حل عدم توازن قدرت زمان می برد/ نیاز به افزایش سرمایه گذاری برای حل چالش ها دارد
رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکت های تولید کننده برق گفت: رفع بی تعادلی برق نیازمند زمان است تا طرح های مدیریت مصرف محقق شود و تعرفه برق تغییر کند.
ابراهیم خوش گفتار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه کمبود برق از سال 1393 ادامه دارد و تا امروز ادامه دارد، گفت: به مرور زمان بر ابعاد آن افزوده شده و شاید مشکل نارضایتی ها برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه همه حوزه ها اعم از تولید محصولات، خدمات و همچنین فعالیت های اقتصادی و صنعتی به برق وابسته است، افزود: غیرمنطقی بودن قیمت برق یکی از دلایل اصلی عدم تعادل است، زیرا درآمدهای برق این صنعت نیست. متناسب با هزینه های آن
خوشگوار در خصوص راه حل این مشکل گفت: اولین راه حل کنترل مصرف است. همچنین نظارت بر تحقق قیمت برق به عنوان یکی از راهکارهای کلیدی ضروری است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکت های تولید کننده برق با تاکید بر اینکه وضعیت پرداخت ها در بخش خصوصی باید اصلاح شود، گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان خصوصی و غیردولتی برق 50 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارند. که به موقع به آنها پرداخت نشده است، به طوری که گاه مواردی که به منظور حمایت از بخش خصوصی تصویب و ابلاغ می شود در این زمینه لحاظ نمی شود.
خوشگوار با بیان اینکه تداوم شرایط فعلی منجر به شکست سرمایهگذاریهای جدید و تداوم مشکلات در تولید برق و نیروگاهها میشود، گفت: اقتصاد برق نامتعادل است و این امر منجر به کاهش میزان سرمایهگذاری در برق شده است. در واقع عدم رشد متناسب قیمت برق نسبت به هزینه های تولید آن است که این وضعیت را به وجود آورده است. آمارها نشان می دهد که شاخص بهای تولیدکننده که بیانگر تغییر قیمت محصول خریداری شده از تولیدکننده است، در بخش معدن 1658، در بخش کشاورزی 1078، در صنعت 965 و در بخش برق تنها 303 بوده است.
وی با اشاره به پیش بینی ها در مورد وضعیت آینده حوزه برق گفت: در حال حاضر وزارت نیرو شرایطی را تعیین کرده است که بر اساس آن 70 درصد مصرف کنندگان نرخ خوراک تضمینی را پرداخت می کنند. این سیاست بدون شک منابع مالی وزارت نیرو و اقتصاد برق را بهبود می بخشد و انتظار می رود هزینه های جاری وزارت نیرو کاهش یافته و بر تولید متمرکز شود. مشکل خواهد بود. متاسفانه در زمینه خرید برق از نیروگاه ها هیچ توجهی به قوانین مصوب و حتی آیین نامه داخلی وزارت نیرو نشده است. بنابراین لازم است ابتدا با رعایت قانون به نفع سرمایه گذار توجه شود. به منظور تغییر نرخ خرید برق از نیروگاه ها به منظور جذب سرمایه گذاران لازم است.
به گفته رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکت های تولید کننده برق، کنترل مصرف باید همزمان با به روز رسانی قیمت برق انجام شود، همچنین لازم است به سطح لوازم برقی برق نیز توجه شود. به گونه ای که میزان مصرف برق و هزینه حاصل از آن در قیمت کالاها و قیمت محصولات تعیین شده بر اساس مصرف آنها منعکس می شود.
وی با اشاره به نارضایتی صنعت گاز و چالش های صنعت برق و بخش خصوصی در این حوزه گفت: در سال 2013 پیش بینی می شد شدت مصرف انرژی بر این اساس کاهش یابد که تقریباً در همه جای دنیا اتفاق افتاد، اما متأسفانه متوجه شدیم که از آن زمان به بعد شدت مصرف انرژی کشور ما 3.7 درصد افزایش یافته است.
خوشگوار افزود: افزایش مصرف انرژی به دلیل عدم توجه جدی به این حوزه است. علاوه بر این، سیاستهایی با هدف تضمین عرضه گسترده برق و گاز به همه مناطق و مشترکان، عامل دیگری در بروز بحرانها از جمله عدم تعادل در حوزه انرژی محسوب میشود. یکپارچه سازی سبد انرژی و ارائه یک نوع انرژی واحد به خانوارها می تواند مصرف انرژی را برای افزایش کارایی و مدیریت مصرف تسهیل کند.
وی به کمیت سوخت و راندمان نیروگاه ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 20 نیروگاه بخار در کشور در حال فعالیت هستند که مصرف سوخت و آب بسیار بالایی دارند و 10 هزار مگاوات برق نیروگاه ها با راندمان کمتری کار می کنند. بیش از 30 درصد در شرایط فعلی به دلیل کمبود سوخت باید نیروگاه با راندمان بالا را انتخاب کنیم، البته در شرایط فعلی نیروگاه هایی داریم که حتی با سن 53 سالگی و با راندمان پایین در حال کار و فعالیت هستند. این رویکرد قطعا در حوزه مصرف گاز و در پیک زمستانی گاز برای وزارت نیرو مشکل ساز خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکت های تولید برق با بیان اینکه تا شکاف قیمتی رفع نشود مشکل صنعت برق حل نمی شود خاطرنشان کرد: اگر تعرفه قیمت برق پایین بماند قطعا شاهد افزایش خواهیم بود. در قیمت ها مصرف و پیامدهای آن
وی درباره تعمیرات نیروگاه های بخش خصوصی نیز گفت: نیروگاه ها به طور کلی بر اساس طرحی که با وزارت نیرو توافق شده است از رده خارج می شوند. در حال حاضر مشکل خاصی برای تامین قطعات یدکی وجود ندارد اما با مشکل پرداخت مواجه هستیم. اگرچه هیچ نیروگاه خصوصی به دلیل کمبود قطعه تعطیل نشد و تعمیرات حتی با اخذ وام بانکی و ایجاد بدهی مضاعف برای نیروگاه انجام شد، اما در صورت پرداخت به موقع وزارت نیرو، تعمیرات انجام خواهد شد. بدون وقفه بیرون به ویژه اینکه امسال هزینه تعمیرات افزایش یافته و تامین هزینه های نیروگاه ها نسبت به سال های گذشته دشوارتر است، بنابراین لازم است وزارت نیرو توجه ویژه ای به این امر داشته باشد. موضوع.
رئیس هیئت مدیره شرکت های تولید برق با اشاره به اهمیت آموزش همگان در حوزه انرژی گفت: همه باید بدانند که انرژی یک امر راهبردی و پرهزینه است و نباید این سرمایه ملی را که می تواند تولید خوبی باشد هدر دهیم. ارز برای کشور، با هزینه های بیش از حد.
انتهای پیام