امروز پس از فراز و نشیب های فراوان، ایران هم عضو دائمی سازمان همکاری شانگهای و هم عضو بریکس پلاس است، گروهی از اعضای تاثیرگذار در قاره های مختلف که به دنبال براندازی هژمونی اقتصادی و سیاست آمریکا و پایان دادن به سلطه دلار هستند. . راه را برای تنفس قطب های نوظهور در نقاط مختلف جهان هموار خواهد کرد.
absnews
گروهی که علاوه بر توجه به حوزه های موافقتنامه توسعه اقتصادی، مسائل سیاسی کشورهای عضو را نیز می شناسد و گاه در حاشیه نشست سالانه خود بیانیه های مهمی صادر می کند. برای مثال، رهبران بریکس در چهاردهمین نشست مجازی سالانه خود در روز پنجشنبه خواستار «حل و فصل موضوع هسته ای ایران» و «اصلاح شورای امنیت سازمان ملل» شدند.
وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر خود به هند با پیش بینی مخالفت برخی از اعضا با حضور ایران در گروه بزرگ بریکس، در نامه ای رسمی از دهلی خواستار پیوستن ایران به اتحادیه های مهم جهانی است. ایران به برجام بپیوندد. بریکس برگرفته از حروف اول اعضای دائمی این گروه یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و هفت سال پیش به پیشنهاد پکن تصمیم به تشکیل گروهی موازی به نام «بریکس پلاس» از سایرین گرفت. اقتصادها حمایت از نوآوران با رشد سریع در قاره آمریکا، آفریقا و آسیا.
“اگر طرف های دیگر اراده داشته باشند، ما مصمم هستیم به یک توافق خوب، محکم و پایدار برسیم.” بخشی از دیپلماسی توییتری امیر عبداللهیان در زمان جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران، در واکنش به گفتگوهای دو ساعته صبح دیروز درباره برنامه های ایران و اتحادیه اروپا برای احیای برجام بود.
هم روسیه و هم چین متحدان ایران هستند، اما بیشتر تلاش میکنند تا نیازهای کشورشان را از طریق دیپلماسی بینالمللی برآورده کنند، روسیه غلات و انرژی را با قیمتهای ارزانتر میفروشد و چین به تنوع بازار برای خرید محصولات با قیمتهای مناسبتر نگاه میکند. حتی در بازاری که رقبای جدید در مورد رقبای سنتی قدیمی حرف های زیادی برای گفتن دارند.
دلار 60 درصد تجارت جهانی را تشکیل می دهد. دانشگاه مفید گفت: یکی از راه حل های چین برای مقابله با دلار به همراه ایجاد باشگاه جهانی برای ارزهای ملی همه اعضا و ایجاد بانک سرمایه گذاری آسیایی، احداث جاده ابریشم آسیا به آمریکای جنوبی است. ، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل “از آفریقا نیز عبور کنیم.”
گفتوگوها را نمیبندیم، اما بر موضع جمهوری اسلامی ایران پافشاری میکنیم و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ادعا میکند اعضای این گروه، برای «تسهیل» به تهران آمده است. حل و فصل «اختلافات اخیر» با بیان اینکه اکنون نمیدانم تنها «مشکلات سیاسی» باقیمانده ایران و آمریکا هستند، «آیا آنها میتوانند بر مشکلات سیاسی خود فائق آیند یا خیر» نمیدانم.
شب گذشته از جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خبرنگاران پرسیدند: «توافق نهایی، آخرین است» و او در پشت صحنه گفت: برای ایران که با وجود همه تحریمها از عواقب دردناک جراحی اقتصادی رنج میبرد، بهترین راه برای بازگشت به میز مذاکره “خوب” مشروط به حفظ دستاوردهای هسته ای و سیاسی است، با اروپا و بازگشت دیپلماتیک برای به چالش کشیدن امنیت، انرژی او با چهره های مختلف تلاش می کند، اما آمریکا در آن سوی جهان نگران است. یک چشم از دست دادن هژمونی خود در جهان و با چشم دیگر به برجام ناتمام پودر ایران برای همیشه می نگرد.
دیپلماسی ایرانی در خرداد ماه شلوغ بود اکنون در پایان مهلت آژانس پس از صدور قطعنامه علیه ایران از دو هفته پیش، سفر یک روزه ابراهیم رئیسی به مسقط در ابتدای ژوئن برای توسعه دیپلماسی انرژی، سفر وزیر امور خارجه ایران در اواسط ژوئن به هند، حضور هیئت تجاری روسیه در اتاق تهران، سفر وزیر امور خارجه روسیه به وزارت امور خارجه روسیه را با هدف رایزنی درباره «مذاکرات هسته ای و توسعه» عنوان کرد. همکاری» مانند تلاش کشورهای عربی برای دور زدن ایران در بحث انرژی یا تضعیف موقعیت ایران در برخی بازارهای مهم انرژی به بهانه تحریم ها.
ای بی اس نیوز/ اصفهان یک نیمه هیجان انگیز به نفع دیپلماسی خرداد ایران و اکنون پس از ماه ها ترس، تلاش، مذاکره و بن بست، اتحادیه اروپا می گوید اخباری در راه است، اما رد امید جدید این بار به مقر آژانس در وین نمی رسد. و نه چند خیابان بالاتر، در کوبورگ و نه حتی دادگاه ملل در نیویورک. نگاه ها به آخرین برگه شانس اروپا برای برجام، کشتی گیر آمریکایی و قهرمان تهرانی راه دور است.
نتیجه مذاکرات اروپا و آمریکا عکس یادگاری سه نفر پشت میز رستوران در بروکسل است.دیپلماسی اروپایی بین وین-تهران و واشنگتن باقی است.
در اکثر گروههای همکاری اقتصادی، از جمله برجام، اعضا بهجای مخالفت با ایالات متحده، بهویژه برای کشورهایی مانند هند، آفریقای جنوبی یا برزیل که به شدت به ایالات متحده وابسته هستند، به دنبال ایجاد تعادل بین ایالات متحده هستند. شیخ مفید، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شیخ مفید گفت: ایران باید از فرصت استفاده کرده و به نفع برجام به این گروه ها بپیوندد و به وعده های کشورهای دیگر و حتی متحدان تکیه نکند.
ایران به دلیل تحریم ها نمی تواند به طور مستقیم به اتحادیه های جهانی یا بین المللی تبدیل شود، اما می تواند با منطقه گرایی به عضویت اتحادیه های منطقه ای درآید و قدرت خود را افزایش دهد. حسینی افزود: امضای تفاهم نامه های بین المللی با سایر کشورهای تاثیرگذار نه تنها موجب گسترش توان نظامی و امنیتی ایران می شود، بلکه قدرت چانه زنی ایران را در مذاکرات مهم بین المللی افزایش می دهد.
با این حال سیده صدیقه حسینی، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل، دانشگاه شیخ مفید بر این باور است که در آینده دیپلماسی، برای دستیابی ایران به توسعه اقتصادی و سیاسی سریع در منطقه و جهان، توجه به نظریه رئالیسم مورگنتا ضروری است. منافع ملی چراغ راه سیاست خارجی دولت هاست، یعنی سیاست خارجی دولت ها بر اساس منافع ملی آنها تعیین می شود تا مشورت کشورها در راستای منافع ملی آنها باشد.
ایران 10 درصد از منابع نفتی جهان را در اختیار دارد که 17 درصد از منابع گازی جهان را نیز در اختیار دارد و به گفته حسینی، یک تبادل سه جانبه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک نمونه است که به گفته حسینی اگر میخواهد به بازیگری تأثیرگذار تبدیل شود، باید چنین باشد. در اتحادیه ها اول، مستقیماً مشکل خود را با ایالات متحده حل کنید.»
رئیسی شب گذشته در گفتوگوی تلویزیونی خود از لزوم «سیاست همسایگی» گفت و آن را «اولویت» ایران خواند و گفت که آثار مثبت این سیاست «ظاهر» است. وی بدون اشاره به دستاوردهای انرژی یا سیاست خارجی و حتی امنیتی کشور، سود ایران از صادرات فنی مهندسی را 5.2 میلیارد دلار عنوان کرد و از رشد 20 درصدی تجارت ایران در سه ماهه نخست امسال خبر داد.
ساعاتی بعد، نماینده اتحادیه اروپا در توییتی «دیدار مهم» خود با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره «چگونگی بازگرداندن برجام به مسیر اصلی» و در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ایران درباره بازگشت ایران را منتشر کرد. و ایالات متحده روی میز. مذاکره کننده گفت: «در چند روز آینده» و بلافاصله مقابل دوربین رسانه ها قرار گرفت و تأکید کرد که منظورش از «روزهای پیش رو» «فوراً و فوری» است، اما همچنین گفت: «همه چیز تمام می شود» اگر «دوربین های آژانس در ایران برای دیگری خاموش شود». دو هفته.” “ماندن.”
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز