اخبار اقتصادی روز

ماجرای لغو ممنوعیت صادرات سایفیجات چه بود؟

افزایش تعرفه های صادراتی نیز موضوعی بود که در نیمه دوم با اعلام تعرفه های جدید صادراتی محصولات کشاورزی به وجود آمد. در حین وزیر کشاورزی وی از وضع عوارض صادراتی بالایی بر صیفیجات خبر داد تا جاذبه ای برای صادرات وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

در حالی که به استناد بند (الف) ماده 23 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب 1394 مقرر می‌دارد: «… جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور ممنوع است. به منظور تنظیم بازار داخلی…» از این رو مفاد نامه شماره کشاورزی که شامل ممنوعیت صادرات محصولات سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و بادمجان تا اطلاع ثانوی و بر اساس نیاز به تنظیم قیمت و بازار داخلی کشور است. با بند (الف) ماده 23 قانون احکام ثابت برنامه های توسعه کشور مغایر و مستند به بند 1 ماده 12 و مواد 13 و 88 قانون تشکیلات و تشریفات دیوان عدالت اداری مصوب شده است. در سال 2013، از تاریخ لغو شده است و تاریخ تصویب

اما اخیرا دیوان عدالت اداری در حکمی این ممنوعیت صادرات باطل اعلام شد. در متن رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری آمده است:

به گزارش ای بی اس نیوز، اواخر فروردین ماه سال جاری بر اساس نامه وزارت جهاد کشاورزی به گمرکصادرات چهار محصول گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و پیاز تا اطلاع ثانوی ممنوع شد و عباس عسگرزاده معاون وزیر جهاد کشاورزی همزمان در نامه‌ای به مقدسی رئیس گمرک جمهوری اسلامی اعلام کرد: به تحول بازارهای جهانی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین و افزایش تقاضای جهانی برای مصرف برخی محصولات کشاورزی، کاهش عوارض واردات در کشورهای همسایه و لزوم تنظیم قیمت ها و بازار داخلی کشور، با توجه به به بند (9) مصوبه شماره 38130/م/س مورخ 13 اسفند 1400 ستاد تنظیم بازار کشور و مفاد بند الف ماده 1 قانون تمرکز، دستور ممنوعیت صادرات سیب زمینی، گوجه فرنگی را صادر فرمایید. فرآورده، پیاز و بادمجان باید به گمرکات کشور اعلام شود تا اطلاع ثانوی

البته نامه معاون وزیر جهاد کشاورزی در آن مقطع بی پاسخ نماند. سخنگوی گمرک وقت ایران وی همچنین اعلام کرد که نامه وزارت جهاد کشاورزی به گمرک مبنی بر ممنوعیت صادرات چهار محصول پیگیری شده و نظر شفاهی وزارت جهاد کشاورزی به دستگاه اجرایی ابلاغ نشده است.گمرک و صادرات این محصولات محصولات در حال حاضر ممنوع نیست، اما ممکن است تعرفه صادرات افزایش یابد.

دیوان عدالت اداری در حکمی محتوای نامه معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی که شامل ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی بود را باطل کرد. اما ماجرای ممنوعیت صادرات سیفیجات چه بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *