مالچ پاشی زمین های کشاورزی اولین گام در تغییر کاربری زمین است
رفیعی در خصوص تکه تکه شدن زمین های کشاورزی و تغییر کاربری در دست ساخت در استان ها گفت: در خصوص قانون ارث متاسفانه در تمام استان های کشور این مشکل پیش آمده و همچنان ادامه دارد.
در استانهایی مانند تهران، البرز، مازندران، گیلان، گلستان و قزوین بهویژه در مناطق خوش آب و هوا، زمینهای کشاورزی با خرید از طریق تعاونیهای مسکن تکه تکه میشوند که مثلاً در تهران یا اصفهان هستند، اما به آن مناطق رفتند. و زمین کشاورزی خرید. آنها آن را خریدند و به طور مشترک از طرف اعضای خود آن را ساختند. این اعضا که نامشان 500 متر زمین است برای کشاورزی مناسب نبوده و برای کشاورزی خریداری نشده اند و بیشتر برای مقاصد غیر کشاورزی و تفریحی هستند.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور افزود: یکی از اثرات نامطلوب ریزش اراضی کشاورزی تغییر کاربری و خروج اراضی کشاورزی از حالت کشاورزی است که متأسفانه امکان بازگشت به آن وجود نخواهد داشت. چرخه تولید حتی پس از تغییر کاربری
گزارش خبرگزاری رادیواصغر رفیعی معاون بهره برداری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور در گفتگوی اختصاصی در خصوص اثرات خرد شدن اراضی زراعی گفت: تکه تکه شدن اراضی زراعی هم باعث افزایش نیروی کار و هم کاهش بهره وری در واحد سطح و تا حدودی در صورت افزایش زمین است. تکه تکه شده است حتی اگر توانایی های فنی و اقتصادی را نداشته باشد به سمت تغییر کاربری زمین های کشاورزی سوق داده می شود.
وی افزود: تقریباً در اراضی بالاتر از حد نصاب فنی-اقتصادی و تغییر کاربری مجاز و غیرمجاز در مقیاس وسیع، مجوزها تقاضای کمتری دارند، زیرا بحث اقتصادی است و تقریباً تغییر کاربری غیرمجاز در ایران وجود ندارد. ، شاید 99 درصد از تغییر کاربری غیرمجاز. این زمین تکه تکه است که برای کشاورزی مناسب نیست و برای کشاورزی خریداری نشده است.
مالچ پاشی زمین های کشاورزی قابلیت های اقتصادی کشاورزی را از بین می برد و زمین به سمت تغییر کاربری سوق داده می شود.