برای سامانه سری ماهواره ای باید به پایگاه های فضایی مراجعه کنیم که ماهواره ها را در مدارها و شیب های مختلف تزریق می کنند، گفت: اولین ماهواره را از خورشید عنگا پرتاب خواهیم کرد.

وی ادامه داد: راه اندازی کپسول بیولوژیک در سال گذشته از دیگر دستاوردها است که در حال حاضر سلول ها و کیت های آن استخراج شده و در حال آزمایش است.

سالاریه از پرتاب ماهواره «ظفر 2» خبر داد و گفت: این ماهواره با وزن 500 کیلوگرم از نوع سنجش اجرا شده در دانشگاه علم و صنعت است. این ماهواره سال آینده پرتاب خواهد شد.

به گفته وی، ماهواره پارس 1 در سال جاری به فضا پرتاب می شود.

وی ماهواره «ناهید 2» را از دیگر پرتاب های سال آینده نام برد و گفت: این ماهواره ارتباطی 120 کیلوگرمی است که سال آینده با عمر مداری 2 سال به فضا پرتاب می شود.

به گفته وی، ماموریت این ماهواره توسعه فناوری زیرسیستم های حساس ماهواره و اینترنت اشیا است که تجهیزات آن بر روی ماهواره ناهید 2 نصب شده است.

رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی «بلوک انتقال مداری سامان 1» را از دیگر پروژه های این سازمان در سال آینده دانست و افزود: مأموریت این سامانه این است که حمل و نقل کالا تا 100 کیلوگرم این سیستم راه رسیدن به ژئواوربیت را برای ما باز می کند. این سیستم در مرحله تست سیستم می باشد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *