ماجرای محدودیت سوخت گیری 40 لیتر بنزین در هر چهار ساعت چیست؟
در حالی که مدتی پیش اعلام شده بود سوخت گیری در پمپ بنزین ها محدود شده و مردم نمی توانند بیش از 40 لیتر را در یک نوبت پر کنند، اما به گفته مدیرعامل پالایش و پخش شذکات، این موضوع موقتی است و شامل تهران و شهرستان ها نمی شود. .
وی خاطرنشان کرد: همکاری های لازم با مجاری تامین و معاونت حمل و نقل انجام شد و توانستیم تامین سوخت را در فصل زمستان مدیریت کنیم و به موازات شرکت گاز، توزیع سوخت مایع نیز انجام شد. اگر بتوانیم در فصول سرد سال انتقال سوخت را در تمام مقاطع انجام دهیم. در حال حاضر تحویل ۴۰ لیتر بنزین در هر چهار ساعت به تهران و شهرستان ها دور از ذهن است.
معاون وزیر نفت در خصوص این پرونده تصریح کرد: در زمینه بنزین 40 لیتری محدودیت عرضه وجود ندارد، تنها مسئله این است که بتوانیم در فصول سرد سال سوخت را به تمام بخش ها انتقال دهیم. در حال حاضر تحویل 40 لیتر بنزین در هر چهار ساعت در تهران و شهرهای بزرگ بی ربط است.
در خصوص کارت پمپ بنزین، میزان بنزین دریافتی از 60 لیتر به 30 لیتر کاهش یافته است. بنابراین زمانی که با استفاده از کارت جایگاه 30 لیتر سوخت دریافت می کنید، باید کارت را حذف کنید، اما محدودیت زمانی وجود ندارد و فرد می تواند دوباره سوخت دریافت کند. 30 درصد افرادی که بیش از 40 لیتر بنزین دریافت می کنند محدودیتی در میزان سوخت گیری ندارند. این محدودیت تنها بر میزان سوخت گیری هر بار تأثیر می گذارد. یعنی اگر با کارتشان 40 لیتر بنزین بگیرند می توانند 10 یا 20 لیتر دیگر از کارت پمپ بنزین بگیرند. در واقع این قسمت از جمعیت با توجه به ظرفیت باک خودروی خود می توانند سوخت تهیه کنند اما تعداد دفعات سوخت گیری افزایش می یابد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سرمای بیسابقه کشور در بخشهای مختلف با چالشهایی روبهرو شده است، نیش این معضل به بنزین نیز رسیده است، زیرا تامین سوخت مایع نیروگاهها بر عهده شرکت پالایش و پخش است، واگذاری بنزین به جایگاهها نیز با چالشهایی مواجه بود که اتحادیه جایگاهداران کشور اعلام کرده بود اجرای طرح محدودیت سوختگیری در تمام استانهای کشور به جز تهران اجرا شده است و شهروندان در هر نوبت 30 تا 40 لیتر بنزین دریافت خواهند کرد. آنها میروند. در ایستگاه خدمات البته مسئولان دولتی توضیح دادند که این مشکل موقتی و در فصل سرما است و همه شهرها را درگیر نمی کند.
وی تصریح کرد: در فصل زمستان و در روزهای سرد سال سوخت گیری در سطح بالایی انجام شد. در این مدت باید روزانه 85 میلیون لیتر نفت و گاز و 105 میلیون لیتر بنزین جابه جا می کردیم تا هیچ یک از مسیرهای عرضه دچار توقف نشود.
همانطور که اعلام شد، محدودیت کارت سوخت موقتی است و به نظر می رسد برای جبران شرایط اقلیمی فعلی بوده است، حتی اگر به نظر می رسد عدم تعادل در مصرف و تولید بنزین و شرایط سخت برای تحویل محصولات به ویژه در فصل سرد، امکان پذیر است. تجدید این حادثه و تصمیم گیری در این زمینه است.
انتهای پیام
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به تشریح این مشکل پرداخت و گفت: هدف ما ارائه کارت سوخت به همه صاحبان خودرو است، در حوزه شخصیسازی گامهای خوبی برداشته شده است. تاکنون 3 میلیون و 200 هزار کارت تحویل داده شده است و مابقی بسته بندی و تحویل خواهد شد تا افراد بتوانند کارت خود را پر کنند و در صورت باقی ماندن از ظرفیت دارنده کارت استفاده کنند.
تخمین زده می شود که بیش از 65 درصد از افرادی که به پمپ بنزین ها مراجعه می کنند بین 30 تا 40 لیتر سوخت در هر بار سوخت گیری دریافت می کنند، تقریباً 40 در شهرهای بزرگ و تقریبا 30 لیتر در شهرهای کوچک. در گذشته هر فرد با مراجعه به پمپ بنزین و سه بار در روز این عمل را می توانست تا 60 لیتر بنزین دریافت کند. اتفاقی که الان افتاده این است که در برخی استان ها مردم می توانند در اولین بار با کارت سوخت (سهمیه شخصی یا آزاد) 30 یا 40 لیتر بنزین بگیرند. برای سوختگیری دوم، تقریباً چهار ساعت باید از اولین سوختگیری گذشته باشد تا فرد بتواند دوباره سوختگیری کند.