اجتماعی

لزوم حمایت صادراتی از کشاورزان یزدی/ سموم کشاورزی مانع صادرات خیار یزد می شود • رکنا

به گزارش خبرنگار رکنا به نقل از ایلنااز یزد، استان یزد دارای ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه کشاورزی است که سالانه 70 درصد روناس، 65 درصد پسته، 30 درصد انار، 25 درصد زعفران، 60 درصد سبزیجات تولید می شود. . و محصولات گلخانه ای تابستانه و 70 درصد گل تولیدی استان یزد به خارج از کشور صادر می شود.

خیار، گوجه فرنگی و فلفل از مهم ترین محصولات کشاورزی استان یزد هستند و سهم گلخانه ها در تولید این محصولات زیاد است، به طوری که سبزیجات گلخانه ای در صدر محصولات کشاورزی استان یزد قرار دارند.

با تخصیص اعتبارات و تسهیلات لازم به بخش کشاورزی می توان امیدوار بود که زمینه توسعه نوین کشاورزی در استان یزد تضمین شود و کشاورزان یزدی بتوانند چالش های خود را برطرف کنند.

مصرف سموم، تسهیلات بانکی و بخشنامه های دولتی، چالش بخش صادرات

کشاورزان استان یزد اما با تاکید بر استفاده از سموم مجاز و استاندارد در محصولات کشاورزی، معتقدند با تولید و صادرات محصولات مرغوب، می توان محصولات کشاورزی را در بازارهای جهانی حفظ کرد و حتی این بازارها را توسعه داد.

یکی از صاحبان گلخانه یزدی در گفت و گو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا ازهر، گفت: سمومی که استفاده می کنیم وارداتی است و مقدار مصرف نیز روی بسته بندی سموم درج شده است و ما هم احترام می گذاریم. استانداردها مصرف، اما هنوز در صادرات مشکل داریم.» و این از نظر استفاده از سموم مردود است.

عباس رضایی دریافت تسهیلات را یکی دیگر از مشکلات این منطقه برشمرد و گفت: سال هاست که تلاش می کنیم تسهیلات لازم برای احداث گلخانه را به دست آوریم و پیگیری های متعددی در این زمینه انجام داده ایم اما انجام ندادیم. به نتیجه مطلوب نرسید.

وی افزود: قرار است مسئولان در عمل با کشاورزان همراه و شریک باشند اما متأسفانه در ارائه تسهیلات سخت گیری می کنند بنابراین کار پیش نمی رود.

این گلخانه‌دار یزدی از دیگر چالش‌های پیش روی صادرات محصولات کشاورزی را تصمیم‌های ناگهانی مسئولان برشمرد و گفت: مسئولان بدون مشورت با کشاورزان بدون اینکه از ما بپرسند و نظر ما را بدانند در مورد محصولات و صادرات ما تصمیم‌گیری می‌کنند و این موضوع همیشه باعث جدید شده است. چالش ها.

وی بیان کرد: در سال های اخیر مشکلات زیادی برای صادرکنندگان به وجود آمده است و بهتر است دولت برای صادرات تسهیلاتی ایجاد نکند، مانعی برای ما ایجاد نکند.

خیار گلخانه ایخیار گلخانه ای

خیار گلخانه ای یزد به مزارع ارسال می شود

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یزد با اشاره به مشکلات فراوان کشاورزان در صادرات محصولات گلخانه ای، گفت: سموم کشاورزی چالش اصلی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی است که بازنگری جدی را می طلبد.

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، حسین پهلوان پور با بیان اینکه صادرات محصولات گلخانه ای از ایران به روسیه به شدت مورد مناقشه است و باید برای این مشکل چاره اندیشی کرد، گفت: موضوع باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی مشکل ساز شده است. مشکل جدی مرتبط با موضوع امنیت برای چندین دهه. مواد غذایی مورد سوال است و متاسفانه در بررسی هایی که انجام شده، صاحبان گلخانه های خیار به دلیل وجود سموم نمی توانند محصولات خود را به روسیه صادر کنند و محصولات برای پرورش ارسال می شود. .

وی با تاکید بر تشدید نظارت ها و تقویت ضوابط و دستورالعمل های کنترلی در فرآیند تولید صادراتی، افزود: برای ارتقای کیفیت این محصولات باید اقداماتی برای مدیریت و کاهش کمیت سموم موجود در محصولات و ارتقای سلامت جامعه انجام شود. و محیط زیست

پهلوان پور با بیان اینکه چند سال پیش پسته این میوه خشک فاخر و گرانبهای کشور به دلیل وجود آفلاتوکسین آسیب جدی دید، گفت: کنترل جدی واردات و عرضه سموم کشاورزی ضروری است و در شرایطی که صادرات کشور با چالش های مختلفی مواجه است که قابل توجه است. این مسائل باید توسط متولیان امر با جدیت بیشتری برخورد شود.

وی با اشاره به اشتغال 15 درصدی جمعیت استان در بخش کشاورزی، تاکید کرد: گرانی محصولات صادراتی کشاورزی، عدم آگاهی تجار و صادرکنندگان از فرصت های صادراتی در کشورهای هدف، مشکلات حمل و نقل و گردش کالاهای صادراتی و … مشکلات صدور ویزا با توجه به فاسد شدنی بودن محصولات کشاورزی، این یکی از مشکلات دیگر در این زمینه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یزد گفت: انتظار می رود مسئولان با سازوکارهای قانونی موجود برای کمک به کشاورزان تلاش کنند و حمایت های لازم را دریافت کنند تا بتوانیم به رفع چالش های کشاورزی کمک کنیم. » و بهبود وضعیت صادرات محصولات.

به گزارش ایلنا، مسائل و مشکلات پولی و قوانین و مقررات کشورهای مقصد موانعی هستند که مانع صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما می شوند و مشخص است که مشکل از کجاست، اما هیچ درمانی به عنوان درمانگر وجود ندارد، بنابراین انتظار داریم که مسئولان بخش کشاورزی در این زمینه جدی تر خواهد بود.



رکنا نیوز

اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *