سمری با بیان اینکه دولت های گذشته به فشارهای مالیاتی استانی از سوی نمایندگان مجلس و فرارهای مالیاتی توجهی نداشتند، گفت: این موضوع بارها مورد انتقاد فعالان اقتصادی قرار گرفت اما در نهایت تصمیمات بی معنا بود. با تمرکززدایی 5 درصدی وصول مالیات از این بخش، می توان با کاهش عرضه کالا و کاهش عرضه خدمات، از تعطیلی بنگاه ها و کاهش هزینه های تحمیل شده به دولت به دلیل واردات، جلوگیری کرد.
عضو هیئت مدیره اتاق صنایع دستی ایران افزود: علاوه بر این، حمایت از کسب و کار می تواند منجر به کاهش قیمت برای مصرف کنندگان شود. افزایش نیروی انسانی شاغل در بخش شرکتی و خصوصی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که نه تنها از کلاهبرداری و زیان های ناشی از آن جلوگیری می کند، بلکه هزینه های تامین اجتماعی و مراکزی مانند کمیته حمایت از بیکاران را کاهش می دهد. بنابراین دولت باید بر اساس این تبعات در خصوص درصدهای مالیاتی مشاغل تصمیم گیری کند.
یکی از اعضای هیات مدیره خانه اصناف ایران گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و رکود، لازم است دولت اصناف را از مالیات معاف کند چرا که سهم اصناف از مالیات بسیار ناچیز است و تاثیر آن بر بازار قابل توجه است.
وی افزود: از سوی دیگر نیمی از این 5 درصد را جمعیت شاغل کشور تشکیل می دهند. دولت برای دریافت این مالیات 5 درصدی باید حدود 80 درصد از کارکنان ادارات وصول مالیات خود را درگیر کند. پیشنهاد بدیهی به دولت معافیت اصناف از مالیات است. به عبارت دیگر، به جای استفاده از 80 درصد کارکنان خود برای دریافت 5 درصد مالیات، باید بر 95 درصد باقی مانده تمرکز کرده و از فرار مالیاتی جلوگیری کند. اگر دولت این شرکت ها را از مالیات معاف کند موجب رضایت مردم و افزایش درآمد دولت می شود.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اتاق شرکت های ایران، امید سامری گفت: با توجه به اینکه برآورد بودجه 1402 در دستور کار دولت قرار دارد، تصمیم گیری درباره پرداخت مالیات مشاغل نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بر اساس بررسی ها، تنها حدود 5 درصد مالیات های وصول شده توسط دولت مربوط به بخش تجاری است و شاید 2 تا 3 درصد از این بخش مربوط به مشاغل و شرکت ها باشد.