مالیات طلافروشان سالانه 9 میلیون و 600 هزار تومان است
حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی رسمی سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه نشست خبری ویژه خبری گفت: مفاد تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص خرید، فروش و حمل و نقل تجاری. و نگهداری فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی از جمله طلا، نقره، پلاتین و محصولات آنها باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل 6 بخش است: الف: سکه و طلا، ب: شمش و طلای مذاب، ج: مصنوعات و جواهرات طلا، د: طلای استخراج شده از معادن کشور، E: سنگ های قیمتی و F: سایر فلزات گرانبها مانند نقره، پلاتین و محصولات آنها
سخنگوی رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای تحت پوشش باید موارد مندرج در شرایط فروش در تبصره 4 ماده 18 را رعایت کنند، گفت: لازم است کلیه فروشندگان اطلاعات فروش خود را ثبت کنند. در سامانه جامع تجارت، در مورد فروش نیز از طریق ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده به مصرف کننده نهایی صورت می گیرد و نیازی به تایید نهایی اطلاعات خرید توسط مصرف کننده نیست.
به گفته وی بازار ارز و طلا یکی از حوزه هایی است که ذهن برخی افراد به دنبال سودجویی از عملیات کلاهبرداری را به خود مشغول می کند و از این رو باید به آن توجه شود.
نیا دهقانی افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
محمدمهدی برادران دستیار وزیر صنایع عمومی گفت: بر اساس ماده 6 دستورالعمل تبصره شماره 4 الحاقیه ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای مشمول قاچاق از بازرگانان و صنعت گران باید هنگام خرید این کالاها از فروشنده فاکتور دریافت کنید.
وی افزود: از آنجایی که مقررات اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را فاکتور پذیرفته شده در ماده 6 بخشنامه الصدرالاشاره می داند، لازم است کلیه موارد تنظیم شود. معاملات مربوط به فروش کالا اعم از دیگ ذوب، سکه و زیورآلات طلا صدور فاکتور ذکر شده در سامانه جامع معاملات و تحویل آن به مشتری.
برادران گفت: خریدار سکه باید بداند کالا قاچاق است یا اصالت. این سامانه جامع معاملات برای ایجاد شفافیت در زنجیره است و زیرساخت های لازم در سامانه جامع معاملات اعمال شده است تا از محاسبه بی رویه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش افزوده توسط برخی سودجویان جلوگیری شود.
وی افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع بازرگانی ثبت شود و در سال گذشته تنها 2 میلیارد دلار طلا وارد کشور شده است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است. به طور کلی اطلاعات باید در سامانه معاملات کلی ثبت شود
بذرافشان افزود: این سامانه مشکلاتی را ایجاد کرده است و با توجه به جلساتی که با نهادها داشتیم هنوز مشکل این سامانه دوگانه حل نشده است و امروز همکاران ما نگران این مشکل هستند.
وی افزود: سامانه جامع تجارت از سال گذشته فعال بوده اما در مورد عملکرد آن برای صنعت طلا تردیدهایی وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع معاملات به مدت 3 ماه به تعویق بیفتد تا در صورت نیاز به اصلاح، اصلاحاتی انجام شود.
بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه هاست که به ابهام دامن زد و در نهایت با اطلاعات افراد غیر متخصص به مسموم شدن فضای مجازی منجر شد و این شایعات تا حدودی شرایط صنعت طلا و مردم را متلاطم کرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت با مودیان گفت: این سامانه ها فاقد هماهنگی در سطح مفاد اجرایی به ویژه در خصوص دریافت کد ملی خریداران طلا هستند. به همین دلیل ثبت اطلاعات در سامانه جامع معاملات سه ماه به تعویق افتاد.
همچنین مهدی مهدی بک نظر، سخنگوی رسمی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا گفت: به نظر می رسد عده ای که در فضای تاریک و غیرشفاف برای منافع خود اقدام می کردند، شفاف سازی کردند. که برای آنها سنگین شد و شاید بخشی از این شایعات به شفاف سازی شرایط مالیاتی برمی گردد که در حال انجام است. برخی از اتفاقات و شایعاتی که در روزهای گذشته رخ داده اساساً ربطی به سازمان امور مالیاتی ندارد.
مهدی افزود: تنها در سال گذشته میانگین مالیات طلافروشان 9 میلیون و 600 هزار تومان بوده است.