مانده بدهی 141 همتی دانش بنیان با نظام بانکی/ فناوران برای رشد از وضعیت گلخانه ای خارج شود.
تحلیل آمارها نشان می دهد که کل معافیت مالیاتی شرکت ها برای سال 1400 تقریباً 1300 میلیارد تومان بوده است در حالی که این رقم تنها معادل 0.3 درصد درآمد مالیاتی دولت در سال 1401 و همچنین مانده بدهی شرکت های دانش بنیان است. به سیستم بانکی در پایان سال 1400 به حدود 141 هزار میلیارد تومان رسید.
مهندس مصطفی عرب، مدیرعامل یک شرکت اعتبارسنجی و کارشناس ارشد اکوسیستم دانش بنیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی گفت: در سال های اخیر به طور متوسط 1000 شرکت به تعداد شرکت های دانش بنیان اضافه شده است و علاوه بر آن درآمد شرکت های دانش بنیان از حدود 40 هزار میلیارد تومان به بیش از 400 هزار میلیارد تومان رسیده است. از سال 2016. این به معنای افزایش 10 برابری درآمد برای شرکت های دانش بنیان است.
این کارشناس ارشد اکوسیستم دانش بنیان با اشاره به اینکه علیرغم وجود اطلاعات کلان، تصمیم گیری و سیاست گذاری در کشور عموماً در قالب مشاوره و راهنمایی یک سامانه کارشناسی انجام می شود، گفت: تهیه گزارش های تحلیلی در حوزه صنایع دانش بنیان می تواند به تصمیم گیران در این حوزه کمک کند و جایگاه اقتصاد دانش بنیان را روشن کند. نخبگان و فعالان این عرصه در کشور کمک شایانی خواهند کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس تلاش کردیم تا با ایجاد سامانه جامع اطلاعاتی، شفافیت اطلاعات را افزایش داده و عدم تقارن اطلاعاتی را برطرف کنیم و از سوی دیگر اطلاعات را جمع آوری، پردازش و تحلیل کنیم و در اختیار متخصصان این حوزه قرار دهیم.
مدیرعامل این شرکت اعتبار سنجی با بیان اینکه جمع آوری داده های مربوط به حوزه دانش بنیان ها را از سال 1396 آغاز کردیم، یادآور شد: با توجه به اطلاعات جمع آوری شده، از سال 1397 گزارش تحلیلی سالانه و بر این اساس برای گزارش های عمومی و اختصاصی تهیه کرده ایم. با توجه به ما در اکوسیستم شرکت های دانش بنیان عمل کردیم.
به گفته وی، در گزارشهای اکوسیستم شرکتهای دانشبنیان، علاوه بر اطلاعات آماری مربوط به فعالان و کارکنان شرکتها، درآمدها و داراییهای شرکتهای دانشبنیان و امکانات فعال این شرکتها از جمله آماده است. و ضمانت ها مورد بحث قرار گرفت.
عرب، تحلیل تعداد کارکنان شرکت های دانش بنیان و جایگاه فعالیت زنان در اقتصاد دانش بنیان و وضعیت شرکت های سهامی را از دیگر موضوعات مطرح شده در این گزارش دانست و ادامه داد: در این گزارش در بخش های جداگانه فصل هایی ارائه شده است. موضوعات کاربری اراضی در اکوسیستم دانش بنیان، تحلیل مقوله های فناورانه و ارزیابی آماری بانک ها در ارائه تسهیلات به دانش بنگاه های دانش بنیان ذکر شده است.
وی با اشاره به ارائه چهارمین گزارش اکوسیستم دانش بنیان گفت: با توجه به اهمیت اقتصاد دانش بنیان در توسعه اقتصاد کشور، تهیه این گونه گزارش ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است و ارائه اطلاعات تحلیلی ضروری است. . اقتصاد دانش بنیان در دسترس کارشناسان و فعالان این حوزه. گزارش اقتصاد زیستی کسب و کارهای مبتنی بر دانش مبتنی بر تجزیه و تحلیل شخصی نیست و بر پردازش ریز داده ها متکی است. بر این اساس اکوسیستم فناوری کشور از سال 90 به سرعت توسعه یافته و روند رشد تعداد شرکت ها، درآمدها و تاسیسات فعال آنها به تفصیل در گزارش اکوسیستم کسب و کارهای دانش بنیان مورد تحلیل قرار گرفته است.
عرب با اشاره به برخی مطالب این گزارش توضیح داد: به عنوان مثال در ارزیابی های انجام شده مشخص شد که 60 درصد شرکت های دانش بنیان پس از سال 1392 تاسیس شده اند که در سال های اخیر به طور متوسط هزار شرکت به این تعداد اضافه شده است. کسب و کارهای دانش بنیان همچنین درآمد شرکت های دانش بنیان از سال 1395 از حدود 40 هزار میلیارد تومان به بیش از 411 میلیارد تومان رسیده است که به معنای افزایش 10 برابری درآمد شرکت های دانش بنیان است.
عرب با بیان اینکه 23 درصد اعضای هیئت مدیره و 12 درصد مدیران عامل در شرکت های دانش بنیان زن هستند، افزود: طبق آمار در پایان سال 1401 حدود 306 هزار نفر در شرکت های دانش بنیان مشغول به کار بودند که این آمار در مقایسه با اوایل سال 1400. 20 درصد افزایش یافت. این نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از فعالان و نخبگان در کسب و کارهای دانش بنیان فعالیت می کنند.
عرب افزود: آمارهای تحلیلی نشان می دهد که از مجموع معافیت مالیاتی مربوط به محصولات دانش بنیان، کل معافیت مالیاتی شرکت ها برای سال 1400 حدود 1300 میلیارد تومان بوده است و این رقم تنها معادل 0.3 درصد درآمد مالیاتی دولت نیست. . سال 1401 است. همچنین آمارها نشان می دهد که مانده بدهی شرکت های دانش بنیان به سیستم بانکی در اواخر دهه 1400 تقریباً 141 میلیارد تومان بوده است.
این پژوهشگر اقتصاد دانش بنیان افزود: ترکیب و تحلیل اطلاعات گزارش اکوسیستم کسب و کار دانش بنیان نشان می دهد که اکوسیستم فناوری شکل گرفته و به بلوغ نسبی رسیده و سهم معینی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است. اما هنگامی که اطلاعات را پردازش می کنید، نتایج تصمیمات ممکن است در برخی موارد نیاز به آسیب شناسی داشته باشد. بنابراین رویکرد ما در این گزارش نشان دادن جایگاه اقتصاد دانش بنیان بوده و سعی شده است نقاط ضعف و قوت را بیان کنیم تا بتوان از آن در تصمیم گیری ها استفاده کرد.
وی آسیب شناسی کسب و کارهای دانش بنیان را به دو قسمت تقسیم می کند و می افزاید: اولین موضوعی که کمتر مطرح شده، آسیب شناسی فعالیت کسب و کار دانش بنیان است. آمارها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان نتوانسته اند فرآیند تامین مالی خود را با موفقیت به پایان برسانند و از نظر حاکمیت شرکتی یا الزامات قانونی کسب و کار دارای ایرادات اساسی هستند. مرتبط با بازاریابی کسب و کار خود به آن توجه کرده و در نتیجه کسب و کارهای دانش بنیان در تامین منابع مالی با مشکل مواجه می شوند.
عربی، دومین قسمت از آسیب شناسی حوزه دانش بنیان را تجاری سازی می نامند و با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نباید تنها به امور فنی و بازاریابی بپردازند تا فرآیند تجاری سازی به سرعت انجام شود، خاطرنشان کرد: کسب و کارهای دانش بنیان رشد می کنند. هنگامی که آنها از حالت گلخانه ای و انعطاف پذیری خارج می شوند. آنها باید آنچه را که برای فعالیت اقتصادی کشور لازم است داشته باشند. بررسی پراکندگی تسهیلات نشان میدهد که بخش قابل توجهی از شرکتها نتوانستهاند از منابع اعتباری شرکت دانشبنیان استفاده کنند، در حالی که بزرگترین شرکتها از سیستم بانکی تامین مالی بهتری داشتند.
وی یادآور شد: علاوه بر لزوم استانداردسازی ساختار مالی شرکت های دانش بنیان، به نظر می رسد بدنه سیاسی در این حوزه باید به سمت ابزارهای نوین برای حل این مشکل حرکت کند و از سوی دیگر، تامین مالی کسب و کار نیز وجود ندارد. محدود به وام و روش های دیگر مانند سرمایه گذاری خطرپذیر می تواند برای مشاغل کوچک و تامین مالی بازار سهام برای شرکت های بزرگتر مورد استفاده قرار گیرد.
عرب بیان کرد: همچنین توسعه روش های نوین در حوزه اعتبار سنجی اشخاص حقوقی نقش اساسی در تسهیل ارائه خدمات به کسب و کارهای دانش بنیان دارد. همچنین یکی از الزامات اقتصاد دانش بنیان برای رسیدن به هدف و توسعه سریعتر از گذشته، دقت و توجه به اطلاعات، پردازش و استفاده از آن توسط سیاستگذاران و تصمیم گیران است. این منطقه می تواند مثمر ثمر باشد. .
انتهای پیام