اخبار اقتصادی روز

مالیات بر عایدی سرمایه قبل از بودجه سال جاری در مجلس نهایی می شود

رئیس کمیسیون مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت چهاردهم از کمیسیون اقتصادی خواست تا در مورد مالیات بر عایدی سرمایه نظر بدهد که ما نیز موافقت کردیم و درخواست کردیم که مجلس و دولت قبل از تقدیم بودجه در مورد این پایه مالیاتی نهایی به توافق برسند. قبض 1404 انجام شد

سید فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی در حاشیه جلسه تشریح افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در برنامه هفتم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی تلاش برای تصویب و نهایی شدن مالیات بر عایدی سرمایه، گفت: در سال های اخیر با توجه به محدودیت هایی که برای درآمدهای نفتی ایجاد شده، درآمدهای مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است. به دلایل مختلف تصمیمات سیاسی و اقتصادی اتخاذ شده در سال های اخیر منجر به تورم در کشور و در نتیجه تصویب پایه های مالیاتی پراکنده شده است.

وی افزود: به همین دلیل معتقدیم باید پایه های مالیاتی ساماندهی شود. پایه مالیاتی موسوم به مالیات بر عایدی سرمایه مرتبط با استفاده از فناوری نتایج مطلوبی در سایر کشورها داشته است و ایران نیز سال‌ها در تلاش برای تصویب آن بوده است. با روی کار آمدن دولت جدید، درخواست بازنگری در این طرح مطرح شد که مورد قبول کمیسیون اقتصادی قرار گرفت و مطالعاتی در مرکز پژوهش های مجلس انجام شد تا براساس اهداف دولت چهاردهم و برنامه های آن تصمیم گیری شود. ، متعادل با نیازهای جامعه است.

یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی تاکید کرد: از دولت خواسته ایم هر چه سریعتر نظر خود را در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه به کمیسیون اقتصادی ارائه کند تا برای رفع مشکلات و تصویب این قانون تصمیم گیری شود قبل از ارائه لایحه بودجه 1404.

در ادامه یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جلسه تشریح افزایش سهم درآمد مالیاتی در تولید ناخالص داخلی، گفت: موضوع درآمد مالیاتی که یکی از ضروریات دولت هاست و تدوین لایحه قانون اساسی است. بودجه، نباید باعث شود که از بهره برداری از ذخایر مشترک نفتی و مدیریت درآمدهای نفتی غافل شویم. این منابع حق مطلق مردم و کشور ما است.

وی افزود: در سال های اخیر تمرکز بر بحث درآمدهای مالیاتی باعث شده است که از درآمدهای نفتی و نوآوری در این بخش به ویژه استفاده از ظرفیت میادین مشترک غافل شویم.

توجه ویژه به مالیات در برنامه هفتم

مهندس موسوی با اشاره به تفاوت برنامه هفتم و ششم در خصوص درآمدهای مالیاتی، گفت: برنامه هفتم نگاه مثبتی به درآمدهای مالیاتی دارد به ویژه در بحث کاهش مالیات افراد و مشاغل، ساماندهی پایه های مالیاتی و شفافیت و توسعه درآمدهای مالیاتی. فناوری های مالیاتی خوشبختانه از آنجایی که دولت چهاردهم برنامه اجرایی خود را برنامه هفتم قرار داد، امیدواریم اجرای این برنامه با جدیت بیشتری همراه باشد.

این نماینده مجلس ضمن انتقاد از برخی پایه های مالیاتی اعلام کرد: معتقدم برخی پایه های مالیاتی ما را به بیراهه کشانده است. به عنوان مثال، ما برای ایجاد عدالت مالیاتی از خودروهای لوکس، خانه های لوکس و خانه های خالی مالیات گرفتیم، اما این برای ما درآمدی نداشت. یعنی آنقدر پولی که صرف قانون گذاری می شود به نفع ما نبوده است. به نظر من باید میزان درآمد حاصل از این پایه های مالیاتی را به شهروندان اعلام کنیم. ما این پایه های مالیاتی را گرفتیم و از طرف دیگر بخش های دیگری را که می توانستیم مالیات بگیریم را رها کردیم. بنابراین ما باید این بنیادها را سازماندهی کنیم.

پیشرفت سیستم مودیان خوب است، اما پذیرش کم است

وی خاطرنشان کرد: در بحث فناوری مالیاتی هم اکنون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی در حال اجراست که به خوبی و با برنامه ریزی درست اجرا شده است اما یادگیری و درک این موضوع هنوز این سوال در جامعه فراگیر نشده است. وقتی مردم اجرای یک قانون را درک نمی کنند، واضح است که نمی توان از پلیس حمایت کرد.

ساماندهی معافیت های مالیاتی ضروری است

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص معافیت های صادراتی اعلام کرد: متاسفانه در سال های اخیر تنها ابزار قانونگذار برای حمایت از یک کسب و کار اعطای معافیت های مالیاتی بوده است. این تمایل به سازماندهی چالش های مالیاتی هنوز در بین مقامات دیده نمی شود. همه مصمم هستند اما به نتیجه ای نرسیده اند. من معتقدم بالاخره باید به این باور برسیم که باید معافیت های مالیاتی را ساماندهی کنیم زیرا پراکندگی و تعداد زیاد آنها دردسرساز شده است.

آقای موسوی ادامه داد: فرهنگ مالیات پرداختی هنوز در جامعه شکل نگرفته و برخی هنوز فکر می کنند که چرا برای پرداخت حقوق کارکنان دولت باید مالیات بدهیم. همه ما باید در جهت فرهنگ مالیاتی تلاش کنیم، در غیر این صورت نمی توان امیدوار بود که مالیات به یک وظیفه مدنی تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *