وی گفت: امروز شرایط عملیاتی برای تولیدکنندگان داخلی و خارجی یکسان نیست، به عنوان مثال نرخ سود بانکی و نرخ حق بیمه ای که خارجی ها می پردازند و همچنین محیط زیست، تجارتی که با آن مواجه هستند با تولیدکنندگان در کشور قابل مقایسه نیست. کشور ما.” ما معتقدیم تا زمانی که شرایط مساوی برای فعالیت اتباع و اتباع خارجی ایجاد نشود نباید امتیاز و تسهیلاتی برای شرکت های خارجی در نظر گرفت زیرا ممکن است صنعت کفش را با خطر مواجه کند.
هادوی نیا با بیان اینکه بسیاری از افراد در وزارت صمت با طرح ساماندهی واردات موافق نیستند، گفت: مافیای واردات صنعت کفش را رها نمی کند و مشخص نیست چه کسانی در وزارت صمت از این طرح حمایت می کنند.
وی گردش مالی این صنعت در کشور را حدود 2 میلیارد دلار در سال برشمرد و گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه 82 میلیون دلار کفش صادر شده که نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش نشان می دهد. مدت مشابه سال گذشته در سال 1378 حدود 105 میلیون دلار کفش ایرانی به منظور صادرات صادر شد.
به گفته لشگری، کفش یک صنعت رقابتی است و حمایت از صنایع داخلی نمی تواند به معنای رانت خواری، فساد و انحصار باشد (همانطور که در صنعت خودرو اتفاق افتاد) و انتظار داریم حداقل گام هایی برای بهبود فضای کسب و کار آن برداشته شود. بودن.
در ادامه این نشست خبری عرب به عنوان تولیدکننده و یکی دیگر از اعضای جامعه مدیران و کارشناسان صنعت کفش در خصوص صادرات کفش ایرانی گفت: نرخ صادرات در سال جاری 15 درصد کاهش یافته و بی نظمی در قوانین دلیل اصلی است «البته باید کاری می کردیم که در سال 1400 با توجه به رشد نرخ ارز و همچنین کاهش صادرات کفش چینی به کشورهای همسایه ایران، صادرات کفش کشورمان رو به رشد باشد به طوری که 15 – رشد 20 درصدی در این بخش رخ می دهد، موانع صادرات مانع از وقوع آن شده است.
وی افزود: ما مخالف واردات نیستیم اما بررسی های ما نشان می دهد که از سال 92 تا 99 میانگین قیمت کفش های وارداتی در محدوده کمتر از سه دلار بوده است که عمدتاً از چین و امارات متحده عربی وارد شده است که این نقطه قوت است. از فعالان صنعت کفش ایران.”
وی با اشاره به وجود 6 کارخانه تولید پیو (مواد اولیه تولید کفش) در ایران به عنوان تنها تولیدکنندگان این محصول در خاورمیانه، ادامه داد: علاوه بر تولید باید از زنجیره تامین نیز حمایت و یک ردیف بودجه باید به این بخش اختصاص یابد.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 12 هزار واحد تولیدی با اشتغال مستقیم 500 هزار نفر در زنجیره تولید چرم، کیف، کفش و صنایع وابسته فعالیت می کنند که در صورت عدم مدیریت واردات آسیب جدی می بینند.
هادوی نیا، سخنگوی جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش ایران نیز نرخ ارز دو جفت کفش چرمی را معادل یک بشکه نفت دانست.
عضو موسس جامعه صنعت کفش ایران ادامه داد: انتظار می رود در صورت گشایش های احتمالی بین المللی و افزایش درآمدهای نفتی کشور، تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی که بار اصلی کشور را در دوران تحریم به دوش کشیده اند، فراموش نشوند. . و واردات نهایی کالا محدودیتی نخواهد داشت.
absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی لشگری امروز در نشست خبری با بیان اینکه صنعت کفش طی سال های گذشته و تحریم ها توانسته سهم مصرف در تولید داخلی را از 75 درصد به 95 درصد برساند، افزود: انتظار می رود در کنار طرح ساماندهی واردات، به مسائلی مانند کاهش صادرات کفش و مشکلات صادرکنندگان نیز رسیدگی شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز