مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار اعلام کرد با گذشت دو سال و نیم از اجرای قانون با هدف تسهیل در صدور مجوز، هنوز امکان اخذ مجوز برای 120 شرکت از مجاری قانونی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار با انتشار فهرستی از 14 مؤسسه که شرایط صدور مجوز خود را مشخص کرده و یا به پورتال ملی صدور مجوز متصل نیستند، اعلام کرد: از 4200 شرکت شناسایی شده در ایران، مراجع صدور مجوز 3480 شرکت (82 درصد) به درگاه ملی مجوز متصل هستند و ثبت درخواست و صدور این مجوزها به صورت کاملا آفلاین و با فرآیندی نسبتاً واضح انجام می شود، اما برای حدود 18 درصد از مشاغل (حدود 720) مجوز صادر می شود. کسب و کار) هنوز هم به صورت شخصی و هم روی کاغذ دشوار است. این 720 شرکت به دو گروه تقسیم می شوند:
دسته اول: 120 شرکت به شرح فوق که شرایط مجوز خود را در پرتال ملی صدور مجوز اعلام نکرده و یا به پورتال ملی مجوز متصل نیستند.
در دسته دوم تقریباً 600 واحد تجاری وجود دارد که زمینی هستند، یعنی در فرآیند صدور مجوز، تغییر کاربری یا واگذاری زمین صورت می گیرد. روند صدور پروانه های پایه زمین تا پایان مرداد ماه وجود ندارد و متقاضیان این نوع مجوزها اعم از کارخانه، گلخانه، تاسیسات گردشگری، دام و طیور بدون حضور و بدون کاغذ مجوز دریافت خواهند کرد.
طبق قانون کلیه مراجع صدور مجوز موظفند تا پایان سال 1401 شرایط صدور مجوز خود را به دبیرخانه هیأت رفع مقررات اعلام و درگاه صدور مجوز خود را به درگاه ملی صدور مجوز متصل کنند تا مجوزها بدون کاغذ و غیرحضوری صادر شود. این در حالی است که 14 سازمان مذکور در جدول فوق هنوز به تعهدات قانونی خود عمل نکرده اند و از متقاضیان مجوز حضوری و خارج از درگاه ملی صدور مجوز دعوت به عمل می آید.
بر اساس این گزارش، مراجع صدور مجوز نیز مجبور شدند تمامی مجوزهای کاغذی خود را به شناسه های منحصربفرد تبدیل کنند، اما وزارتخانه های کشور، ارشاد، کار، علوم، آموزش و پرورش و 2 سازمان زیرمجموعه قوه قضائیه و همچنین سازمان های برنامه ریزی و بودجه، ساختمان مهندسان هنوز این دستور قانونی را اجرا نکرده اند.
دبیرخانه شورای مقررات زدایی اعلام کرد: با توجه به جرم انگاری تخلفات در فرآیند صدور مجوز و دستور دادستان کل کشور به رئیس شورای مقررات زدایی، مقاماتی که مرتکب تخلف یا جرم در اجرای قانون مربوطه می شوند. تسهیل در اعطای مجوز به مراجع قضایی معرفی می شود.