ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری اصلاح یا حذف شود
این حقوقدان تصریح کرد: ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری دارای چندین تأسیس جدید است که اساساً با مبانی کلاسیک تجدیدنظر در دیوان عالی کشور ناسازگار است. اولاً: تقاضای رسیدگی مجدد رئیس قوه قضائیه طبق ماده 477 یکی از طرق فوق العاده است و موضوع این ماده نه تنها محکومیت کیفری، بلکه تصمیمات و تصمیمات قضایی، تصمیمات دادگاه های نظامی و دعاوی است مشاوره حل و فصل در یک قانون آیین دادرسی کیفری ویژه آیین دادرسی کیفری؛ این ماده این اختیار را به همه تعقیب ها و همه پرونده ها تعمیم می دهد.
وی افزود: باید نقاط قوت و ضعف قانون آزمایشی را قبل از دائمی شدن بررسی کرد چرا که چندین مقاله نوشته شده و جلسات علمی متعددی در این زمینه تشکیل شده است و بهتر بود قانون آیین دادرسی کیفری بررسی می شد. در طول خلبانی
یک کارشناس حقوقی گفت: مجلس شورای اسلامی باید ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری را اصلاح یا لغو کند و یا قوه قضائیه لغو ماده مذکور را در قالب لایحه ای برای حذف یا اصلاح آن پیشنهاد دهد.
این وکیل دادگستری افزود: برقراری مجدد آیین دادرسی عادی هم در قانون آیین دادرسی مدنی و هم در قانون آیین دادرسی کیفری مستلزم تشریفات و شرایط پیچیده ای است به طوری که نمی توان به راحتی مبنای صدور رأی قطعی را متزلزل کرد. اگر دستور محاکمه جدید در آنجا صادر شود، در پرونده های کیفری. «پرونده در دیوان عالی کشور بررسی می شود و در صورت قبول، به همان شعبه ارجاع می شود. مسترد می شود و اگر حکم خلاف شرع باشد، حکم ماهوی صادر می کند.
وی با بیان اینکه بهتر است مراحل دادرسی متعدد باشد، افزود: در حال حاضر در امور مدنی، دادگاه تجدیدنظر صلاحیت رسیدگی به کلیه پرونده های حقوقی را دارد و تنها تعداد کمی از پرونده ها در صلاحیت ذاتی دیوان عالی کشور است. اگر روال در این مورد چند مرحله ای باشد، مطمئن باشید که آرای ما به اندازه کافی برای شرکت کنندگان قانع کننده خواهد بود.
روحانی ادامه داد: ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری یکی از موادی است که همانطور که رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد دارای ایراد بوده و قطعیت آرایی را که هر دستگاه قضایی برای تقویت و تثبیت روابط حقوقی قصد اخذ آن را دارد خدشه دار می کند. بین افراد؛ زیرا همیشه این نگرانی وجود دارد که در صورت رأی یکی از شرکت کنندگان ، درخواست ماده 477 درخواست شده و محتوای رأی تغییر کند.
روحانی افزود: در گذشته برای محدود کردن این مشکل ، قوه قضائیه ممکن است مواردی را که باید مجدداً مورد رسیدگی قرار گیرد ، محدود کرده و به شدت با آنها برخورد کند و به راحتی درخواست ها را نپذیرد و مجموعه ای از معیارهای پذیرش را تعریف کرده و اجازه دهد. به هیچ وجه اجازه این درخواست را ندهید زیرا این افزایش اعتبار آرای نهایی را کاهش می دهد.
کارن روحانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تایید اظهارات اخیر رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه فرآیندهای پیچیده تحقیقاتی باعث فساد می شود و با این وضعیت نمی توان ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری را ادامه داد، ضمن تایید این اظهارات، اعلام کرد: : «همانطور که می دانید قانون آیین دادرسی کیفری در سال 1371 به صورت موقت تصویب و در سال 1376 دائمی شد. یکی از سؤالات مطرح و قابل بحث این است که وقتی قانونی به صورت آزمایشی تصویب می شود، حتماً باید تصویب شود. آزمایشی انجام شد تا در عمل ببینیم نقاط قوت و ضعف آن چیست و البته با بررسی آن اصلاحات لازم قبل از دائمی شدن آن انجام شود، اما متاسفانه قانون آیین دادرسی کیفری در سال 97 بدون هیچ تغییری دائمی شد. بدون هیچ تغییری دائمی باشد، ابتدا نیازی به آزمایشی نداشت.
انتهای پیام/
این وکیل دادگستری گفت: “در ماده 477 ، ما معیار خاصی برای تعیین موارد خلاف شرع نداریم و این معیار در اختیار مقام تصمیم گیرنده است و هیچ ویژگی ندارد ، که منجر به دیوان عالی شد. روند بررسی در این زمینه ندارد و ایجاد موارد استثنایی اساساً با ماهیت آن ناسازگار است. متأسفانه تعداد دادخواست ها زیاد است و هرکس می تواند حداقل یک بار دیگر به احکام قطعی صادر شده در ماده 477 مراجعه کند که این امر باعث افزایش تعداد پرونده ها و مراجعه به دادگستری و تضعیف روابط اشخاص حقوقی می شود. تنها راه این است که مجلس شورای اسلامی این ماده را اصلاح یا لغو کند یا قوه قضائیه لغو آن را در قالب لایحه حذف یا اصلاح ماده ۴۷۷ پیشنهاد دهد.
روحانی در پایان گفت: دیوان عالی کشور باید به وظیفه اصلی خود و آنچه که ذاتاً بر آن استوار است و مواردی که از نظر مالی یا اهمیت کمتری دارد پس از بررسی نهایی و اینکه موضوع مهم است یا بالا بودن الزامات فراتر از حد قانونی بازگردد. ممکن است توسط دیوان عالی کشور مورد بررسی مجدد قرار گیرد، این امر ممکن است منجر به بررسی دقیق و جمع بندی نهایی پرونده شود و موجب ایجاد اقناع در بین طرفین از لحاظ مراحل چند رویه ای شود. متأسفانه، هر بار که می خواستیم آزمایشی جدید را تمام کنیم، آن را دوباره ایجاد کردیم، قبلاً بخش 18 بود و اکنون بخش 477 است. بنابراین ترجیح داده می شود پرونده ها با توجه به اهمیت آنها در چند مرحله پردازش شوند.