مابقی مطالبات گندمکاران از هفته آینده پرداخت می شود
21:29 – 17 جولای 1403
آقای المهاجر معاون وزیر جهاد کشاورزی در برنامه جبهه اول گفت: در سال 1400 هجری قمری خرید گندم ما به 4.5 میلیون تن کاهش یافت و 7 میلیون تن واردات داشتیم اما در 1401 هجری شمسی با وجود خشکسالی تا 7.5 میلیون تن گندم خریدیم و در سال 1402 به 10.5 میلیون تن رسیدیم و در گندم نان به خودکفایی رسیدیم. این روند تا سال 1403 ادامه دارد، امسال نیازی به واردات گندم نداریم و ممکن است مازاد هم داشته باشیم.
مهاجر گفت: خرید تضمینی گندم از مرز 6.5 میلیون تن گذشت که نسبت به سال گذشته 700 هزار تن افزایش داشت، این در حالی است که در بسیاری از استان های سردسیر غرب کشور مانند کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، برداشت و خرید به میزان است. آغاز. تضمین.
این مسئول افزود: تاکنون 46 درصد مطالبات کشاورزان محقق شده است. کل مطالبات کشاورزان معادل 113 هزار میلیارد تومان است که حدود 53 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است و امیدواریم با ساماندهی برنامه بقیه مطالبات کشاورزان تا هفته آینده پرداخت شود. . امسال باید شاهد شرایطی در بودجه برای پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان باشیم.
وی در خصوص وضعیت خرید کلزا از کشاورزان گفت: با توجه به محدودیت های موجود، برای کسانی که دانه های روغنی وارد می کنند، طرحی برای خرید کلزا تدوین شد و بیش از 90 درصد کلزا خریداری شد و حدود 50 درصد محصول نیز خریداری شد. . پول به کشاورزان پرداخت می شود. امیدواریم تا دو هفته آینده تمامی مطالبات کشاورزان این منطقه برآورده شود.
مهاجر در پاسخ به سوالی در خصوص تولید کود گفت: در تولید کود همه نیتروژن مورد نیاز از داخل تامین می شود. سالانه به 2 میلیون و 500 تن کود نیتروژن نیاز داریم و خوشبختانه بیش از 7 میلیون تن در کشور تولید می کنیم. مورد دوم کودهای فسفاته و پتاس است که برای تولید این کود در کشور اجرا نشده است. سالانه به یک میلیون و 450 هزار تن فسفات و حدود 500 هزار تن کود پتاسیم نیاز داریم. کودهای وارداتی به ارز دولتی به عنوان اقدام حمایتی و قیمت کود به کشاورزان یارانه پرداخت می شود.
المهاجیر با اشاره به دستاوردهای جهش تولید در دیم ها گفت: 6 میلیون از اراضی کشاورزی ما دیم است و در نظر داریم تسهیلاتی با سود 4 درصد برای کشاورزان برای خرید ابزار ویژه دیم و کمک نقدی ایجاد کنیم. برای خرید در اختیار کشاورزان قرار گرفت. دانه ها و نهاده ها در حال حاضر حداقل 2.5 میلیون تن تولید دیم در چهار سال گذشته افزایش یافته است و اکنون این طرح 5 میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی ما را در بر می گیرد.